Sunday, December 5, 2010

rojakk!!

salam sume! :)

eh ade orang x ni? ade x? ade x? :D
kotnye ramai cuti harini sbb esok kan cuti awal muharam
aku kejee..skrg kt opis tapi tadi masuk lambat sket
syaqir demam :(
nasib baikla esok cuti, bleh jage diee
kalo lusa xokey lagi, terpaksa aku cutilah n xdapatla kot join kursus tuu alasan!
eh tapi btol lah! dh lame syaqir xdemam tau, tadi panas sgt, mlm td pon on off panasnya tuu
sape xrisau weh!

okey, rojak kt tajuk entry aku nii bermaksud 'macam2 cerita ada'!
eh kesah wiken! biaselah, sume aktiviti nk di kaborkan kt korg!
wlopon korg xnk ambk tau pon! hahaha :P
ok, 1st skali, spt yg aku jnji beria2 sgt last week tuu
nk masak triffle n puding koko kan?
okeey, i buat okey! berhempas pulas kt dapor sekor2 diri! :D

kesahnye, semangat nk buat triffle, dh siap bli bahan2 sume ari jumaat
tapi hari sabtu tu aku tgk swissroll kek yg aku bli tu dh naik cendawan!
kuang asam punye tesco! ktorg bli brg kt tesco
aku tgk expiry date 7hb 12 tau.. tp 4hb dh naik cendawan!
kuang asam! ke tong sam jelah jawabnya!
so terbantutlah niat aku nk buat triffle!
sbb klo xde swissroll tu xsedap, n bukan triffle namenye kn?
so, aku pon buatlah rich cocoa pudding, sbb sume bahan2 pon ade :)

 campak n masak sume bahan2 puding tu, masukkn lam acuan n biar beku
tapi ntah ape silap aku buat smp berape jam xkeras2 smpai sudah!
petang husbnd blk kje minta die bli agar2 biase tu then masak balik, n biar kejap tgk2 dh beku..hehe
aku ikut resipi asal tu letak serbuk jelly, tp mak aihh jenuh nunggu xbeku2!
silap resipi ke silap aku?
1st time buat mmg cabaran! :P

mix fruit coctail ni masukkn lam bekas n wrap then sejukkn lam fridge

bila puding dh keras boleh keluarkan dari acuan n masukkn lam coctail tu, makan time sejuk2!
walllaaaaaaaa! nyummyhhhhhh! :)
tapi puding tu rase cm muak sket aku rase maybe sbb taruk susu kot, pasni klo nk buat xyah taruk susu lah
* klo korg nk buat google je resipi ek :)


okey, tinggalkn kesah masak2, skrg kite ke aktiviti jln2 kami plak
smlm pergi kenduri cousin aku kt kelana jaya
mak aku dr kg pon dtg, 1 rombongan bus
aku smpai sedang elok plak sama2 pengantin nk berarak masuk dewan :)
smpai je trus makan.. sbb mmg tgh lapar gile! :P
siap makan smpailah pengantin siap ambk2 gmbr sume akak2 n adek aku xsmpai2 lagi
jnji nk jumpelah, lastnye pukul 3lebeh bru smpai
jalan jem katenye! hohoho

mcm2 aksi muke syaqir buat sementara menunggu Along, Pak Long, Ateh n Uda :D


dh siap dorg mkn2 n salam pengantin sume ktorg trus berangkat
klo ikutkn rombongan mak trus balik mlm tadi, sementara tu dorg nk pegi jln2 kl
biasalah org luar skali skala dtg ramai2 cmtu msti nk jln2 kn
tapi mak malas nak ikot, penat katanye
yelah, sian mak aku smpai subuh, tak sempat tidur trus ke majlis then mlm trus nk bertolak balik
ktorg pon suggest mak ikot ktorg, mlm nti ktorg pegilah hantar mak kt bus

bila ckp balik umh aku, mak boleh baring2 n tdur tp die xnak.. nk pegi jln2 katenye!
amboiii! kemain lagi org tua nii..org nk bg die rehat die xnak! hahaha
oklah ktorg pon decide bawak pegi ikea, damansara
punyelah jem jalan, nk masok parking kat sejam gakla que..huh!
tp bila dh msuk dlm tu, katenya nk ke ikea, tp ke ikano daa!
pusing punye pusing masing2 dh penat dgn heel, ikea smpai sudah xpegi! haha

mak aku muke penat tp gian nk berjalan! :P

biasalah budak ni klo xde aksi xsah!

ramai giler org dowh!

lepaking-minum @ starbucks!

bajet ayulah mung! haha :P

yg sebenarnye take away je pon air tu, xmnum kt sane pon..hehe
cian anak aku smbil berjalan slrpp air tu! :P

drp memenatkn kaki sesaje berjalan, rembatlah heels ni RM 20.70 je pon.. ckp sale kn? huhu
dh lme giler xbli heels, syik wedgest je, bosan la plak! :)
bli yg sale jelah termmpu sbb bajet shoping telah di catu bulan ini! hahahha!!



**psstt : karang nk makan ape buke pose ek? :D


12 comments:

Lelaki Ini said...

hhaahhaa
suke makan!
nak skit!

♥ manje ♥ said...

salam maal hijrah

sambil menyelam minum air ye tak...
cantik kasut tu... (^_^) ~

-Sara- said...

lelaki ini,

nak? bleh2! kt fridge kt umh ade lgi! :)

-Sara- said...

manja,

sbb cntiklah sy grab! last pair tu! hehe :)

~~zaa~~ said...

igt trifle tu jadik! hahahahah

~SHiLA~ said...

sedapnye ice blended coklet starbuck taruk oreo..nyami²

-Sara- said...

zaa,

klo swissroll tu xcendawan, mejadi okeyy! hahaha!

-Sara- said...

shila,

p lah terjah starbucks! :-j

syariza09 said...

alala...kempunan laa nk mkn trifle...bila pula nk wat projek baru

cik hani said...

nnt usaha lagi wt triffle ye..
wow.. heel u cantek.. murah plak tu..
=)

-Sara- said...

syariza,

xpe mgu ni mase ade utk buat triffle tu ye! tungguuuuuu :)

-Sara- said...

cik hani,

yeela syg! :)

eh mtilah cntik!hehe :P