Sunday, June 5, 2011

minggu 15

Bayi
Tulang rangka bayi sedang giat berkembang. Kini, kakinya lebih panjang daripada tangan. Rambut pada kepala juga semakin menebal. Begitu juga dengan kening dan bulu matanya. Semua makin jelas kelihatan. Ketika ini, dia sudah boleh mendengar. Antara yang paling jelas didengarnya ialah suara anda selain daripada degupan jantung dan bunyi perut anda.


Anda
Kuantiti darah yang mengalir dalam badan semakin banyak. Pada masa yang sama bayi juga perlukan oksigen. Oleh yang demikian, jantung perlu bekerja kuat. Jadi, tidak hairanlah jika ketika ini jantung anda kelihatan sedikit besar. Semua itu adalah untuk memastikannya mampu menjalankan tugas sebaiknya.



alhamdulillah, lagi seminggu 4 bulan lah usia kandungan aku
tak sabar nak rase baby kicking2 kat dlm perot ni ;)
my baby yang ni mmg sangat2 gud behave..tak banyak ragam
alahan takde, cuma bila balik keje petang2 ade pening2 sikit

maybe sebab naik tren tu campor ngan orang ramai macam2 bau aiyarrkk
mase tu memang minyak angin cap kapak jela peneman aku
aku akan pegang botol minyak tu daripada memula naik tren sampai lah last station aku turun
duk sapu2 kat kepala n cium2 bau minyak angin tuu
rase bestttt jee n lega lah sikit :)


google
minyak angin cap kapak
*sebutan cam nyanyi lagu iklan minyak ni tau, haha*


bila takde alahan ni, selera makan tu jangan cakap apelaa
memang lapaarrrrr jee memanjang, hikkkk :D
berat badan pon dah naik kat 4 kg..aiiyooo!
nanti ade pic aku tempek kat sini ekk

syaqir lak skang ni makin banyak celoteh mulotnya
tiap2 malam nak tido mesti mesti kiss perot ibu dulu
sambil cakap "assalamualaikum baby, gd nite baby" pastu kiss perot aku :)
comel sangattt! :)




** badan penat sangat ni, semalam balik dr melaka sangkut jem 2 3 jam, tapi sukeee dpt spend quality time with my family :) **




signsara

18 comments:

Cik Ezy said...

haha..
sgt comel la si abang ckp ngn si adik dlm perot ibu die..

~izan~ said...

semoga ibu dan baby sihat selalu...

takde alahan yer..sama la mcm akak hehe..takde alahan tp time bersalin plak mcm2 hehe..

take care!~

RynaHakimi said...

wah..minyak cap kapak dah jadik bestfren la ni ye.. hehe.. Alhamdulillah takde alahan sangat.. 'jjuruh' baby tu..ehee =)

dakcik said...

ha update pun..hehehe..tp xpuas ati nk tgk gambar ibu ngandung! =)


semoge semenya selamat eh..syaqir mmg gudboy ! abang katekan..hihi

~~zaa~~ said...

bila tah nak jumpe makyong nih!!

Hanis Azla said...

nasib ada minyak cap kapak yer.. klu akak masa mengandung, takboleh pula bau minyak cap kapak tu.. harap2 sara dan baby sentiasa sihat hendaknya..

Ummi Rania Raffel said...

sweetnye syaqir nih!

maya amir said...

finallyyyyy sara update gak:) sara take care tau naik2 tren tu.. makan selagi boleh, tapi kene jaga ape makan yg kite amek masa prgnant ni k:)

~SHiLA~ said...

ala sane xde kje,balik je awl ari².haha..dulu opez lame awl 15mnt,opez br awl sejam la pulak.haha

-Sara- said...

cik ezy,

hehe..tulah..xsabar nk tgu adik die kua..nk tgk abg lyn adik plak ;)

-Sara- said...

izan,

oyekee kak..hrap2 bersalin nnt dipermudahkan sumenye..sbb mase bsalin syaqir dulu bleh tahan gak masalahnya..at last operation..

tq kak izan :)

-Sara- said...

ryna hakimi,

aah ryna..sebelom2 ni sara cukup suka ngn bau myk angin cap kapak tu..bila preggy ni suke plak :D

mmg 'jjuruh' sgt2 ryna..alhamdulillah :)

-Sara- said...

dakcik,

ehehe, nnt tunggu adik sara uplod pic kitorg g bercuti kt melaka, nnt sara tepek byk2 ain tgk perot sara smpai muntah ye :D

tq ain :)

-Sara- said...

zaa,

insyaAllah nnti kite jumpa ye yang! :)

-Sara- said...

hanis azla,

aah kak, time prgnnt je suka..mase x prgnnt suke pon ngn myk cap kapak tu.. tq kak hanis :)

-Sara- said...

ummi rania raffel,

hikkk :D

-Sara- said...

maya amir,

ehehe..mcm excited sgt je lak ak maya ni sara update blog :P

yee kak, sara pn beringat gak mkn tu kne jage2..tq kak maya :)

-Sara- said...

shila,

byk la ko nk blk awal sejam..over ah tu! :P