Monday, July 2, 2012

coloring book.. terharu sangat..

hye, assalamualaikum! :)



aku taknak jadi seorang ibu yang malas and tak ambil tahu tentang perkembangan n aktiviti anak-anaknya... tapi as a career woman *lah sangat :P*  sometimes, i could not do many things at one time... selalunya kalau pergi shopping barang-barang rumah, lalu kat bahagian stationery yang ada kids book, color pencil tu mesti syaqir harut mintak nak buku and pencil color.. aku pon memang tak pernah menolak and ikot je dia nak buku mana... at least i teach him to luv books kan? 



tapi kalau harut mainan tu aku bertukarlah jugak jadi hulk sebab dia bukan reti main mainan elok-elok... tak sampai sehari toys tu dah hancur... tak nampak rupa dah... eiiiiii geram! tapi kalau dia mintak nak books, aku bagi jee walaupun setiap kali beli buku mesti nak jugak beli pencil color sekali... dah berapa kotak pencil color dah budak tu beli... sebabnya tiap kali beli hilang....beli hilanggg...so, dah tau camtu tiap kali beli aku cari yang paling murah.. yang singgit lebih, 2 ringgit lebih je :p



semalam aku tengok buku-buku dia bersepah, aku pon capai buku tu nak simpan dalam almari, bila aku buka buku tu...





**









**











tengok-tengok









**








**
























dah banyak yang dia dah buat rupa-rupanya...



sebagai ibu, aku rasa macam "ohhh anak aku dah pandai tulis-tulis, color-color rupa-rupanya"  aku tak sedar pon bila masa dia buat tuu... aku ingat aku beli drawing book tu dia just akan conteng-conteng sesuka hati dia jee... tapi rupa-rupanya tak... dia ikot all the alphabets, lines, color the object *air mata nak jatoh*  tak sangka sangat.... n guess wat? he did it by himself without me or his abah yang ajarkan! *sobsss... lap air idung*



i'm so sorry sayangg... ibu tak tau apa yang ibu sebokkan sangat sampai anak ibu dah pandai tulis, color-color pon ibu tak perasan... at that time i felt like i'm the worst mummy in the world! sebabnya tak ambik tahu pasal anak aku! kalau dia dah sekolah, ibaratnya aku tak semak buku-buku sekolah dia, homework dia... oohh how bad lah aku ni?? *sambil tampar pipi sendiri* 



errrmm serius mase tu rasa cam i'm a useless mummy!  sebelum ni ada beli coloring book tapi dia color-color gitu jee..yelah dia kan tak sekolah lagi.. aku pon kadang-kadang sama-sama color ngan dia, tp at that time aku tak sangka sangat dia buat tu sume sendiri! tak expect sangat langsung!



to abang aqir,


ibu janji lepas ni ibu akan tengok buku-buku aqir n ajarkan yang mana aqir tak pandai okey? kalau ibu leka lagi aqir pukul ibu banyak-banyak or pow ayam goreng mcd ngan ibu banyak-banyak ek? ehh? pulak? ehehehe... lagi 1 ibu janji lepasni kita gi giant or tesco kita gi beli pensil color LUNA k? yang mahallah sikit tuu.. yang kalau aqir tekap sikit dah keluar color.. tak macam yang murah-murah tuu.. color nampak jee pekat tapi bila tulis tak terang pon colornya kannn... nanti kita cakap kat abah tau... modalnya abahlah yang keluarkan eh? ;)






**tahun depan aqir masuk tadika, hop i takkan leka camtu lagi**





7 comments:

mamyharraz said...

pandainya abg aqir..kalau abg harraz sory mory okeh..habis hancur books dia ganyang sampai lebur T__T

samalah tahun depan ank kita masuk tadika ;)

eMMe said...

haaa..conteng buku sape tu...habis la, nnt teacher marah,hehehe...

wahida said...

sedih lak baca n3 ni...huhu...

good job aqir!!

Atiqah Wadiah said...

waaa!!!!aqil dh pndai..clap-clap

syariza09 said...

opppss....thanks sara. sy baru tersedar...dh lama x sentuh buku2 Aiman, koleksi Aiman pon x byk. Rasa bersalah pula sbb tak dekatkan dia pada pelajaran...sedey tau...naperla mama aiman ni asyik lupa jer, asyik buat menda lain jer

Kakzakie said...

Belum terlambat sara. Betul kena adakan masa/waktu buat anak walau letih macam mana pun. Tak apa kita kadang terlelap sikit masa dia khusyuk atas meja janji kita ada bersama...

Bazilah (^0^) said...

clever boy :)