Wednesday, September 21, 2011

bila syaqir balik rumah tok wan......

hye, assalamualaikum! :)



harini aku dah boleh agak bernafas.. keje dah banyak yang setel.. ada sikit-sikit je n boleh buat relax-relax jee.. tp yg pasti yg duk mendesak dari semalam tu sampai sudah tak habis-habis desak aku.. pagi-pagi dah tanya.. dah nak buat camane.. semalam dah satu hari call pengarah HR sampai lenguh tangan ni duk redial..tapi tak berjawab sampai sudah.. yg pengarah ngn pa die tu pon pelik gak.. mane ntah pegi! sampai pagi ni call still tak berjawab! -_-


okey, full stop.. tu mukadimah sahaja.. tengok tajuk nak cite pasal syaqir.. bila balik umah tok wan *kampung aku* syaqir ni agak kesian sikitla.. sebabnya tak semeriah bila balik umah atuk *kampung asben* ngada2 syaqir ni panggil atuk lak, cucu2 lain panggil ayoh jee..hehe.. kat sana meriah.. ramai sepupu sepapat yang sebaya ngan die n jadi kawan main.. kat umah mak lak dialah satu2nya kanak-kanak ribena.. anak sedara aku tu adela 2 org.. tp dah besor..sekolah menengah dah pon n pompuan lak tu..


balik kampung asben memang jangan harap nak tengok die duk dalam umah.. bangun pagi2 kat depan pintu bilik kitorang budak-budak tu dah menunggu syaqir ajak main.. siap mandi makan sume terus keluar umah sampai tengahari.. memang ukur jalan kampung betollah kata orang..


tengahari naik jap makan2.. kadang2 die letih terus tertidor.. pastu petang bangun tido, sambung main lagi kat luar.. sampailah azan maghrib.. kadang2 kene elok malam pon duk ukur jalan kampung lagi.. lagi2 sebelom raya ritu, malam2 main bunga api, mercun bagai.. sambil nyanyi "lelamat hari raya, hari raya lelamat"  hahaha..suka hati die jee nyanyi camtu!


dah asyik kat luo jee, mane ade aku ambik gambor die,  dah lari sana sini, memang balik kampung betollah kata orang! pulun habis! jadi hero kampung! hihiiii


tapi... bila balik umah mak aku.. aktiviti die?

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:
V

mengadap lappy je yg mampu.. layan game..


main mainan...


pastu main kucingggg nii..


nampak sangat muka bosan kan..haha


kucing pon same2 landing..


tapi sekali die pegang kucing nii memang taknak lepas.. bila dtg kat aku, aku terpaksa buat2 tak takot walopon padahal sebenarnya ibu die ni penakot besor kat kucing.. sebab pernah sekali aku lari mase die bawak kucing tu kat aku.. lagi seronok die kejor aku keliling umah tu.. kaki ngusik budok ni tau! :D


kucing tu pon baik jeeeee.. buatlah ape pon...


landing lagi..


peneman setia syaqir kat umah tokwan.. tapi bila time makan, kucing ni dtg kacau die nak makan pastu mulalah mulot dia mebebel "issshh ape kucing ni, aqir nak makan ah"  pastu dan-dan tu dia angkat kucing tu, di campaknya ke luar umah.. eh, takde ah campak kuat2.. slow2 jelah.. tanda menunjukkan die geram, taknak dikacau masa makan..haha






** sekarang ni syaqir rajin melayan lagu Kisah Hati by Atiyah..
Atiyah okey, bukan Aliyah.. suka hati die jee **

(',')

24 comments:

Kakzakie said...

Oh satu genglah kita. Kakak pun takut kucing. Tapi anak-anak kakak suka benar dgn kucing...

dakcik said...

uish sara takut kucing ke? hikhik
syaqir byk akal..=)

syariza09 said...

lawak lak tgk pic dia landing ngan kucing tu...sama pulak posing tu.

sian syakir, bosan yer...x per lah, ada adk nanti x bosan la kot :)

~SHiLA~ said...

danish lg kesian.balik kg perak ngn kg balakong (kg ke?) xde sepupu langsung.haha

-Sara- said...

kakzakie,

ehehe..tulah pasal..sara mmg penakot sgt2 ngn kucing kak! syaqir lak suke beno..hihi

-Sara- said...

dakcik,

aah penakot yg amat..hehe

-Sara- said...

syariza09,

tulah..same lak gaya landing tu kan..haha

hee..ade adik krg jgn bergadoh sudah kan :)

-Sara- said...

shila,

aah kan..korg same2 ank sulong, xde ank buah gi..lg laa..haha

mamyharraz said...

kalau balik kampung ukur jln tu mmg aktiviti wajib hehe

mesra syakir dgn kucing..anak sy takut kucing sy ok je dgn kucing timang2 no hal lah hehe..

Hanis Azla said...

comel aje aksi2 syaqir dgn kucing tu.. pandai dia mengusik mamanya yer.. akak pun selalu buat2 berani kalu dgn kucing, sbb takut org ngusik.. he..he..

-Sara- said...

mamyharraz,

oo terbalik lak kite ek..hihiik

-Sara- said...

hanis azla,

ahaha..lawak laa kak hanis nii..tp segeng lah kite ni rupenye..hihii

Ijah EmoTemo said...

heee ijah geli dgn kucing. klu nmpk kucing jerit mcm nmpk hantu ahahah

axie said...

hehe..nampak sgt muka syaqir kebosanan..so pas ni, kena blk kampg hubby jelah lelama ;)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

anak2 bila balik rumah atuk dan wan..laptop dari pg hingga mlm sbb rumah atuk ada 3 laptop...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

-Sara- said...

ijah emo temo,

ahaha..boleh geng kite ni! :D

-Sara- said...

axie,

tulah..kalau tanya die mst ckp nk blk kg asben la..hehe

-Sara- said...

qhaifa nur,

tulah bebudak zmn skang ni kan kak..

thanx folo sini :)

Aleyn said...

Wah...tak takut ngan kucing ek...anak I suka kucing tapi dari jauh jer...biler kucing datang dekat macam tak cukup tanah berlari...ekekek

~izan~ said...

kita sama ,suka tgk kucing tp takot kucing hehe...

oo kt kampung belah ayahnya ada ramai sepupu sepapat yer..ada geng..tp takpe,kucing pun bley geng jugak hehe

-Sara- said...

aleyn,

ehehe..cmtu lak ek :)

-Sara- said...

izan,

boleh geng ngn sara :)

tulah..syaqir mmg suke beno ngan kucing :)

wahida said...

aku ni pulak bukan sbb takut ngan kucing..sbb kami anak beranak ada semput, so diharamkan pegang kucing...

arejue said...

dah besar dh syaqir lame x dgr cite2 dia dl sllu mk nye yg cite dtg upis huhuhuhu