Friday, January 20, 2012

balik kampung!!!

hye, assalamualaikum! :)





 google



dalam duk berkira-kira nak balik kampung ke tak sempena cuti raya cina ni, at last cik suami cakap balik jelahh.. die dapat cuti seminggu..aku memang tengah bercuti lagi.. tak kesahlaa.. so ikut jelah kan.. btw, aku sambung cuti lagi, by 7th of feb baru stat kejee..phewwwwwww ^_^



 google



kalau kitorang tak balik kampung pon, kitorang takkan stay umah kitorang sebab mereka yang menyambut perayaan itu main mercun tak hengat dunia macam gempa bumi 7 skala richter bunyinya! kitorang cadang nak lari je pegi memana ke tempat yang tenang... sebab bimbangkan aqif.. yelah budak-budak sekecik aqif tu mane elok terkejut-kejut.. kita org tua ni kalo dengar mercun pon cam nak tercabot jantung, lagikan budak sekecik aqif tu kan...so, alternatifnya, daripada perabih duit ke tempat lain, baik balik kampung jelah, lagi heaven.. plus cousin cik suami kawen, boleh gak gi kenduri die..





 google




harapnya jalan jem macam biasa-biasa je, jangan sampai 15 jam mcm tahun  lepas tu, sampai petrol pump sume habis minyak, n banyak kereta tersadai tepi jalan sebab kehabisan minyak.. esoknya masuk dalam paper dalam sejarah jem paling teruk di lebuhraya karak-kl.. perjalanan ganu ke kl yang biasa 7 - 8 jam jadi 15 jam! kuss semanagat!  bayangkan!  masa tu rasa cam serik woo nak balik kampung time cuti panjang camni.. tapi tak serik gak.. buktinya? ni cuti panjang esok nak balik gak! tehee!








**u olls pon balik kampang macam i gak kee? hati-hati di jalan raya n happy holi-holidayyyyyy! ;)**

17 comments:

Ezy Chiaki said...

blk kg mmg xprnh serik..
haha..
saye dh selamat smpai kat ganu ni..
syokkk

cik hani said...

aku naik bas je balik...tak drive sbb sorang2...xde laki macam mu.. hikhik..

ainnoraini said...

Tak balik kg..bersukaria kt sini jer...

Kakzakie said...

Kakak balik kampung juga dua-dua kampung balik sara. Jga kesihatn masa dlm perjalanan maklumlah kalau kakaklah masih kira dlm berpantang lagi masa ini kan....

axie said...

azie biasa balik tganu pukul 2.3 pagi..
kalau balik kl plak, lepas subuh azie tolak, tengahari dah sampai..hehe
nak elak jem punya pasal.

~izan~ said...

jem 15jam? erkkk..

bagus sara balik kg kalau dok situ asyik dgr mercun aje,cian baby nnt terkejut kan..

dakcik said...

xbalik..sbb mak ain dtg sini..wah heaven! hehehe

maya amir said...

Wahh..best tu..lame gile cuti...nak cuti jugak..nak cuti jugak...hehe..jaga diri masa bercuti ni k:)

maya amir said...

Bestnye cuti lama..nk cuti jugakk! Hehe..jaga diri masa cuti ni k dear:)

-Sara- said...

ezy chiaki,

aahla..blk kg sape serik! hihikk

-Sara- said...

cik hani,

esok mu ade laki blk nge laki mu ahh..hehe

-Sara- said...

ain noraini,

takpe kak..jnji ade aktiviti yg best :)

-Sara- said...

kak zakie,

ye kak..tq kak :)

-Sara- said...

axie,

oyekee azie..

-Sara- said...

izan,

aah kak..mcm nk patah pinggang masa tu!

-Sara- said...

dakcik,

wahh! heaven gak tuu! :)

-Sara- said...

maya amir,

tq kak maya :)