Monday, June 27, 2011

spend our quality time

hye, assalamualaikumm! :)

entry aku yg lepas cakap aku halfday hari jumat tu nak pegi shopping kat sogo ngan mak, akak n adik aku kan.. tapinya tak jadi.. tak jadi shopping ngan mak n adik aku..just ngn akak aku je.. berdua.. janji jumpa kt lrt masjid jamek.. tapi tak ke mana pon.. sempat gi jln tar jee.. nk ke sogo tak sempat sebab akak aku kene masok opis blk..die tak pat halfday..aissyy frust aku nak beli baju raya! -__-

aku bukan ape.. ingat nak shopping awal2 utk raya nii..klo bleh sblm pose bia sume dh clear sbb mls lah nak berasak2 bln pose nnti.. esok lagilah perot dh boyot lagi tak kose nak hadap org2 ramai kan..

mak n adik aku xikot sebabnya mak baru sampai pagi tu.. cam penat lagi.. n nak masak nasi kuning yg aku request kat mak tuu..mak cakap nnti xsempat nak masak..esok ri sabtu nak gi kenduri n hal2 lain..ri ahad pagi dh naik bus blk kg :(

tapi puas hati sebab dpt makan nasi kuning tu!  aku bertambah 3 ke 4 kali lupa dah! betoooll.. tak tipu! penuhi keinginan betol2lah! pic takde..sorry kawan2.. aku skang ni kan kureng mood nk bergambar bagai :D



ni aku google pic nasi kuning.. kot korang tak tau camane rupenyee..hihi..saje je kan nak korang terliur! :P nasi kuning ni bkn cam nasi minyak biasa tu tau..bahan2nya lain skit ngan nasi minyak..rasa akulah.. aku mane penah masak pon..klo nak suh mak masak jee.. ni skang dah duk jauh ngan mak..skali skala jela teringin mak dtg suh la masak :D

nasi ni lauknya gulai ikan tongkol ( mcm gulai ns dagang ), acar timun n sambal belacan.. kalau takde sambal belacan tak kick.. n kuah gulai tu pulak kalau tak taruk cili api dalam tu pon tak kick.. lauknya simple.. tapi masyaAllah sedapnyaa tak terkata! kalau yg mak i masaklah..org lain masak tak penah rase gi! hihi

so pas shopping2 kat jln tar jee  , dlm kul 2 stgh kitorang dah balik..akak aku balik opis, aku lak balik selayang umah kak long..sebab pagi tu mak sampai kak long yg pick-up mak.. sampai2 je terus balun nasi kuning tu sampai 4x tambah! tehee! 

then siap solat sume terus gerak gi sepang tgk baby anak tiri kak long.. dua beradik besalin..so 2 buah umah lah kitorang gi..sib baik area sepang gak..kalau tak jenuh gak tu..  aissyy tgk baby org ni tak sabor2 aku nok beranok! hikkkk! :D

pung pang pung pang kul 7 lebeh balik umah kak long balik.. pastu husband dtg ngan syaqir, tp sebelom tu die g amik akak n adek aku kat keramat tu dulu sebab kitorang nak gi icity lak mlm tu.. mak nak tengok lampu2 cantik katanya.. sebelom tu makan nasi kuning dulu termasok aku, then baru gerak ke icity..


aissyy lupe lak..ni je pic lam hp aku.. yg lain dlm hp akak aku.. :D
golap lak tuu.. hp tak canggih cam korang camnilah ropenye :P



haa tu kesah ri jumaat.. weekend baru2 ni mmg hari utk spend quality time with my family.. nanti tunggu next entry ade cite lagii.. tungguuuuuu.... kalau korang nak bacelah..taknak bace takpee..tiada paksaan pong..hikk



**sume org gelak ngn keletah syaqir jee.. mulot potpet2 tak berenti..letih nak layan :)**

17 comments:

axie said...

sedap nasi kuning tu..
harini puasa :)

mamyharraz said...

sabtu lepas sy juga ke i-city ;)

mmg syok tgk lampu2 kt situ~ tak jemu :D

Hanis Azla said...

mmg betul2 quality time ni.. sarat padat aktivitinya.. tak dpt shopping pun takpe kan sara.. janji dapat makan nasi kuning air tangan mak tu.. actually akak tak pernah makan nasi kuning tu.. tp tgk gambar rasa terliur2 pulak.. he..he..

syariza09 said...

tengah bayangkan mcm mana la rasanya nasi kuning tu yer sbb x nah merasa lagi tau. mula2 igt td nasi dagang sbb tgk lauk sama jer, rupa-rupanya nasi kuning...

sana sini org dh gi tgk lampu, sy juga la yg lom sampai2....sedih tauuu

arejue said...

syaqir...dah besor..dah pandai cakap n bebel dh sara hehehehehe

-Sara- said...

axie,

hikhik.. slmt berbuka azie :)

-Sara- said...

mamyharraz,

ooyeke..sara gi ri jumaat :)

mmg cntik kan..

-Sara- said...

hanis azla,

betooll kak, tu baru kesah ri jumat..blom yg ri sabtu n ahad lagi..hehe

tau xpe..mmg puas hati sgt dpt mkn ns kuning yg mak masak! hehe.. nnti klo kak hanis jln2 kt ganu nnti cri ns kuning tu ek..try mkn..sure terangkat! :)

-Sara- said...

syariza,

takyah bayangkan..nnt klo awk gi ganu cari ns kuning ni tau..kompim keciwa! sbb mmg sedaap giler!

yekee..xpe pasni klo cik abe awk free ajak je die g icity ek :)

-Sara- said...

arejue,

ahh.. budak tu mmg..potpet2 xlarat nak layan..hehe

dakcik said...

igtkan mcm nasi minyak..huhu..rupenya lain..tp terliur plak tgk gulai ikan tongkol tue..=)

aDieyZa said...

padat betul aktiviti.. yg penting happy kan..

-Sara- said...

dakcik,

ain xpenah jupe ke? mmg sedap gulai ikang aya tu aingg! :D

-Sara- said...

adieyza,

ye awk..skali skala mak dtg mmg seronok! :)

~SHiLA~ said...

ict xmasok ke tmpt salji² tu?bpe ek masok situ

-Sara- said...

shila,

xmasok pon..skang ngah promosi rm25 adult..child rm15 rasenye..pasni harge bese rm30 ke lebeh lagi tah, lupe lak..promosi smpai ujung bln ni je x silap aku..

lina said...

sedapnya nasi kuning tu, lame x mkn...takmo share ke respi tu...huhu