Wednesday, July 25, 2012

bila ada duka, pasti ada suka

hye, assalamualaikum! :)



malam tadi aku terjaga entah pukul berapa, tapi masa tu memang waktu tengah sedap nyenyak tido! macam biasalah tersedar pon sebab aqif mintak 'nak makan'... aku sua macam biasa.. bila tangan aku tersentuh kepala n badan dia, ya Allah, panasnya badan dia! alahaiii.. cute pumpkin pie ibu ni demam lagi keeeeee??  :(



janganlah melarat-larat demam tu cayangg.. ibu ni kalau boleh sepanjang bulan puasa taknak cuti-cuti lagi dahhh... cuti ibu dah tinggal ciputttttt jeee... baru-baru nii bos ibu pon dah tanya-tanya.. asyik cuti bila anak tak sihat... boss, i have no choice... my cute pumpkin pie tu bila dia tak sihat, dia taknak orang lain, merengek jee, n yang penting nak menepekk jee nenen :D  hope he'll understand my situation.. aku bukan saja-saja nak cuti bermalas-malasan kat umah.. takk.. bukan :(



okey sambung, bila terjaga rasa dia panas sangat tu terus kejut cik suami suruh ambik air sejuk.. nak lap n tuam badan kepala dia semua... cik suami cepat-cepat bangun, dia yang lapkan n tuam badan aqif.. tq cayang :)  nanti i upah yeee? :P


 my cute pumpkin pie! cepat sembuh ye sayang!




bangun sahur macam biasa, pukul 4 setengah, pukul 5 bagikan ubat kat dia... kejap jee sejuk pastu panas balik...  dia punya merengek tu jangan cakaplaa.. tadi lambat skit hantar ke nursery, nak bagi mood dia okey, merengek sikit-sikit tu kira oraitlah boleh dah tu hantar ke nursery... mood dia okey bila abang aqir dah bangun... tengok jee muka abang, terus senyum-senyum.. comel je anak ibu 2 orang nii.. :)



abang aqir yang nakal.. ngeri tak? haha!




pung pang pung pang, pukul 11 sampai opis, nasib baik bos takde, dia ada meeting kat KK... masuk opis jee apa lagi terus online :P.. tengok masing-masing status FB pasal  bonus raya!! weeehoooo! Pak Jib bagi bonus raya setengah bulan gaji! alhamdulillah! syukur! macam durian runtuhlah, dah dapat gaji backdated 7 bulan, plus lagi bonus raya, alhamdulillah.. syukur :)



haa kan.. bila ada duka, mesti ada suka yang datang... hidup ni kan penuh suka dan duka.. duka bila anak sakit, suka bila PM bagi bonus! hikkkk





**nak gi shopping raya weekend ni, kompom penuh ngan lautan manusia kan! tau jelah kl ni camane.. ayooo**




13 comments:

mamyharraz said...

biasa budak kalau demam mesti tgh2 malam kan..

harap baby cepat sembuh.

Bazilah (^0^) said...

get well soon aqif

Irfa said...

sara..
bila anak demam mmg tak lena tido
moga cepat baik ye

ieda said...

siannn budak kecik dik
demam nie dah lumrah bagi mereka
macam silih ganti lak ..

harap2 majikan kita boleh paham , kalau bukan kita nak cuti siapa lagi , rasanya kalau suami cuti baiklah kita kan huhuh

cik hani said...

Anak demam mmg susah laa..nasib baik laa kamu.tmpt aku xblh la nk msuk kul 11. Ank sakit jwbnya el la.berbukti bagai hr nk..

Wahh..aku bercakap mcm sorg ibu

syariza09 said...

masa budak kecik ni mmg byk pakai cuti. hope bos pon dpt faham.kdg2tu campur dgn mc. weekend ni jom shopping kt shah alam

wahida said...

sian kat baby...harap cepat sembuh...

cuti aku pun dah tinggal sikit, sbb awal tahun hari tu si adik asyik demam...huhu...

Hanis Azla said...

itulah warna2 kehidupan kan sara.. ada pahit ada manisnya.. semoga si comel tu cpt sembuh.. sementara nak besar mmg mcm tulah kan sara.. demam2 tu mmg kerap..

Kakzakie said...

Mesti sara kerja pun hati tak tenang kalau anak tak sihat. Moga anak-anak kita diberi kesihatan terbaik ye Sara, anak kakak pun tengah tak sihat juga tu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Betul tu... Sal pun pernah gak rasa macam yg Sara rasa. Macam kita yg tak ada maid ni, kalau anak sakit mana la ada pilihan lain. Nak mintak mak tolong jaga, jauh nun... Harap bos paham la kan...

Alhamdulillah, rezeki... hehe. Moga si kecik cepat sembuh

eMMe said...

Salam Sara... so, camner, ur son dah okey ke dari demam? susah hati kan lau anak demam, susah hati nak tinggalkan dia, kalo gi opis, mesteri tringat2 kan..kan..
Syukur Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt, bonus n tunggakan lagi ko!
simpan utk mase depan tu Sara!

Ezy Chiaki said...

cian ank ibu demam..
arap cpt sembuh..

raye sakan taon ni ye sara..
dpt bonus..
haha

Kesuma Angsana said...

moga anak cepat sembuh ye, slam kenal dari KA n dah follow u yek