Sunday, July 29, 2012

weekend oh weekend!

hye, assalamualaikum! :)



hari jumaat haritu kan aku halfday  sebab nak kejar *macam lari-lari pulak* ambik aqif yang demam kat taska.. sampai kat nursery dekat pukul 1 lebeh... ye.. memang demam dia tak kebah lagii.. cian sangat bucuk ibu sorang tuu.. baliklah umah aku tiga beranak.. aku, aqif n abang aqir..  cuaca haritu panasnya ya tuhan jelah tahu... terik semamcam cuaca kat kl sepanjang puasa ni kan! *dugaan puasa*


eh kenapa jadi half gambar ni? ahh abaikan janji anak dah sihat! :)


meragamm je bila demam.. biasalah budak kan.. kita mak budak ni kalau demam pon kalau leh nanges meragam nak gak meragam suruh laki layan *ada ke mcmtu? :P*



petang tu terus bawak dia gi klinik bila tengok demam dia tak kebah lagi.. ubat dah nak abis tak surut jugak panasnya... neb pon ambik sekali.. batuk dia tak hilang lagi :(  dah bagi makan ubat, madu tak kurang jugak.. normal macamtu? sekarang ni walau cuaca sangat-sangat panas, malam pon tido berkipas je, aku dah keluarkan pekeliling tak boleh on aircond kau rumah selagi adik aqif tak baik batuk *tak kejam kan :D*




malam tu tido agak aman sebab takde kekacauan daripada abang aqir *sedeh sebenarnya*.. abang aqir ikot akak aku balik kampung!  ikot hati aku cik suami release je kitorang tiga beranak nak ikot balik *dia kan keje sabtu*, tapi dah tengok keadaan aqif macamtu, bagi aqir jelah ikot..  2 hari 3 malam lah jugak tido tanpa aqir.. sunyi sepi je rasa rumah aku hari sabtu tu.. tak pernah lagi seperate ngan dia.. huhu.. pagi tadi dah sampai kl dah, lepas rindu kejap je tadi..



ni aqif hari sabtu.. alhamdulillah dah okey, dah smile-smile.. tapi suam-suam lagi badan dia... tu pon cepat turun panas badan dia sebab aku jelung kepala dia ngan air asam jawa.. badan dia pon sama *petua mak aku masa aku kecik2 dulu demam mak buat camtu gak*... alhamdulillah memang terus okey :)


dah tepuk amai-amai dah :)


olo-olo sukenyee dieeee :)



dah okey demam jum teman ibu coping! ehehe.. ri ahad kua shopping sikit *sikit? macam nak pengsan gaklah time bayor tu, masa ambik tak hengat :D*  alah shopping baju anak-anak je pon.. makpaknya belom lagii *nak jugak? :P*  shopping kat midvalley je, tak kuasa nak ke jalan tar, sogo bagai.. penoh ngan manusia.. mak tak sanggup!






**dah balik rumah baru perasan baju melayu cik suami tu kaler lain pulak, tak sama ngan aqir n aqif.. nak kena gi tukar pulak..lahaii**





16 comments:

mamyharraz said...

seronoknya tgk sana sini org dah bershopping..kita belum lagi sobsobss

cik hani said...

Sonok tgk ank ko da snyum2 lps dmm.xde la nmpk.meragam mcm gmbr dia demam tu..tabah la ibu ni..

Bazilah (^0^) said...

comel je muka bila dah sehat. mase demam tu kesian sgt tgk. eh betul lah, kalau mak2, bakal2 mak demam pon mesti nk perhatian punya hehehe

Fieza79 said...

kesian nya demam plk si comel tu ye...demam nak boleh apa2 la tuu..

firas setakat ni dri sejak lahir smpai skrg tk merasa demam lg hu...bla dh sht je melasak sgt la plk..hehee

Kakzakie said...

Harapnya terus sihatlah sampai hari raya Sara. Kalau tak sihat mama pun ikut tak sihat sama..

Myra Jay said...

Heheee, masa memilih rambang mata tu yang tak perasan ha... ;)

ieda said...

aloor ciann dia
sib baikk dah ok ..
senang rasa ati kan dik
bila bb dan anak2 dah ok ..

wahida said...

Alhamdulillah, dah sihat...

comelnya dia senyum tu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alhamdulillah dah sihat si kecil tu...

memang kalau beli baju utk anak2 jadi tak hengat sket... hehe.

diana said...

beli baju budak2 bni memang rambang mata..tengok yang tu,pegang yang ni..
orang tu letak kita ambik..aih...
suami saya kalau saya pi shopping beli baju anak mesti dia senyum je dari jauh.kelakar katanya...hahah

Wahida said...

Alhamdulillah dah sihat.;)

Hanis Azla said...

Alhamdulillah budak comel dah.. menawan sungguh senyuman dia..:))
mmg rasa rindu bile berpisah dgn anak2 kan.. wp skjp.. wah, bestnya shopping2.. tp bab nak pergi tukar balik tu akak pun selalu rasa penat..

Ezy Chiaki said...

tembam bam bam sgt dak kecik tu!
haha..

maya amir said...

demam2 pun comel:))

mmg kalau demam jerlun ngan air asam jawa tu..petua org lama2 tu:) penah sekali masa danial & airell kecik2.. airell demam tak kebah2 kat umah babysitter..so babysitter jerlun ngan air asam jawa.. bile akak amek budak berdua tu, si abg danial ni ngadu "mama, tadik mak tuang air milo kat kepala adik.." hehehe..padahal akak babysitter tu dah bagitau letak air asam jawa..

nik ros said...

alahai.siannya baby deman.

Madamme Anne said...

Comelnyer baby sarah... Anne jarang buke blog.. Cute sgt2.. Nak gigit pp tuh... :))