Monday, September 12, 2011

cerita raya 2011

hye, assalamualaikum! :)


hari raya kalini dimulakan dengan berita yang agak menyedihkan.. petang raya sedang seronok2 buat persiapan terakhir sebelum menjelang raya.. terima sms daripada abang iparku bagitau yang ayahnya meninggal dunia petang tuu.. bukan sakit apa pon.. ajal maut di tangan tuhan kan.. agak tragis.. arwah meninggal dunia dalam kebunnya seorang diri tanpa ahli keluarga disisi.. al fatihah buat arwah..


pagi raya plak..subuh2 bangun je dari tido terima sms drp opismate, bagitau opismate kami meninggal dunia sebab kemalangan jalanraya.. lagi tragis isteri arwah baru bersalinkan cahayamata mereka yg pertama 2 hari sebelum arwah meninggal.. al fatihah buat arwah dan semoga isterinya tabah mengharungi ujian ini..


ok, sambung cite raya lak ekk.. raya tahun ni giliran umah cik suami.. tapi petangnya tu bini dia ni dah kecoh2 ajak balik umah aku lak..hihikkk..kejam kan? alaa okeylah tu.. sebelum ni pon mmg camtu.. balik 3 4 hari umah aku, pastu balikla kampung die lak.. nak ulang alik hari yg sama tak dapatlaa.. jarak kampung aku ngan dia makan masa sejam lebih gak walaupun senegeri..


pagi raya dah pakai hensem2 terus terbaring minum susu lu si syaqir nii -_-


sedih kan family potret kami? tengoklah gambar2 raya kami yg lepas2 pon sume mcmni..sume muka syaqir cenggitu..tak penah nak elok..payoh sangat nak bergambor! :(


suruh berdiri elok2 pon tak mau.. frust nonggeng ibu die! :(


bukak kopiah lok! -_-


eh golapnyaaaaa.. cik suami pakai jeans sbb saiz seluar besar gedabak..baju tu kire oklaa.. tak suka tgk org laki pakai jeans ngn bju melayu kan..tp terpaksala tgk laki sndri pakai cm gitu :(


asyiklah ngan pak yo die ni jee.. pak yo ni adik bongsu cik suami.. syaqir mmg rapat abis ngan pak yo die!


tengok tuu.. mcm same pon ade muka dorg ni kan..


berkepit lagii..


hari raya ke2 di rumah mak.. nampak tak perkembangan pesat aku? mmg kembang yg amat.. tapi sebesar zarah pon tak risau dengan perkembangan tu sebabnya perkembangan itu adalah kerana cahayamata yang dikandungkan dalam perotku itu.. jadi, tiada masalah di situ untuk meroyan pasal berat badan yang semakin hari semakin rancak naik dengan jayanya! hihihi


family potret yang tak sememeh lagii.. syaqirrrrrrrrrr!!! ggrrrrrrrr!!


adik beradik perempuan yang ada di hari raya haritu.. yg lain tak balik.. abg2.. payah gak nak bergambor dorg nii.. mak aku tu plak alahai masam beno muka dieeeee.. aissyyyyyyy  :(



hari raya ni gak macam hari pesta makan kan... apatah lagi akuu.. sedapnyaaa dapat makan masakan makkk.. especially nasik dagang! 2 thumbs up lah! yg lain2 pon samelahh... mak masak ape jee sumenyee sedapkan!  lagi2 kalini kitorang cuti lama, memang makannnn jee kejenyee..haha


sampai baby dalam perot pon turut same rancak berjoget2 sebab dapat makan yg sedap2 setelah sebulan berpuasa.. yelah.. dah lame tak makan siang harii.. tapi baby ibu nii baikkk sangatttttt.. alhamdulillah ibadah puasa berjalan dengan lancar.. eh, tapi ade 1 hari rongak sebab kepeningan kepala gara2 bershopping baju raya.. alah 1 hari jee.. heheeeeee :D


itu aje gambar2 yg sememeh sket untuk aku tempek lam blog nii.. tengok gambar org sume meriahhh jee.. cantik2.. tapi takpelah kan.. utk kenangan masa depan.. puas2 belek  bace balik kisah2 raya nii nantii..hihiii..


eh, nak sambung marathon blog korang ni tak habis2 lagi dr semalam.. baru separuh jee tau.. sehingga ketemu lagii.. permisi ya! (^_*)




** bos gi jamuan raya kementerian kat jalan conlay, aku dah makan awal2 tadi, tak larat ah nak gi makan lagi.. bos jelah gi ye**

18 comments:

~SHiLA~ said...

aah aku tau time abg anep eksiden.time tu pn diorg kate teruk da.pastu laki aku lak kate bini dia tgu ari je nk bsalin.mlm raye pn dorg kate,abg anep tgu mase jr.siannye wife dia

mamyharraz said...

mmg susah nak dpt gambar elok kan?samalh kita..

oklah tu mana ada kembang :) menten je perut pun tak besar kagum kagum ;)

syariza09 said...

uiikss,,,dh muncul ka..

redha jer lah potret famili tu....tumpang sedih gak :).
sib baik gambar ngan che abe yg bersluar jeans tu ok jer, ada gak ler kenangan berdua2an

axie said...

x besar pun.. ok jek tgk sara..
yg penting baby sihat..

O'gosh said...

Al-Fatihah pada yang dah pergi...anyway, sama la kita nampak kombang yo raya taun ni...taun depan kita pulun puas2 berglimglam gitu keh....

RynaHakimi said...

Sedap tu nasi dagang di pagi raya.. tambah pulak kalo masakan ibu kan.. Takde tolok banding punya lah :)

cIk pEnNa said...

sy lagi le...x de langsung pic berdua dgn hubby..
hehehe

cik hani said...

al fatihah..

xpe..nanti besar sikit, syakir mesti bergambar elok2,,
hikhii

-Sara- said...

shila,

aku mmg xtau lgsg cite die xcident, dgr2 die meninggal pg raya tuu.. mmg sian sgt2 wife die.. die pon xsempat tgk anak die..

-Sara- said...

mamyharraz,

tulah.. kite ni mls lah nk posing lebih2..ilang mood tau..hihi

aah preggy kalinini xbesar sgt perot tu, pdhal dh 7bln++ :)

-Sara- said...

syariza09,

aah dah muncol dh setelah sekian lama..hehe

-Sara- said...

axie,

alhamdulillah, aritu scan baby sihat jee :)

-Sara- said...

ogosh,

oo awk pon mak buyong gak kee..hehe..tgu jelah thn dpn nk melaram lebeh sket kan :D

-Sara- said...

rynahakimi,

btol ryna,klo kene masakan mak, mkn 4 pinggan pon xkesah..hihi

-Sara- said...

cik penna,

alahai nape xde lak? xpe..thn depan ek :)

-Sara- said...

cik hani,

ermm bdk tu mmg payoh nk posing ani eh, gerang aku!

~izan~ said...

Al-Fatihah utk opismate sarah..kesian wife dia..dugaan sgt hebat.

baju pepel sara cantik la!~

-Sara- said...

izan,

tulah izan..xdpt bayangkan camane dia handle sume tu..mmg hebat sgt..

thanx izan :)