Wednesday, June 22, 2011

rezeki Dia bagi untuk kami...

hye, assalamualaikummm! :)

kemarin masa dalam kereta on the way balik rumah macam biasalah sembang-sembang ngan husband.. ade berita gembira dr husband untuk kami sekeluarga..alhamdulillah.. ade lagi rupanya rezeki Dia aturkan untuk kami sekeluarga.. walaupun mungkin bagi orang lain kenaikan gaji sebanyak itu taklah banyak mana pon, tapi bagi kami tu pon dah mencukupi dan bersyukur sangat2.. lagi2 tak lama lagi dgn kehadiran anak ke2 dalam perot nii kan.. syukur padaMu ya Allah!

sumenye berkat kerja keras husband and his boss trust him.. so his boss bagilah tanggungjawab tu kat dia.. cepat2 aku cakap kat husband "ni rezeki untuk baby kitala ni" sambil tarik tangan husband pegang perotku yang makin membesar ni..hikkk :D

betollah apa yang penah my ex-boss pesan dulu :

"sara percayalah cakap saya.. Tuhan tu Maha Kaya.. makin bertambah mulot anak2 untuk kite bagi suap makan..insyaAllah akan ade rezeki lain yg Dia bagi kat kita"

means makin bertambah bilangan anak-anak kita, akan ade rezeki lain yg dtg.. memang betollah.. pengalaman aku sendiri mase pregnnt 1st dulu pon rezeki mencurah2.. yg ke2 ni pon ade rezeki Dia bagi..alhamdulillah.. jangan risaulah nak pikir gaji xcukup bagi anak makan ke ape.. yg penting kita percaya pada Dia dan berusaha dengan jujur dan ikhlas :)

plus, sekarang ni husband dah dapat off hari sabtu..selang seminggu dia akan cuti pd hari sabtu..ermm legalah skit aku ni kan.. tambah skang preggy..esok2 makin sehari makin sarat..mane nak buat keje umah..mane nak layan kerenah syaqir lagi.. nak pegi mana2or kenduri pon senanglah skit..kena hari die off dapatlah gak aku pi kenduri org..slalu xdpt pegi kenduri kawen yg biasanya hari sabtu..huhu



**selingan**


hari ahad baru ni pegi taman layang2 kat kepong, saje bawak syaqir main layang2..ermm tapi haram xde layang2 tu terbang pon..haha..org ramai sgt.. xde space nak naikkn layang2 tuu betol2.. beli layang2 tu rm4.. tapi balik je umah terus hancor tak nampak rupe layang2 dah.. aissyy.. serik ah gini! :P








mase dorang duk main2 layang2 tu aku duk je atas padang tu.. bila dah penat syaqir pon dtg kat aku nak joint duduk atas padang tu.. tapi duduk jap je die terus bangun sambil sapu2 bontot die, mulot duk ngomel     " isshh, banyaknya sayor..takleh duk atas sayor lah"

rumput tu dia kata sayor! gelak aku laki bini! haha! T__T


bila balik umah tgk balik gambar2 ni.. tiba gambar yang ni die cakap "eh awek ah"
sambil jari die tunjuk kat budak pompuan dlm gambar tuu.. aissyy syaqir syaqir.. ni mesti abah yang ngajor ni
T__T




**malam ni mak naik bus, esok sampai kl..yayy!!**

17 comments:

cik hani said...
This comment has been removed by the author.
cik hani said...

wahh..mak u nk dtg... bestnyaaa.
alhamdulillah utk rezeki tu..
tak sabar nk tgk perot u besarrrr

syariza09 said...

alhamdulillah...semakin bertambah rezeki.

lorrr..sian syakir x dpt naikkan layang2 tu, nk wat camner ramai sgt. pasni beli jer layang2 tu & gi main kat tempat lain yg x ramai org

aiseyy..kecik2 dh pandai ckp awek...kelassssss

~~zaa~~ said...

u r right dear...rezeki tu akan sentiasa datang selagi kita percaya pada yang 1..alhamdulllah...rezeki anak kan!




p/s : erk...sayor??? hhahahahah

~SHiLA~ said...

yg men layang-layang tu kt tepi hgway kn.sbb kdg aku balik dr kg lalu situ,nmpk byk layang²

-Sara- said...

cik hani,

yee mok aku mari kl, suke akuu! hehe :D

alhamdulillah :)

-Sara- said...

syariza09,

alhamdulillah :)

tulah ramai sgt orgnya, nk naikkn lyg2 tu pon payah!

tau x pe! sah bapak die yg ajor tu! :P

-Sara- said...

zaa,

ye yang..insyaAllah rezeki ada dimana2 :)

tau xpe, sayor tau! :P

-Sara- said...

shila,

aah yg tepi hiway tula..mmg klo wiken ramai giler men lyg2 ctu..kitorg paking pn jauh gile menapak..huhu

Hanis Azla said...

betul tu sara.. InsyaAllah.. bertambah anak, bertambah jugalah rezeki kita.. Alhamdulillah.. duduk atas sayur yer syaqir.. alahi cutenya.. tersenyum akak sorang2 baca pasal sayur tu..

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak hanis..alhamdulillah ade je rezeki, aritu bru dpt promotion :)

tau xpe kak, bleh plak die ckp sayor..haha

III bDkNaKaL III said...

alhamdulillah sara....

-Sara- said...

bdk nakal,

alhamdulillah :)

maya amir said...

betul tu sara..anak2 ni sbnrnye pembawa rezeki kn...nnti die lahir lg byk dtg rezeki yg lain;)

axie said...

nakal syaqir..
kecik2 dah pandai ekk..
tahniah sara :)

-Sara- said...

maya amir,

yelah kak maya..anak tu mmg pembawa rezeki :)

-Sara- said...

axie,

heh, budak tu mmg! :P

tq azie :)