Tuesday, June 7, 2011

menghitung setiap detik, setiap masa

hye, assalamualaikummmm! ;)

mood aku sekarang ni kalau nak update blog pon berkira-kira
bukak tutup bukak tutup
malas ke, takde idea ke? haha
tapi gagahkan jugaklah update dah ramai tanya tauu
sebab taknaklah biar blog ni menyepi jee
karang dah lame sangat menyepi takde lak org sudi berkunjung ke blog hampes aku ni :D




korang mesti ingat aku bizi gila2 kot sampai tak update blog kan
hehe.. sebenarnya sejak aku tuko ke opis baru ni aku duk goyang kaki jee banyak!
sampai satu masa tu boring giler tak tau nak watpe!
dari pagi sampai ke petang duk hitung masa, saat, minit, jam jelah
hitung berapa jam lagi nak balik umah, haha :D

bos aku ni lak selalu meeting, pagi petang meeting
n surat pon tak banyak sangat masuk
keje aku hari2 duk remind meeting n appointment boss jee
buat memo ke surat ape ke langsung takde

okeylah tu kan! tapi boringlah
maybe sebab aku tak biasa kot
sebab sebelum ni aku kan ala-ala 'multi-purpose'
banyak keje, goyang kaki sekali sekala jee
ni hari2 camni mau mati kebosanan aku kat sini, haha
pasal masalah aku 'cannot go' ngan orang2 sini aku cubalah atasi
bila bos aku ada kat opis aku rase okey sket
bila bos aku g meeting, xde kat opis tu yg masalah sikit
sebab dorang tunjuk taring masing2

yang aku peliknya sampai harini taknak senyum, tak tegur sapa ngan aku
pandang semacam kat aku macam aku ada wat salah ngan dorang
pelik lah aku, tapi aku buat deeekk jelah
watpe nak fikir sangat
mane yg boleh aku in aku in lah
mane yg cannot go tu aku buang jee jauh2

tapi ada sekali baru2 ni aku cam tak tahan sangat
luah perasaan kat husband pasal masalah kat opis ni
menangis sampai teresak2 bagaikan anak kecil harukkan barang mainan kat bapak die :P
bangun esok pagi bengkak bijik mata :P
yelah dah sebulan orang kat sini tak terima aku
buat aku rase cam outsider, sape tak sedeh, tak tensyen weh

tapi skang aku dah set kat mind aku nak buang jauh2 drp fikirkn sangat
janji aku buat keje aku, bos aku senang ngan aku tu dah cukup rasa aku
aku keje ngn bos aku, bukan ngan dorang pon
prestasi aku esok bos aku yg bg markah, bukan dorg
lagipon ade lagi akak2 yang okey kat sini yg layan aku ni

tapi tulah kadang2 terfikir gak sampai nak bangun pagi dtg keje pon liat kemain
dalam hati cakap

"kalaulah laki aku gaji 10k, dh lama aku berenti keje, xkose nk hadap muke2 dorg ni"



** oitt, terpanjang lak entry ni, maklumlah sesi luahan perasaan, sorry ye kwn2 :P **




signsara

31 comments:

dakcik said...

tu la kan..kalo laki kite gaji 10k dh lame kite duk goyang kaki..xpyh keje wok! hahaha


pedulikan ajek org 'cannot go' tue..biarlah diorg..kite xrugi ape2 pun..

Ummi Rania Raffel said...

ada lagi manusia macam tu ye sara.. buat dekkkk jer, tak rugi ape pun kan.. kita tetap santekkkk gitu.. dia jeles pasai tu la koooottt...

nisa kalo laki gaji 10k kat mesia nanti poooon takmo keje gak kalo bleh.. heehehhe..

~izan~ said...

bagusnya..pekerja berdedikasi... =D

abaikan je la yg mcm tu..kat opis mmg mcm2 hal..ada berpuak2 bagai kdg2..jnji kita wat keje kita ye tak..sbr je la huhu

RynaHakimi said...

tak faham dengan manusia yang tak pandai nak senyum ni.. Pelik kan, kenapalah mesti wujud golongan tak mesra alam tu..

Sepatutnya, wujudkanlah suasana yang harmoni, saling tegur sapa.. Ni masam je, tak reti nak tegur orang..Aihhh, cemane lah dia hidup gamaknya..Tak stress ke diorang??? hheehee

maya amir said...

yg last tu akak sokong...sara keje dgn bos bukan dgn derang..lantak pi laaa derang;) jgn tensen2 k..prgnnt mom tend to be more tense..senyum:)

~~zaa~~ said...

abaikan! hahahaha janji bos baik, tu yang penting!

~SHiLA~ said...

ish ade jugak kt sini bhg cmtu ek..msg² dua muke..hehe

g la kwn ngn k.ika tu..bazlen ngn zura pn kn da bhijrah sane jugak.hik3

~~*Lady Salwa*~~ said...

paham sangat... sebab pernah mengalami... masalah boring sampai rasa cam nak mati tu & masalah staf2 kat opis yg menyakitkan hati tu...

sal pun camtu gak... wat dekkk je la ngan org cenggitu... hehe

**jgn dok sedih2 sangat... nanti baby pun ikut sedih... :)

syariza09 said...

blog ni dh tukar baju ker? mcm lain jerr, ker sbb lamer x singgah cni....hehe

dah sebeluan pon derang wat derkkk ke...mmg derang ni jenis anti sosial kot, tp tu larr bila tempat keje dh x best, nk g keje ari2 pon dh x der mood kann...hurmm nk wat camner ekkk...anggap je lah derang sumer tu x wujud

Hanis Azla said...

sabar yer sara.. pelik betul bila ada org yg boleh buat org lain mcm tu.. akak pernah rasa semua tu.. jd faham sgt dah.. kita nak buat tak tahu pun kita juga yg tension..
jgn fikir sgt yer..

-Sara- said...

dakcik,

tau xpe ain.. malas ah nk hadap muke2 dorg ni.. hihi

-Sara- said...

ummi rania raffel,

ade jee nisa oii..menyakitkn hati org sbb berpuak2.. xsangka kat sini dorg cmtu..

-Sara- said...

izan,

terpaksa berdedikasi la kak :P

tq kak :)

-Sara- said...

ryna hakimi,

btol tu ryna..sara pon xtau ape salah sara wat kat dorg sbb hari 1st lg dh mcmtu..

dorg tu bg stress kt org sekeliling dorg..huh!

-Sara- said...

maya amir,

yelah kak maya..sara mls nk fikir sgt dah..bia jelah..thanx kak maya :)

-Sara- said...

zaa,

nsb baik bos i baikkkkk tau! :D

-Sara- said...

shila,

aah, berpuak2 lak dorg ni, x faham aku..

tulah sume dh pakat berhijrah ke sini lak..ko lak bila nk dtg sini? :P

-Sara- said...

lady salwa,

yelah sal..bila bos xde lg mati kutu..sara buat deek je ngn dorg..sara xbuat pape salah ngn dorg pon tp dorg wat sara cm musuh..xpelah..buat hal sndri je :)

-Sara- said...

syariza,

sara baru tukarkan bajunya..baru semangat sket nk update..hehe

sara pon pelik awk..kalo sari dua okla..ni dh sebulan lebeh..pelik tol org2 kat sini..

-Sara- said...

hanis azla,

sara buat hal sara sndri je lg xsakit hati kak hanis..tq kak hanis :)

Aleyn said...

Masanyer akan datang juga....time tu relaks la puas2...makan la puas2...ekekeke

Cita2 sendiri : JAdik Suri sepenuh masa....(hai bilerlah masa tu akan tiba..uhuk)

-Sara- said...

aleyn,

yelah kak..best kn klo dpt jd full housewife :)

D_08 said...

Sabi cik sara..... koje ni.....macam2 keghenah oghang yang kite kene handle.... ade yang bagoih....tapi banyak yang sakitkan hati kite..... itu yang sampei ndak mengadap blog pun tak seghonok tu.... sbao la yeee

arejue said...

agak nye sara kita ni kene kekal tempat yg lame kan..tension2 pon ati appy de gak la

Mencari Redha Illahi said...

hehe.sabo eh sara..
mcm2 peel manusia nie.
buat hal sndiri je lagik senang sara
xsemak pale otak
xsakiti ati sndiri
klu kt xjaga ati sndiri
sia y nk tlg jaga kan3
:D

Madamme Anne said...

Saba byk2 eh sara.. Anne dlu pun mcm tu... Skang ni da kalih ngat dah.. Mls nak layan... Tiap2 anne duk dlm bilik aka gua anne ni menunggu masa tuk balik..

Anne plak.. Klu la aku ni xde hutang... Lama dah berenti.. Jadi surirumah bgs..

-Sara- said...

D08,

tu pasal sy jrg2 update blog skang nii! huh! :P

-Sara- said...

ajue,

ade betolnya gak tu..hehe

-Sara- said...

mencari redha Illahi,

insyaAllah sy hadapi dgn penoh sabar :)

-Sara- said...

madamme anne,

dorg kat sane pon cmtu ek? ntahla sara pon xfhm nape dorg cmtu..ngn bos sara pon dorg xrespect..mmg kuang ajar..

best kn klo dpt jd full housewife :)

arejue said...

kang tol kang...kita de meriah jer tngkat 5 nk2 bab sound pe yg xpuas ati kat org ni.ha,ahh suke la lebai kita xde dah..