Tuesday, June 28, 2011

spend our quality time 3

hye, assalamualaikum! :)

okeh, sambungan cite dari entry nii.  malam tu kami kua makan2 steamboat kat Restoran Q Thai Steamboat, Taman Dagang, Ampang.  aku dah book dari hari rabu lagi for 6 persons.. tapi masa lepak2 kat umah makcik aku, cousins aku 2 org n makcik 2 org nak joint gak..  so, malam tu kenelah pegi awal sket takot xdpt meje sebelah2..karang satu meja sane..satu meje sini lak..padahal 1 family..hehe

so, aku gerak dari umah akak aku kat au3 tu lepas maghrib..sampai sane kul 8.15.. aku book kul 8 kira ngam2lah kan.. lucky dapat meja utk 10 org.. kitorang ambik pakej steamboat+bbq.. rm27 per person.. kira oklah.. termasok desert sume kecuali air.. pandailah dorang ni air xnak masokkn sekali dlm tu.. air dia agak mahal..milo ais pon rm2.50..tapi xkesahlah bukan selalu dapat makan sefamily camni..hikkk..

group aku mula makan dulu sebab cousins aku n makcik2 n mak samapi lambat sket..kat kul 9 baru sampai.. berpeloh gaklah membakor2 sume tu kan.. tapi aku ni tukang makan jee..dorang je jd chef haritu.. haha..



kami yang semakim menembamm.. terutamanya aku :D

mak (tudung hijau) yg sebok bergosip ngan mak uda :)

my cousins n busu

my sis

alamak tak nampak lak muke budak banyak mulot ni :D


**harap maaf, kualiti gambar amatlah mendukacitakan  :(**


disebabkan itu, aku cuma google je pic2 berkaitan tempat ni yee

pandangan dari luar..restoran ni ada 3 cawangan xsilap..kitorang gi yg caw ampang

pelbagai menu untuk dipilih..makanlah sampai muntah..
tapi jgn membazir ye..kalau xabis kene cas rm10 utk 100gm

haa ginilah rupe set steamboat + bbq yg kitorg makan :) 

aiskrim..pilih ah nak yg mane..banyak mane suke ati koranglah..

kuih muih n buah..comel2 je size kuihnya..


overall, aku rase okeylah makan kat sini.. lagi 1 lupe nak cakap..chicken wing die best giler! aku ambik banyak2 aritu.. pulun habis! haha.. kurang manis sungguh peel perangai aku ni kan.. jangan ikot yee :D

lepas makan-makan sampai puas..sampai boncet perot masing2.. aku yg bertambah boncet..tehee..kami gerak balik umah..malam tu kami stay umh akak aku kat keramat tu lak.. makcik aku dh hantar mak..lepak2 jap dorang baliklah umah dorang.. malam tu kami lepak2..sembang2 n masing2 ketiduran dlm kekenyangan..hikkkk

esok pagi kena bangun awal2..mak naik bus kul 10.. tapi ade sesuatu lak yg terjadi.. ape yg terjadi? tungguuuuuuuuuu... :D




**banyak sangat chapternya.. dh 3hari tak habis2 gi..haha**



14 comments:

dakcik said...

wah mcm best jek tmpt nie..tp jauh la..mmg sgt jrg mkn kat KL nung! hehehe

p/s : haha, same cm ain la..update cerita besday sofea hari2 pun xhabes lg..huhu

~SHiLA~ said...

ha la ade lak sambung²..bile pulak sambungannye tu.cm nk tgu cite transfomer kua lak ni.haha

ok ke steambot situ?ade lg 1 mcm ok jugak.flaming namenye.tp xtawulah mane lg ok.hehe

axie said...

jauhnya nak p...setakat ni azie makan kat red wok untuk steamboat2 ni..

-Sara- said...

dakcik,

mmg best..lagi2 mkn ramai2 gini :) eh, die ade cawangan kat lain gi ain..kat nilai n 1 lagi mane tah lupe lak sara..ce ain klik kat link kt entry sara ni..link tu blog restoran ni..

p/s : tau xpe,haha

-Sara- said...

shila,

ala ko ni xde ah cam transformer..haha

okey gak..try ah..oo flaming tu..aku call gk mula nk book kat situ tp dah yg angkat call tu chinese lak trus xjd aku..haha

-Sara- said...

axie,

ade lg cawangan kat lain..azie klik kat link tu :)

Hanis Azla said...

menarik juga tempat tu kan.. makan2 ramai2 sure lagi best.. kan sara..

cik hani said...

bestnya sara..
teringin nak makan kat situ

-Sara- said...

hanis azla,

aah kak..boleh makan ape jee..jnji bayor..hehe

-Sara- said...

cik hani,

besttt.. gi ah ajok bf mu tu ek! :)

Cik Ezy said...

sume nmpk sedap..
hoho

nic@ said...

samarinda sangat cite mu sara weh..berepisod2 gitu

-Sara- said...

CIK EZY,

BAB MAKAN MMG SUME SEDAP KAN! TEHEE! ;)

-Sara- said...

NICA,

SAMARINDA EK, BUKAN AKASIA KE? HAHA :P