Thursday, February 17, 2011

tarik ape tu?


as-salam korang! :)

ni kisah balik kampung cuti haritulah, haha, basi dh cerite baru nak heboh! seronok tengok syaqir bila balik kg especially time balik kampung sebelah husband lah, sebabya sane suasana kampung sket, bezalah ngn umah mak aku, terperuk je dalam umah, die sorang2 xde cousins yang baya2 umor die.. main tolak2 kete mainan dlm umah jelah, same cam duk kat kl gak..haha.. lagi melampo akak akulah ateh die tu, syaqir baru tanya selipar kt mane sebab nak main kt luar umah dh kena marah, hahaha, sian budak tu, yelah umah mak aku tepi jalan, walopon bukan jalan besar tapi slalu je kete lalu lalang... risaula kan..

kalau balik umah pil, memang seronok habis, sebab ramai cousins n sedare2 mare yg lain sebaya ngan dia, die automatic jadi ketua geng! berlari sana sini, pakcik-pakcik pon ramai rajin melayan! tengahri buta tengah panas terik pon ajak Pak Yo *adik ipar bongsu* round motor keliling kampung! hah! bayangkan tengahri buta tengah panas2 tu, die haruknya nak round motor.. pastu petangnya plak berlari kat belakang umah tok ayah ( my fil ), berlari dalam paya, keliling umah,  kejar sana sini, memang betol-betol die hentam main sumelah! aku pon xkesah, bagi je die main, tengah2 panas pon lantaklah sebabnya bukan selalu pon balik kampung, jatuh, rebah jangan cakaplah.. hehe.. nak harap duk kl ni ape ade kan?
jom tengok syaqir tarik apa?

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


syaqir tarik ape sebenarnya? ngan tali bagai..tehee

close up sket.. oo.. tarik lembu rupa2nya..
hehe.. kate balik kampung.. bile balik umah tok ayah nilah keje wajib syaqir

dia ambik alih keje tarik lembu tok ayah.. cucu2 lain dah x heran dah, tapi balik yg sorang ni dielah yg jadi pengembala lembu pulak, balik kampunglah katakn! huhu

callo! callo! *tetibe, hahaha

petang2 mmg my fil heret lembu die untuk makan rumput.. selalu kat belakang umah, tapi sebab kitorang ade, esp syaqir ni ada, fil heretlah lembu tu ke depan, senang skit syaqir nak 'kerjakan' lembu tuu..haha
kalau kat belakang rumah kat paya, leceh sket syaqir nk ke sana.. tapi aku tengok budak tu bantai je berlari kt belakang tu ngan cousins die sume! haha

aitt, nak lari plak cik lembu nih!

ishh lari jauh-jauh ye! :D

haa berjaya tarik ke tempat asal, tehee!

:
:
:
:
:
:
:
:
:

ni tiba-tiba lak jadi gedik cam mak die pakai bunga raya kt telinga! haha!


 

**psstt : makan free lagi lunch harini, alhamdulillah, murah rezeki :)

 

signsara

16 comments:

~SHiLA~ said...

sebek sekor je lembunye..
klu 10ekor,dea minx bwk lik kL sekor..wakaka

-Sara- said...

shila,

tau xpe! nak jadi pengembala lembu sgt! haha :P

~~zaa~~ said...

gediks macam mak dia!:p

♥ manje ♥ said...

itu barulah balik kampung namanya... (^__^) ~

-Sara- said...

zaa,

okey redha (-__-)

haha!

-Sara- said...

manje,

btol3! :)

Adzriel AB said...

Ooooo...aku anak gembala.. tak lama tu nak bisnes bela lembu. nak eksport luar negeri. itu baru test sekor lembu. *(^_^)*

-Sara- said...

adzriel AB,

ahaha, pepandai je awk ni tau! tp tulah kn, pengembala lembu secara global! haa, wow gtu! hehe :D

Hanis Azla said...

saaapiii go.. ha..ha.. comel aje main tarik2 lembu.. bestnya suasana kampung mcm tu.. jgn ckp shaqir.. akak pun suka..

-Sara- said...

kak hanis,

ehehe.. kemain lg akak yek, bleh join syaqirla klo cmtu..hehe

mmg pn, seronok duk kg kn kak? ;)

Adzriel AB said...

akak memang pandai...ni nak tengok koleksi senum sara...kena tag :

http://adzriel.blogspot.com/2011/02/segmen-1-senyum-tak-nampak-gigi.html

-Sara- said...

adzriel ab,

ehehe.. oyeke..sara kne tag? okey nti sara terjah ye! :)

MiSz eiN said...

haha lawak la encem boy i nie
:D

-Sara- said...

ein,

haha, biaselah.. mcm2 hal budak tu tau! :D

axie said...

sama mcm hafiy lor..
balik kampung sronok sangat tengok kucing, ayam...
kat sini kitorg kena beli kucing mainan siap bunyi meow..meow..
dia ingat kucing betol kot..haha :D

-Sara- said...

azie,

oo yg kucing menan bleh jln [pkai battery tu ek, haha..kelakar je kn..