Tuesday, July 5, 2011

dia pun excited!

hye, assalamualaikumm! :)

petang hari baru dapat jengah my blog.. blogwalking pon belom ni.. dtg2 je opis pagi ni tak nampak meja dah meja aku nii..penuh ngan surat2, memo, dokumen dr pelbagai unit utk bos sign.. *merungut ke bercerita nii? :D*

semalam mc sebab terkene cherry berry.. sib baik tak teruk sgt.. tak taulah makan ape..padahal wiken baru ni duk umah je.. *wiken baru ni hari utk berehat di rumah* so, makan ape yg aku masak jee.. syaqir ngan husband okey jee tak de kene cherry berry tu plak.. pelik tol.. now, dah okey..baby kat lam ni pon okey.. baby ni pon dah mule menari2, berjoget2 dlm perot nii..dah rase die kicking.. alhamdulillah :)







suke hati die je kan.. landing camtu sambil layan tv  -,-


nak cite pasal budak nilaa.. die pon excited tunggu kelahiran baby kami.. yelah nanti ade kawan.. taklah die sorg2 kan.. mcm semalam aku tak bagi husband hantar die ke taska..nanti aku boring duk sorg2.. ade die oklah jugak.. layan keletah die tu.. tp ciannya die semalam.. dah lepas makan ubat, aku ngantuk.. terus ketidoran la.. sedar2 je tengok die tak tidur pon..die duk main lego sorg2..ciann anak ibu nii..

antara keletah die tunjukkan yg die excited tunggu adik die ni :


-->>  tiap2 malam mesti bagi salam kat baby dulu sebelum tido.. sambil tangan ketuk2 perot aku macam orang ketuk pintu bilik..hihi *comel jek* then, kiss perot i :D


-->>  bila die tgk aku mkn vitamin, mesti die sebok cakap 

" ibu makan ubat baby ke? baby nak besar ke?"

aku pon layanlah jawab yg die tanya tu

"yelah, baby kene makan ubat, nanti camne baby nak besar, dulu mase syaqir dlm perot ibu pon ibu makan ubat gak, kua lah anak ibu yg besar comel niii"

die pon jawab balik "oooo"

-->>  mase aku tengah nak telan ubat tu die sebok selak baju aku, nak tengok perot aku..tehee! sambil mulot potpet2

"jap aqir nak tengok baby, haa tuu baby dah besar dah"

*kononnya bile aku telan ubat tu baby terus besarrr..haha* 


-->> suke pelok perot aku sambil azan or selawat..katanya nak bagi baby dengar suare die *soo sweett*


-->> suka main2 terjah2 kat perot aku..kononnya bagi baby terkejutlah.. aku pon wat2 lah terkejut giler2, konon menjadilah die wat terkejut kat baby dalam tu kan :P

"haaaaaahh!!!" *suare die mmg kuat ah, yelah nak bg org terkejut kan*

then sambung lagi "haa baby kejut ah ibu"  tapi sambil tu aku larang gak, tak elok sgt bagi baby tu terkejut kan..hehe


haha.. lom pape dah nak main2 ngan baby tu kan.. harapnya esok bila adik die dah kua.. die leh jage adik die sebaik2nya.. be a gud bro ye my dear! :D



**baju raya tak shopping lagi nih.. jd ke perhimpunan haram tu? isshh spoil je org nk g shopping kat sogo tau!**




22 comments:

syariza09 said...

sweetnyaaaa..pandai syakir main2 camtu. nanti mesti dia kamcing ngan adik

Sabtu jgn kuar mana2...dok umah jer tauu..darurat

RynaHakimi said...

Hehe..comel je syaqir..mesti jd abang yg penyayang nanti =)

Cik Ezy said...

haha..
comel je syaqir..
sorg abg yg baek..
ekeke

axie said...

wah syaqir sronok dia nak dapat adik yekk...dah tak sabar tu nak tunggu adik dia keluar...hehe

III bDkNaKaL III said...

waaaa.....sgt bijak ini budak!

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... sweet... macam faris dulu masa sal peknen...

InsyaAllah, nanti adik dia kuar sure syaqir akan jadi abg yang baik... dah tunjuk ciri2 abang yg penyanyang tu...

Sure rasa tak sabar kan nak tggu baby kuar... boleh jadi peneman abg dia... hehe

~~zaa~~ said...

kehkehkeh...orang dah besar, tak sabar nak adik! :p

-Sara- said...

syariza09,

harap2nya die kamcingla..jgn wat naya kat adik die sudah!

oo darurat ekk..k,duk dediam jelah kat umah :)

-Sara- said...

ryna hakimi,

harapnya gitulah..tehee!

-Sara- said...

cik ezy,

harapnya nnti betol2la baiknya tu,hehe

-Sara- said...

axie,

ibu die pon xsabar gak azie! hihi

-Sara- said...

bdk nakal,

letih nk melayan aina ooi! :D

-Sara- said...

lady salwa,

yelah..dorg ni ade instinct bleh rase adik dorg lam perot kite kan..hehe

sure lah xsabar ni sal!

-Sara- said...

zaa,

yelah, dah besar kn!

cik EPAL said...

tak sabo nak adik letteww :D

-Sara- said...

cik epal,

nampak sangat tak sabar kan!hikk

btw, cik epal blogger tegar komen kt blog akak! ahh! fengsan akak! tq ye dikk sudi singgah blog cabok akak ni! ;)

Ummi Rania Raffel said...

syaqir kemain lagik posinggg!!

-Sara- said...

ummi rania raffel,

haha..die tu mmg! :D

maya amir said...

ohhh so sweet syaqir;))insya allah dh buleh jd abg long yg best dah ni..hehe

-Sara- said...

maya amir,

insyaAllah..aminnn :)

Aleyn said...

Syakir posing depan tv ada kellass....kat wayang pun x leh buat gini...heheh

-Sara- said...

aleyn,

tau xpe kak! hehe