Monday, December 20, 2010

this is my profession

salam sume! :)

sebenarnyaa pagi nii aku bizi sgt, kul 10 bru on9 fb!
huh! cm xcaye jek, slalu smpai2 opis je, letak handbeg, on pc
trus on fb n blog, tp pg nii on blog je dlu, fb lepas mnum bru aku on9
wahh! kn ckp bizi, mcm xckup kakitangan plak :D
btollah ni entry ni dr pg td sbnrnye duk dlm draft je sbb xberkesempatan!

biaselah as PA, at the end of the year cm skang ni mmg byk bende kne settle
dgn prestasi sndiri lg n prestasi boss yg plg penting kne complete awal2
bos punye pihak pengurusan atas buat penilaian, klo lmbat dh tentu dorg terjah ke meja PA ni haa :P

pastu pagi ni plak sebeban borg2 yg kne isi segere, sume boss punye
name pn secretary, bos cume nk tgk yg dh siap n die hanya sign sajee
so, papehal pandai2lah buat sebelum boss tanya
cara kje aku mmg cmtu, suke buat dlu sblum bos tanye cewah!
cm tdi memo tu smpai skali ngn borg2 tu aku isi trus siap2 borg tuu
barulah pekerja yg produktif namenye
bertindak sebelum arahan! wallaaaa! bodekkkkkk lebehh!

ehh takkk, mane ade bodek, dlm kje kite ni biarlah menyenangkan
menyenangkan means kite ni menyenangkan org, bkn menyusahkan org
so, org pn senang berurusan ngn kite
situasi aku mmglah cmtu tapi org yg selalu menyusahkan aku
camane tu..? (T_T)

ingat lagi, dulu mase practical selama 6 bulan aku xsuke sgt jd PA
series ckp!  xtahula kenapa, maybe sbb bos tu series giler kott
mmg sepanjang aku 6bln kt sane die xde senyum lgsg!
mmg ssah la nk tgk die senyum, giler strict!
aku pracital kt PD district office
so, duk lah 1pejabat ngn PA kpd DO tuu, kak fazilah namanye
she's a very nice person laa, lemah lembut, baik hati, mmg sesuai jdik PA!
bkn cm aku, nk kate lemah lembut tu propa sketlah! hahaha
time wat msuk document dlm bilik DO muke terpaksalah senyum tp org tua tu haram xde snyum!
keluar jee dr bilik msti aku ckp kt k fazilah tu

"eii sara xnaklah jd PA! mmg cmni ke jd PA? kene senyum2 kt die wlopon tahu die xkn snyum kt kite then kne dgr n buat sume arahan die? eeii sara rse sara ni takat practical je kot jd PA, pasni hbis study jdik lain kot"

hahaha, bantai akak tu gelak kt aku
rupe2nye harini jd secretary gak pon! rezekiiii tuhan bg terima jelah
alhamdulillah, skrg aku dh matang
wlo cmne kekwat bos tu aku berjayalah ikot rentak dorg
dlu fikiran kanak2 ribena, mmglah syik merungut jee
cm skrg nii aku dh terima profession ni yg aku pilih
so, baik buruk, best ke tak, aku kne jugak harungi sume ni! :)

tempek gambar lama2 sudahlaa :P
ni mase baru2 kje, excited ambk gmbor kt opis! muahaha!!
 anak dare terangtangtang lg mase nih!:P



**psstt : nk blk kg hari kamis tp xpack brg pape lagi nih, asal xsemangat cm aritu ek? :D


15 comments:

syariza09 said...

standard la tu..baru masuk keja,mmg cenggitu prangainya..bergambo jer, ahakss...sama ler kiter

-Sara- said...

syariza,

ahahaha.. faham2 lah! :P

dakcik said...

haha..same r kite pun suke bergambar..tue blum tgk lagi album lame..:P

-Sara- said...

dakcik,

hehe, almaklumlah bru masuk alam pekerjaan mmg nk bergambar jelah buat kenangan! haha :P

bunga_ros said...

sara dh tuka page baru.. Best2..

~~zaa~~ said...

our LOVELY profession! ahaks! :p

~~*Lady Salwa*~~ said...

erm, tu la... kadang2 rasa tak suka je jadi PA nih... hehe

Tapi dah rezeki kat sini, terima je la... tapi kalau ada rezeki kat lain nak jugak tukar angin... hehe

**lupa nak tegur... 'cat baru' ye...

-Sara- said...

rose,

haah slow motion sket color kali nih! haha :P

-Sara- said...

zaa,

haah LOVELY sgt! :D

-Sara- said...

salwa,

oo sal nk tukar ek, sara dh xde perasaan nk tukar dh sbb mls nk ambk exam2 bagai! haha :P

haah, cat baru ni! :)

Wahida Shukeri said...

comel je tajuk, my profession..at least it shows that you love what u doing sara...sara, amik la gambr bos skali...haha

-Sara- said...

yes i luv doing it, jnji xde yg kcau kje saye!hehe

ambk gmbr bos skali? erkkh, fikir 10x lu! hahaha :P

~SHiLA~ said...

ceh..igt pic ayam goren ko td..br nk tliur..haha

eh sok ko cti ek..bpe da tgl cuti ;;)

~SHiLA~ said...

alamak..salah pos komen r plak..wakaka

-Sara- said...

shila,

haah sok n lusa cuti, tgal lg 2hr, aku ase abg zubir tu silap kot, aku ingt ade 2, upenye 4 g, ni ambk 2hr tgal 2..hehe..lebeh xpe r aku wat diam jee! :-j