Wednesday, February 23, 2011

entry terperam lagi :D

hye, assalamualaikum korang! :)

ini adalah sesi entry terperam lagi.. kisah weekend haritu.. eh, tetiba rasa cam banyak plak entry terperam.. ade lagi kisah2 lain yang terperam.. tehee.. tunggu tau.. kecoh je kan.. xpe ah, blog ni kan utk tujuan kenang2an di masa akan datang, untuk tatapan anak cucu, insyaAllah :) esok2 dah tua bangka bolehlah imbau2 kenangan lama ngan membaca blog ni kan.. barulah mase tu terase muda kembali! cewahh! haha.. melalut dah, k stop, balik ke tujuan asal :D

biaselah kami sefamily ni kalau nak keluar jejalan mmg hari ahad, saturday kn laki mak keje :( so, hari ahad ritu lepas masak2, makan2, lepak2 cakap ngan husband boring, nak keluar jejalan cari makan walopon haritu ngah mengalami 'kesakitan' yang wajib setiap bulan tu (T_T) ..

biase ah bini die yg kaki makan ni... dm kepale otak ni ade 2 benda yang aku teringinnn sgt2 nak makan.. haha.. tamak haloba kan.. tp xleh ngap sume, satu satu la dulu.. hajat dlm pale otak bukan dlm hati tau, nak makan meat ball ikea n tutti frutti.. but, at last pegi ikea.. sebab cm terbayang2 je meat ball tu berjoget2 tergolek2 depan mate aku! haha! keluar pon dah pukul 6 lebih sebab 'kesakitan' dah okey okey, xpelah dh nak ke malam pon, lagi pon ikea tu bukannya jaoh sgt dr umah kami, 15 minit dh leh sampai dah, kalo laju sket sambil2 tokyo drift 10 minit dh boleh sampai..hehe


mula-mula jalan2 lah dulu cuci mate tgk home deco deco!
n kalo pegi ikea kalo xbuat cam umah sendiri tak sah lah kn, hehe

syaqir siap main tulis-tulis lagi

bapaknya buat-buatlah lepak, nasib tak baring je, huhu

okeylah, ibu tak laratlah nak jalan2 lagi, xsabar dh nak mencekik nih!
haa! 10 pieces meat ball, yang ni yang duk terbayang2 nih! hikkkk
rasenye memang sedap menikam kalbu! bagi akulah, tekak korang tak taulah kan :D

husband punye, salmond ape ntah namenye
husband cakap macam makan ikan selayang jee, haha!
eh, tau x ikan selayang tu ape? org ganu panggil ikan sardin tu ikan selayang :D

syaqir punye, 2 pieces chicken wing sajo!

desert, creme caramel ngan banana muffin
caramel tu okeylah, muffin tu cam besee jee

biaselah, makanan ibunye kalo x dikonker oleh syaqir xsah! hikkk

tak kurang jugak bapaknya! :D

okey, dh licin!
dh trademark plok, gambar pinggan yg dh licin nk jugak d snap! haha

aku punye pon licin! biase ah, comot sentiasa! :D

makan banyak tu baru rm 34.13.. murah je :D

**pic ibunye xdok la plok kn..hihi


**psstt : bos kursus 3 hari mekk oii, syorga.. syorgaa!! haha :P


signsara

8 comments:

Hanis Azla said...

akak pun suka meatball kat ikea tu.. mmg marvelous.. gravy nya pun superb.. nyum..nyum..

-Sara- said...

kak hanis,

hikkk.. best giler kn kak! taste kite same plak! :)

~SHiLA~ said...

k byk nk komen ni ;))

1)kesakitan dtg means xde mhitung ari da ek
2)cay laki siap wat cm uma sndiri siap ltk bantal kt ribe
3)ciken wing tu klakar la..tkangkang..wakaka

pat reply ikot angke k..haha

syariza09 said...

huhu...meatball...terliur nie
dekat jer rupanya rumah sara ngan ikea yer..pasni kalo sya ke sana, nk singgah rumah u ler...leh tak?

-Sara- said...

shiela,

okey aku jwb ikot no2 tu lah sbb kne pkse, haha

1) haah, kn dh ckp ritu mmg xnk hitung hari pon.. sib baik, klo x frust lg :D

2) alah, beselah, umah sndri xde bantal best cmtu, haha

3) terkangkang ke? jap aku tgk blik ek, eh btollah, terkangkang, hahaha

-Sara- said...

syariza,

haah dekat je, boleh sgt2lah awak! jnji infom awl2 tau! :)

~~zaa~~ said...

alaaaaa...teringinnye meatballlllllllll!!!!!

-Sara- said...

zaa,

ha meh ikea meh! pastu roger sara, kite leh meet up! hehe :P