Wednesday, December 29, 2010

3 beranak hadap cekodok

salam sume! :)

dukacita dimaklumkan bahawa segala gambar didalam entry ini adalh dicilok drp Google
sebab tuan punye belog ni kn die punye memory card tu kn ade sket masaelah :(
so, sume pic xleh view... uwwaaaaaaaaa!! *nanges kuat2 tau*

okeh, tinggalkn psl memory card aku yg kondem tu
skang ni nak cite kesah kami anak beranak malam tadi
eh sebelum tu, semlm aku nye purse bleh tertinggal kt opis! ayooo!
dh duk lam kete opismate aku slalu tompang kete die smp ktm bawah bru sedar purse tertinggal
alamak! purse yg lain ade, tp yg tu hiasan jee, dalamnye pulus nadaa! haha
aku pnjm jelah duet ajue, ckp nk pinjam singgit jee utk tambang cm cian jee singgit hahaha
die bg 2inggit, katenye cm sian jee singgit, hahaha xde beze pn ngn singgit :D
ala lg pn aku nek tren tu jee pn, mne pegi mne2 dh, pinjam utk tambang jelah

smpai umah cm biase tanya husband nk mkn ape
die ckp xnk mkn, kenyang, okeey bini die lg suke
tgh2 tgk tv kul 9.30 dgr suare si laki tanya kt si bini ni :-

husband : yang, tepung gandum ade x?

aku : ade, nape?

husband : syg buatlah cekodok, laparlah *tersengeh2 cm kerang busuk*

si bini yg taat setia akan perintah suami ni pon tanpa ckp byk trus ke dapor
isteri mithali sungguh! sungguh x? sungguh x?!! jawablah cepat! :D
lajuu je ke dapor sbb perot si bini ni pon ngah berlagu2 kelaparan gak!
nk buat tibe2 segan ngn laki, ni dh laki suruh, ape lagii.. zaapp trus ah! haha
tgk sume bahan ade, trus bersilatlah si bini kt dapor
lebeh kuang 15 minit..taraaa! siapp! oohh express!

google
eh, sebijiklah same cm cekodok aku buat semlm, tp akunye mesti lg sedappp kott! hahaha
*nak jugakkkkk :P

google
eh bile mkn cekodok panas2 ni lagi sedap dicicah dgn sos cili kn? ;)
*perlu ke ambk pic sos cili botol besar bapok gtu? haha


google
tapi syaqir cicah ngn kicap cap kipas udang nii! haha
die tgk ktorg cicah sos cili takotnye pedas, pastu seboklah ckp "nak kicap, nk kicap"
bg sos tomato xnak..haha..sabo jelah, kretip plak syaqir ni! :D


**psst : si bini mkn seketol setengah jee sbb dh dekat kul 10, wlopon dh kureng diet tp xelok mkn tgh2 mlm kn? :P



sign5

8 comments:

cik hani said...

cekodok pun jadi lah wt isi perot lapar kn..
weh..aku dpt keje kt sentul la..
dekat ke ng umah mu?? leh melawat mu nnt

-Sara- said...

cik hani,

haah ngah lapor sume jadi asal sumbat perot! :D

jauh, umh aku dmnsara.. tp jauh pn xpe r, mri jela knal umh i yee..hehe :P

syariza09 said...

leh caye ker mkn seketol setengah jer tu...hehe

~SHiLA~ said...

kicap kipas udang 2 ori ke tiruan.haha

-Sara- said...

syariza,

xboleh dipercayaii! hahaha :P

-Sara- said...

shila,

eh mesti ori punye! tiruan xlayan! hahaha

MiSz eiN said...

cekodok cicah kicap?
hehe bley ker?
SIL i niey...hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... ok jugak tu makan ngan kicap... macam org2 belah johor makan pisang goreng ngan sambal kicap.. hehe. kreatif...