Sunday, July 10, 2011

emosi tak stabil

hye, assalamualaikum! :)

*harap maklum, entry ini adalah sesi luahan perasaan seorang isteri yg 'kecik hati' ngan suaminya :D*


eh taklah! emosi aku okey jee ngan korang.. aku tak badmood ngan koranglah..cuma ngan husband pagi2 tadi je mood dan emosiku tak stabil..nyampah i! alah, sampai sudah dia duk pujuk2 dalam kete tadi aku tak senyum, tak termakan pujukan dia.. drp mula2 masuk kete dia tarik pegang tangan aku sampaila kat opis aku wat derrkk jee.. kejamnyaaaa :P tapi takdelah aku tarik tangan aku tu kan.. nak pegang? peganglah! tapi dlm hati ni merajok agi tau! gedik giler bini die nih!

takyahlah aku bagitau sebab aku badmood ngan die tu, tapi orang laki ni mmg cam gitulah kan! nyampah! alah lagipon dah lama aku tak merajuk2 ngan die nii..  sekarang ni aku lebih banyak cuba kawal emosi taknak kecoh2 mende n hal yg remeh.. kire oklah drp mase preggykn syaqir dulu lagi kuat penyakit ngajok aku ni! skang ni taknaklah nnti tak elok utk baby lam perot nii..karang baby yg kua ni cengeng plak kan! patot ah syaqir bleh tahan kalo sampai masa die ngajok tu :D



google


tapi kalo ikotkan aku takdelah nak merajok habis2 pon..dah lame tak buat die gitu..biar je die menggelabah!  saje je! haha!  harini plak secara rasminya aku mula pakai uniform pregnant ke opis.. sume baju kurung dah tak dapat menerima  pertambahan saiz si pemakainya terutamanya di kawasan perot yg semakin membesar itu redha

waktu dalam kete puaslah kata2 manis drp mulot die tadi,haha.. yelah dah buat salah kan..isteri dah merajok kot, sape tak sayang bini kan gedik lagi

"janganlah merajok camtu, tak elok lah wat gitu kat baby..mane elok" 

eh? kat baby plak? tak pasal2 baby dlm perot yg kene kan.. hikkkk.. pastu si isteri takde perasaan lagi.. mulot still muncong 14 inci yang boleh digantung hanger..tehee!

tak puas hati lagi..dipujuk2 lagi si isterinya yang gedik itu -__-

"comellah syg pakai baju nii..elok jee..comel jee, mane ade besar pon baju tu"

ececece.. ingat dia cakap kita comel2 kite nak senyumlah? jangan harap! tunggu jelah bape lame bini awak ni nak senyum balik! haha! dia cakap gitu sebabnya dah lame die suh aku pakai uniform preggy ke opis.. tak sabor nak tengok aku pakai uniform ..tp aku je yg tak mau lagi.. sogan kononnya.. dh boyot cam gini baru nak sedar diri kann.. haha :P

eh petang nanti appointment klinik chek-up for 5 months! so, harini sekerat hari jelah kat opis.. yahoo! :)




*mase preggy 1st dulu lagi terok penyakit ngajuk aku ni..ade sekali tu merajok sgt ngn husband, masuk bilik sebelah, belek2 baju baby dlm bakol sambil nangis teresak2.. lagi haruuuu :P*

17 comments:

dakcik said...

org laki mmg gitu..nyampah kekadang!

p/s : mood : majuk jugak..=)

~~zaa~~ said...

ayak! apsal seme orang majuk ni??? ;p jangan majuk lama2, cian baby... :D

Hanis Azla said...

alolor.. majuk yer mak yong.. he..he.. sesekali takpe.. bila dah merajuk, bila baik balik mmg rasa best sbb ada malu2 gitu.. ha..ha..

Mama Zara said...

preggy mommy...biasa lah kan emosi tak menentu :)

dianizan said...

org laki ni memang payah nak paham ati wanita..

p/s : otw nak majuk gak ni..

syariza09 said...

ok la tu, dia mau gak main pujuk2...

sy ni mula2 merajuk pastu pujuk diri sendiri sbb x der org mau pujuk...huwaaaaaaa

axie said...

hehe..
peknen mmg camtu kan?
azie pun camtu..
ada jek benda yg terguris...hehe

-Sara- said...

dakcik,

yelah..cube klo kite buat dorg? kannn? :D

laa..majok gak ekk..hehe

-Sara- said...

zaa,

saje nk kenekn die je pon, pdn muke die! :P

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak hanis, asyik baik jee skali sekala majok xpe kan..heee

-Sara- said...

mama zara,

tau x pe :)

-Sara- said...

dianizan,

yelah ina..blk2 krg kite kne pujuk diri sndri lak..

laa..nak majok gak kee?hehe

-Sara- said...

syariza09,

sbb die tau klo xpujuk bini die nii..ermm taulah die..smpai sudahlahh..haha

alaa..awk biar jee..nnt die akn pujuk jgk punye..

-Sara- said...

axie,

haha..alasan peknen tu mmg terbaik kan :D

Hanis Azla said...

salam sara, emosi dah stabil ke belum??? he..he..

-Sara- said...

hanis azla,

akak bace new entry sara..stabil sgt2 dah..hehe :D

Randolf said...

This will not really have effect, I consider like this.
limousine service | san antonio used cars | ptsd symptoms checklist