Monday, July 16, 2012

bergedik bersama....

hye, assalamualaikum! :)



ini kesah bulan 5..aci tak nak cite kesah basi kat sini? bulan 5 punye cerita.. tajuk nak gempak sajee walaupun realitinya aku bukanlah seorang yang gedik *tolonglah percaya*  lama punya cerita baru nak cerita tu biasalah kan... tuan belog ni kadang-kadang tak boleh baca dia punya tahap kerajinan mengupdate entry sekarang nii... tengok kawan-kawan seangkatan sunyi sepi tak berupdate lagilahh rasa malas.. hihikkk.. okey back to the story.. tengok gambor dulu ye..



henpon tak canggih maklumlah..tu pasal gambarnya tak cantik T_T


okey, now nampak tak sape tuu?  tak nampak??


haaa okeyy nampak kan?? ;D


tu jee gambar yang termampu aku ambik... contact ngan Abang Isa, photographer yang snap gambar haritu nak minta dia emelkan gambar aku bergedik-gedik di sebelah astronault nii sampai sudah tak teremel.. bizi manjangg.. nyampahh aku!  ehehe.. tu pasal tak update lagi cerita nii..hahaha





actually tu adalah Majlis Sepetang Bersama Dato' Dr Sheikh Muszapahar kat my opis.. kelas kau! ehehe... orang lain dah lama bersalam ngan astronault ni, kitorang baru merasa.. majlis tu bersempena untuk memberi semangat kepada kami sebagai penjawat awam bahawasanya dalam dunia ni tiada apa yang mustahil.. semua impian pasti akan tercapai.. InsyaAllah dengan usaha, semangat, doa dan tawakal kepadaNya.. tulah yang dikabor oleh Dato' Sheikh haritu..



buktinya??  dia kata dia pon macam-macam budak-budak kecik normal yang lain, mempunyai impian.. impiannya sejak kecik memang dia nak naik ke bulan... and sejak kecik jugak dia suka tengok langit..  dia tengok langit tu bukan sesaja tengok, nak cuci-cuci mata yee.. dia tengok dengan penuh perasaan, semangat dan iltizam dengan impian yang tersemat di jiwa semoga satu hari nanti dia dapat naik ke atas.. and, his dream came true.. he become the 1st Malaysia's Astonault! 



dengar cerita dia daripada sesi pemilihan, latihan masa tu aku rasa "ohhh! dialah lelaki sejati n paling kuat sekali!"  sebabnya ujian kemasukan tu bukan calang-calang jah!  memang tough!  hanya lelaki sejati yang kuat saja yang berjaya tempuh! ohh! ehehehe :D



selain daripada tu, haritu dia banyak share experience dia sepanjang dia kat atas kapal Soyuz tuu... ada tayangan video... tengok cara dia makan, mandi, solat.. ahh bangganya!  orang Islam berjaya naik ke angkasa lepas, melihat keagungan ciptaan Illahi.. Allahuakbar!



ceramah haritu sejam lebih jee, kejap pulak rasa, tak puas dengar cerita Dato' n tengok dato' yang hensem itu... ehehe.. akak-akak opis pula nak bergambar bukan main rakus masing-masing!  dah tak ingat laki kat rumah gamaknya, dengan selamba memeluk pinggang Dato' berposing sakan! ahaha! masing-masing takleh sorok keterujaan jumpa astronault kot..hehe



dengan habisnya ceramah Dato Dr Sheikh haritu, masing-masing dengan penuh semangat iltizam menanam keazaman bahawasanya nothing is impossible! lepas nii jangan ragu-ragu dengan impian sendiri... kejar impian supaya menjadi kenyataan! pesan Dato' Dr Sheikh..Insyaallah! :)



google
we proud of u Dato'! :)





**eh tapi kan,ada gak yang menanam azam nak jadi 2nd astronault haritu.. ehehekkk**




8 comments:

Kakzakie said...

Mana-mana pun dia jelajah kan sara. Sekolah anak-anak pun dia bagi motivation tau...

mamyharraz said...

ohh dpt jumpa abg hensem ;)
untung dpt hadir even camni..kami kt sini tak merasalahh sob sobsss

Hanis Azla said...

wah.. bestnya sara.. jeles akak.. bagusnya dapat dengar kisah yang bermotivasi dari org yg berjaya ni.. kita pun jadi bersemangat sama kan.. btw, thanks yer komen pasal video tu.. akak appreciate it so much.. nnt akak improve mana yg kurang.. tq dear..

Bitt (doubleIS) said...

oso proud! n happy...eh tetiba..hehee salam kenal :)

nadia said...

bestnyaaaa akak dapat jumpa doc syed yang hensemmmmmmmmm! :)

ieda said...

aah dia memang best
dah 2 kali dtg kolej akk
handsome pun ye jugak kan
x gaya dah kawin ekeke

eMMe said...

My Dear Sara, wow! gambar u dgn Dato Sheikh mesti ada kan.. kan..
i pun bangga ada anak melayu 1st yg jejak angkasa lepas...kan..kan..

Bazilah (^0^) said...

hensem nye doktor sorg nih. huhuhu. dulu sebelum kawen suke gile tgk dia. skrg dh kawen pon still suke hehehe