Monday, June 25, 2012

alahai anak

hye, assalamualaikum! :)



semalam waktu pegi ambik anak-anak kat taska, syaqir tengah makan.. tapi mukanya monyok sangatt.. aku tengok dia, dia pon tengoklah aku.. takde excited macam biasa... rupa-rupanya budak tu demam...alahaii anak.. anak... bukan main panas badannya.. aissyyy  T________T



abang aqir yang kian membesar :)


rasa macam dah lama tak tempek gambar syaqir kat belog kan.. hihikkk asyik adik je interprame.. zaman abg aqir nak interprame dalam belog ibu dah berlalu..haha



yang si aqif pon batuk kahak tak sembuh-sembuh lagi.. makin banyak kahaknya.. tido malam pun tak lena sangat budak tu... mak dia lagilah tak lena tido.. bapak dia?? lenaaaaaaa je manjang :P aku ni jap-jap tengok anak tergolek sana sini.. dia tak selesa tido baring terlentang, dah pandai budak tu, aku terjaga jee tengok dia duk meniarap, kepala steady jee duk tengok makpaknya ketiduran..haha.. meniarap dalam samar-samar lampu tido, tak nanges pon.. comel je anak ibu! hihikkk!



so, malam tadi bawak dorang pergi klinik.. yang abangnya dah sampai kat klinik elok pulak dah turun panasnya.. 35.8.. masa petang gi ambik tu bukan main panas lagi.. yelah sekarang ni cuaca tak menentu, jerebu bagai... ubat still kena bagi tiap 6 jam walaupun suhu dah turun.. tapi semalam syaqir behave jelah, tak aktif macm biasa.. tak sedap badan gamaknya...


ni gambar aqif masa demam yang haritu.. sengehhh jeee :P


adik aqif bambam!



yang aqif pulak kena neb.. sebab bernafas pon berbunyi... batuk pon kahak pekat lagi bunyinya...  punyalah meraung budak tu nanges masa kena neb tuu... alahaiii... nak buat camane kan.. tapi lepas neb semalam kahak still ada.. kurang sikit je pon.. petang ni kalau still batuk kahak ada lagi nak kena bawak gi neb lagi... aku tak mintak ubat ngan doct tu sebab ubat-ubat ni tak elok sangat untuk budak below 1 year kan..lagi-lagi antibiotic, tak digalakkan kan.. harapnya batuk kahak aqif berkuranganlah..


stroller adik dah patah.. nanti cakap kat abah kita beli baru ye dik :D


pegi tesco terpaksa letak dalam trolley barang.. bantal-bantal tu bukan kami beli pon, saja ambik letak buat sandar aqif..haha


eh, sukee pulak dia!








ibu nak ambik gambar adik, abang lak sebok interprame... aisssyy ngikut perangai sapelah abg aqir ni :P


haaa kan dah kena ngan adik.. saje je tutup muka abang.. heeee :D



1hb nanti adik aqif genap 8 bulan... kejap sungguh rasanya!  bulan depan lak dah boleh daftar tadik abang aqir.. errmmm tak puas lagii nak main-main ngan diaa... dah nak sekolah anak ibu... rasa macam tuaaaa je pulak bila anak dah mula sekolah... hahahaha.. stetmentttttttt buat orang nyampah :P




**harapnya batuk aqif berkurangan n abang aqir dah tak demam.. anak-anak ibu kuat kan! :)**

9 comments:

Hanis Azla said...

comelnya anak2 sara.. semoga keduanya akan cepat sembuh hendaknya.. bila anak demam atau tak sihat.. mmg tak lena tidur kita dibuatnya kan..

mamyharraz said...

akk doakan mereka cepat sembuh.
kalau ank sakit mmg kita susah hati.

samalah akk pun tgh tercari-cari tadika utk daftar kakal.

♥Eyza Qhairy♥ said...

haha.. camne stroller aqif bole patah?

~~*Lady Salwa*~~ said...

Cuba bagi makan madu habatussauda. Anak sal dua2 kalau batuk + banyak kahak sal memang bagi madu, tak berapa suka bagi ubat. Alhamdulillah la, memang kurang batuk & kahak, lepas 3,4 hari terus hilang kahak...

**Sorry baru baca komen Sara. Pasal nak pos cenderahati. Dari hari tu dok bertangguh, takut salah alamat... hehe. nanti kalau sempat email la alamat baru. :)

eMMe said...

Salam Sara, risau kan, kalau dah de anak2, demam n tak sihat... risau kan...hati ibu pasti gundah...

moga ur kids cepat2 sembuh..
jaga dowang baik2 yea!

Ezy Chiaki said...

comelll!
arap bebudak ni cpt sembuh..

nn lylyn said...

alolo cute nye =) bile la nak ade baby ni ek hmm

cik hani said...

Skrg jerebu teruk.bhy.arap semua ok la ye

syariza09 said...

la ni musim tak menentu..kalo budak2 ni skt, kita mak2 yg x tido lena..apakkk plak siap dengkur lagi.
smoga anak2 sembuh sepenuhnya