Wednesday, June 29, 2011

spend our quality time 4 (last dah.. kompim takde sambungan dah)

hye, assalamualaikum! :)

okey, seperti yang dijanjikan ini sambungan lagi daripada entry2 aku yang lepas.. last chapter yang nii .. ni dah last dah.. tak tipunya..cayelah :D  alaa, aku bukan penah pon wat entry chapter2 camni.. tgk org lain wat entry chapter2 camni aku nak gak try.. nak tengok sejauh mane korang layan entry merapu raban aku nii.. ingat.. tiada paksaan tau.. bacelah dengan kerelaan hati korang yee.. hikkkkkk  ^_^

okey, pagi tu kami masing2 memang liat lah nak bangunn sebabnya dah 2 malam berturut2 masing2 tido kul 1 ke kul 2.. memang spend quality time sungguh2! balik umah bukan reti nak tido memasing ni.. duk sambung sembang2, gosip2 lak, sedar2 dah pukul 1..baru reti nak tido! tehee!

aku tanya mak "tiket kul bape mak?" die cakap "pukul 10, abang long cakap die beli tiket bus pukul 10, naik kat greenwood".. aku oklah kan.. kalau tiket pukul 10, means bus tu sampai pukul 10.30 kat greenwood.. kami duklah siap2.. kene turun awallah sebabnya nak breakfast kat luar..akak aku tak masak ape pon pagi tu..takde stok lam fridge katenye! huhu..

then, masa dalam kete dikna tengok tiket bus tu balik cakap pukul 10.30.. la yekee.. ermm bolehlah lengah2 sket.. kalau kat tiket 10.30.. jawabnya pukul 11 lah baru samapi kat greenwood bus tu.. bus tu  kan dr hentian putra..

mulanya nak makan kat setiawangsa tapi tadi dah terkejar2 dah samapi kat gombak dah, makan jelah kat greenwood..kitorang sarapan kat kedai orang kelantan tu..mak ngan dikna makan nasi kukus ayam dara, aku akak n husbnd mkn nasi berlauk org kelantan tu.. total sume mase bayo tu RM 16.50 jee termasok 6 gelas air.. murah giler kot kan!

siap2 makan dlm kul 10.45..sedang eloklah nak tunggu bus sampai kul 11.. tunggu punya tunggu dah kul 11.30..bayang2 bus pon tak nampak.. si syaqir dah mule duk haruk ajak balik..nak naik kete..agaknya die pon pelik apehal lah duk lepak kat situ lame2 takde wat pe pon..haha..

then dah 11.45 takde dtg lagi gak bus tu.. mak ngan dikna pon gi lah kat kaunter tanya pasal bus tu.. rupe2nye bus tu dah terlepas.. katenye sekarang ni sistem dah lain tak cam dulu..kalau dulu kat tiket print kul 10 means bus tu dr hentian putra kul 10..kita kat greenwood naik lebih kurang kul 10.30.. now, dorang dah printkan time yg naik kat greenwood tu plak..means klo printed kul 10.30, kul 10.30 bus tu dah ade kat greenwood..takde bajet setengah jam lewat cam dulu lah..


google


aissyyy! buang karan jee duk nunggu sampai sejam..kalau aku tau awal2 ikot cakap syaqir.. hehe.. so, terpaksa bli tiket baru.. melayang rm80 yg tiket mule2 tu tau! huh! nak wat camane kan.. dah tu, abang ipar aku tu satu hal tak plak dia cakap tiket tu sebenarnya kul 10.30 kat greenwood.. kitorg ingatkn kul 10.30 tu bus tu dari hentian putra.. mende nak jadi nak wat camne.. ( eh korang paham tak sebenarnya ni? penat aku taip klo korang tak paham tau :P )

so, beli tiket baru kul 1, sementara tu kami gi jj alpha angle lu sebab dikna nak carik handbag.. jalan2 pon rush sketlah sebab nanti nak patah balik..karang terlepas lak bus kul 1 tu.. dikna yg nk cari handbag, tapi aku lak yg rembat 1 handbag, haha! :P


nila muka syaqir kebosanan duk nunggu bus tak datang2 sampai sudah.. siap landing ok!


suke hati diee jee!


muka tak bersalah langsung! -,-



**bos takde sampai petang..ahh boringg!**

10 comments:

~SHiLA~ said...

ade sambungan lg x?haha..ha tunjuk pic beg pulak nk tgk ;))

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang kalau bab2 bas ni tak berani nak pi lewat sbb takut kena tinggal... selalu kalau tiket tu print kul sekian2 pi awal 15 min... hehe

**sama cam faris... kalau dah boring menunggu sure ajak balik rumah...

nic@ said...

chubbynya shakir weyhhh...kiut jep

maya amir said...

kalau naik bus, 30-45 minit sebelum tu, akak dah terpacak kat stesyen bus..hehehe kiasu laa plak aku nih..;p

Hanis Azla said...

alahai.. boleh terlepas pulak yer.. mmg nak suruh spend quality time lebih lama2 tu.. he..he..

perkara nak jadi mmg selalu tak terduga.. takpelah.. at least lps ni dah alert dah ttg time yg baru tu..

comel aje syaqir.. dalam dok sibuk ajak balik pun boleh pose cute2 lagi..

-Sara- said...

shila,

alaa kan dah ckp last part dah! :D

alaa beg murah jee ponn..kan ngah sale ;))

-Sara- said...

lady salwa,

xde sal, sblum ni xpenah terlepas pon..ni sbb sistem dorg dah tukar tu yg leh terlepas tu..

**budak2 kn cpt boring ;)

-Sara- said...

nica,

aah berat nanang budok tu weyh! tu pn ade ati mls jln, nk org dukung die..aku mmg tak ah..bapak die jelah..huhu

-Sara- said...

maya amir,

mak aihh kat sejam dah terpacak ek..hihi :P

-Sara- said...

hanis,

tulah kak.. saje je kan cm bg org tu balik plak.. lepas ni kne alert ngn time tiket tulah :)

kalau suh posing bagilah kat budak tu..hehe