Wednesday, July 27, 2011

asyik malas, malas, malas!

hye, assalamualaikum!

heeee... jangan gabra..relax yee..relax
aku bukan cakap kat korang
aku cakap tuu kat akuu!
kenapalah aku ni asyik malassssss jeee!

kalau boleh rase nak beranak sekarang n start cuti 3 bulan harini!
bukan malas sebab tak larat, bukan malas sebab banyak keje sangat2 pon!
bukan sebab aku tense ngan bos aku, bukan! bukan! bukan! *sambil geleng kepale*


google


tapiiii..entahlahhh..memang perasaan malassss jee sekarang ni!
aissyyy, teruk ni, cam takleh dibendung lagi!
mungkin salah satunya sebab bos aku cuti dari minggu lepas sampailah harini, boringgg! :(
bila dah tau bos cuti, keje takde sangat, mulelahh malasss jee, hikk!
sekarang aku nak korang tolong aku camane nak naikkn semangat aku dtg keje..boleh? :D

okey, tinggalkan pasal malas malas sume tuu
sebenarnya since aku cuti el hari kamis lepas sebab jaga syaqir demam tu kan
sebenarnya aku pon baru masuk keje harini, hikk!

aku el 2 hari jaga syaqir demam
then, ari senin tu plak aku mmg dh apply cuti awal2
sebab ade plan baik punye ngan suami tersyg <3
then, ri selasa dtg opis tapi tgk2 ade surat kursus lak
dah alang2 bos takde, boring gak duk opis baik gi je kursus tu
kursus lak sampai semlm, nasib baik kursus tu ok, not bad lah
so, harini barulah dtg opis utk berkhidmat utk negara spt sedia kala :D

syaqir demam baru ni agak teruk sikitlaa
ari jumaat pagi tu badan die panas lagi, batuk n selesema makin jadi2
so, pagi tu jgk bawak gi klinik
aku sambung lagi el 1 hari
risau nak tinggalkan kat taska tengok die lemah camtu

sampaikan kenduri kawin anak bos aku hari sabtu tu pon takpat pegi
sebab syaqir still on off panasnya
aku duk agihkan kad jemputan 1 jabatan ni kemain
aku sendiri tak pat datang!
nak buat camane, anak aku lagi penting kan

hari ahad tu die okey dah, alhamdulillah
bile gi klinik haritu mcm2 ubatlah dapat, sume kene makan
bila dh kene antibiotic, ubat batuk sumenye pahit tak sedap
mulelah culas, samapi berejam kene pujuk
die asyik nak makan ubat demam je sebab rase oren, manis


makan ubat demam rase oren memanglah bagos budak ni, siap minum sendiri lagi *_*


time makan ubat lain,siap kejar2, die menyorok belakang pintu bilik
sambil tutup muka kat dinding sambil jerit

"tidaaakkkk, tidaaakkkk!!"

haissyy! sabor jelah! yg ubat demam kemain die telan
lastnya antibiotic die xmkn sampai sudah :(
memule je die mkn tp muntahkan balik sebab tak sedap
aku try lah rase, mmg ya ampun pahit gile rasenye
patutlah sampai muntah2 budak tu

now, bila dah sihat walafiat kembali aktif macam biaselah
n, perangai makin lincah, mulot makin potpet2
bila aku panggil die, die ajuk aku balik
bila aku ckp "syaqir, come here" *sambil angkat tangan panggil die*
die bleh ajuk balik ckp cmtu n gaya tangan tu skali..ggggrrrrr! T_T

bila tengok anak sihat, barulah tenang sikit hati ni
kalau tak gusar jee, sebab mmg dah lama dia tak demam
errmmm, ape lagi nak merepek hari ni ekk?
oh yee! kemarin 26hb genap 6thn aku berkhidmat utk kerajaan!
sekejapnya masa berlalu, harapnya lepas ni aku lebih cemerlang!
still di jbtn yg sama.. masih menunggu dan menunggu utk keluar drp sini -_-



google


eh, lagi bebrapa hari je kita nak puasa kan?
korg dah prepare ke utk sambutan puasa n raya nnti?
aku lak, utk baju raya syaqir dah setel, cume aku laki bini tak bli ape lagi
baju melayu dorg 2 beranak tu pon belom lagi..ayakk!
our color theme 4 dis year is soft purple! :D
suami tersyg nak pink color, tp aku tuko nak soft purple, hikk!

okeylah, nak sambung bw tak abis gi ni
ermm, ucapan puasa tu nanti dululah, esok lah, last keje sebelum puasa kan
baru best nak wish kat korang! :D




**malam ni Harimau Malaya mengaumm, go tiger go!**




18 comments:

syariza09 said...

hehehe...skali bercerita panjang berjela tu

yg last skali tu ada soklan pasal prepare posa kan..tup tup org tu citer pasal prepare raya..soft purple gitu..hehehe

maya amir said...

heheh..nak2 bile pregnant ni, mmg malas jek ye dak.. akak dulu penah masa pregnant yg sulung..mandi pun malas.. pastu tukar baju jek, pakai bedak sket konon kasik wangi.. hsbnd balik keje mlm, die boleh tanye "awak tak mandi ye tadik?" adehhhh... pemalas punye bini..kekekkee

waniepaez said...

heheh, sonot bace:) sian syakir deman2, lame lak tue...
sara, samela kita, kalo penyakit malas da bermaharajalela mmg sukar dibendung:p

Selamat Berpuasa juga sara:)

~SHiLA~ said...

haaaa gegel ke boboi..cewah aku lak xsesabo nk tawu.eh tp ton ni jgn banak thaipusam cm syaqir dulu taw.jenuh aku harung jem nk ke batu caves.kah3

axie said...

azie langsung x prepare raya apa lagi sara..hafiy baru azie belikan songkok..hehe
duit...duit..bonus..bonus!

Hanis Azla said...

akak pun skrg ni sindrom malas menjadi2.. tp nak pergi kerja okey aje.. bila kat rumah asyik melepek aje.. he..he.. so tak boleh nak bagi nasihat.. lega yer bila anak dah sihat.. demam nak makin pandailah tu sara..

-Sara- said...

syariza09,

ehh, haahlah sekali terpanjang lak entry ni dlm duk mls2! :P

haha, ni entry rojaklah awk..seminggu x update kann..hihi

-Sara- said...

maya amir,

ahahaha..akak lg melampo..siap xmandi..sara xde cmtu ekk..haha :P

-Sara- said...

waniepaez,

yelah wani,agaknya sbb lame dh xdemam tu yg menjadi2..alhamdulillah dh ok :)

-Sara- said...

shila,

hehe..surpriseee! :D

oo eek..haha..yelah kemain ritu meriah ngan thaipussam kan! haha :P

-Sara- said...

axie,

xpe..slow2 :D

eh, azie org mof, haaa..ade bonus kee?? ;;)

-Sara- said...

hanis azla,

kak hanis,sara ni tang nak bangun pagi yg liat tuu..hehe..yelah dh mcm2 pandai budak tu! :D

mamyharraz said...

anak demam mmg runsing..

kalau citer bab puasa & raya mcm satu semangat jer hehe ok nak p pasang lagu raya lah :D

cik hani said...

jeles ngn u.. u dah 6 tahun keje dgn gov..
i ni tak dapat2 lagi gov.. doakan utk i jgakkk

-Sara- said...

mamyharraz,

haha..mamy ni dan2 lak time tu nk dgr lagu raya..hehe

-Sara- said...

cik hani,

alaa ani..yg penting jgn putus asa..cuba lg..pasni adela rezeki tu..aku doakn mu sokmo :)

~izan~ said...

ha tu dia..dlm pada mls tu cerita dia memang pjg hehe...cerdik si syaqir ye,ajukkan ibu hehe...

selamat berpuasa dan selamat berkhidmat utk negara hehehe

-Sara- said...

izan,

haha tulah pasal..panjang tu sbb membebel terlebeh :P

tq izan..same to u too :)