Wednesday, July 20, 2011

dari rumah, jaga anak demam

hye, assalamualaikum! :)

now aku bersiaran dari rumah
syaqir demam malam tadi, so aku cutilah jage die harini
kurang yakin lak rasenye kalo hantar die ke taska
senang aku sendiri bg mkn ubat kat die, tuam badan die ngan air sejuk
ni tghri ni aku rase badan die dh ok..suam2 kuku jee panasnya :D


google


mula nak hantar je ke taska, tp pagi tadi kepale aku pening2 sikit
bos aku pon cuti, takde watpe pon kat opis
ckp kat husband malas gi keje, nak jage syaqir kat umah je
bila tanya syaqir plak same, pandai je jawab

"aqir demam ah, batuk ni, taknak gi skolah ah"

start panas badan die tu malam tadi lah
aku pon terus suap ubat n tuam badan die ngan air sejuk
dlm aku nak tuam badan die tu, automatic nampak die sihat
sebabnya nak main air yang aku taruk dalam besen tu
aku masukkan ais, bagi sejuk betol2
lastnya tuam tak seberapa, tuan yg demam duk main air sejuk tu T_T

tapi yang bestnya skang ni syaqir dah xculas makan ubat
siap pegang sendiri lagi cup ubat tu, n minum sendiri
senang keje aku, takyah bersusah payah pujuk


google


aku lak beria laa duk ambik gambar die minum ubat sendiri tu
konon nak tempek lam entry ni
tapi terlupe, kabel phone aku tu aku tinggal kat opis, nyanyuk betol

lepas makan ubat tadi die konker lappy
layan youtube, sukati die jelah nak tengok tu
dah pandai sendiri tekan je die nak tengok ape
takyah susah2 panggil aku cam dulu dah



**selingan**


google

ngah layan lagu Nera af9 'Hatimu Milikku", macam best jugak lagu die ni..
walaupun bukan finalis, dah muka cun, rugilah astro xjual kan!




34 comments:

syariza09 said...

ooo senang la, x yah susah berperang nk bg mkn ubt...sapa tah nama budak af tu? org srwk kan

Cik Ezy said...

bukan maen lg syaqir dh pndai tgok youtube sendiri..
hehekk

Hanis Azla said...

jaga syaqir demam yer sara.. harap2 skrg ni dah kebah dah demam shaqir tu.. anak2 akak klu ubat lain senang aje nak telan.. klu ubat batuk dgn antibiotik mmg jenuh jugalah nak menyuapkan.. he..he..

~~*Lady Salwa*~~ said...

moga cepat sembuh ye syaqir...

hehe, dah nak jadi abg long tak leh dah la culas makan ubat ye... hehe

tu la kan, budak2 skrg ni dah advance...

zuwairiaiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

Aleyn said...

Alhamdulillah...senang makan ubat..cpatlah sembuh nanti...insyaAllah

axie said...

cian syaqir demam...
hafiy pun suka makan ubat..
kdg2 sampai nanges nak lagi..

maya amir said...

laa sian syaqir..musim ni sara, panas2 gini, tu yg demam tu.. harap2 by now, die dah sihat ceria kembali..get well soon syaqir:)

Adzriel @ Liza AB said...

org dah besar meetilah pandai makan ubat dah. lagi pun adik nak mai...baby sihat?

cik hani said...

sara..
tolong promot blog aku yang niaga ni


http://puapoo.blogspot.com/2011/07/saya-dah-stat-niaga-onlinesila-singgah.html\

aku tak banyak kenalan dlm blog..

tenkiu ya!

~SHiLA~ said...

same² jd nurse kt umah.haha
syaqir senang mkn ubt,bestnye..danish susah yg amat

dakcik said...

sian syaqir..hope cpt baik..=)

-Sara- said...

syariza09,

aah, tp harini dh buat hal pyh mkn lak ubat tu..nera name bdk tu, sabahan :)

-Sara- said...

cik ezy,

aah kalo dh die ngah layan tu jgnlah kacau!

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak, dh lame die xdemam..bile kene skali ni rase risaulah plak.. arini dtg blk panas die :(

-Sara- said...

lady salwa,

thanx sal :)

advans terlebeh! :P

-Sara- said...

zuwairiaiman,

tq singgah sini :)

-Sara- said...

aleyn,

tq kak aleyn :)

-Sara- said...

axie,

hehe..bleh lak nanges sbb nk mkn ubat lg ek..hafiy2x.. :)

-Sara- said...

maya amir,

yelah kak, cuaca panas sgt skang ni..tq kak maya :)

-Sara- said...

adzriel@liza ab,

ehehe..yelah kak..dh besar..alhmadulillah takat ni bby kat lam ni ok, xde pe mslh :)

-Sara- said...

cik hani,

insyaAllah :)

-Sara- said...

shila,

tula sal..ala semlm je ok..rini dh buat pangai ssh lak :(

-Sara- said...

dakcik,

tq mama ain :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

smart boy:) hope he get well soon

-Sara- said...

fifiey lychee maration,

thank you :)

mamyharraz said...

moga anak cepat sembuh :)

alahaii untungnya anak tak takut mkn ubat..kalau ank akk susahhhhh kemain!haku naik hangin pun dia bo layan~ tetap susah nak mkn ubat =P

~izan~ said...

alahai dah sembuh ke demamnya tu? harap2 cepat sembuh.musim sungguh skrg ni...

armouris said...

lagi info tentang demam di SIHAT SELALU - Rahsia Redakan Panas Demam Dengan Mudah

dianizan said...

syakir kan dah nak jadik abg kene la berani n berdikari..

-Sara- said...

mammy harraz,

dah sembuh dah mamy :)

hari memule je ok, esoknya dh buat hal culas balik..huhu

-Sara- said...

izan,

alhamdulillah dah sembuh dah, tp badan mmg surut sketlah :)

-Sara- said...

armouris,

tq 4 da info :)

-Sara- said...

dianizan,

makin nk jd abg makin ngada2 pangai bdk tu ina..huhu