Sunday, February 20, 2011

from this moment on...


hyee, assalmualaikum korang! :)

last friday, i've made a simple 'romantic dinner' *kononlah* for my husband :) actually to celebrate his birthday, n his truly birthday was by 8 february.. dh belated dh pon, lewat 10 hari kau! yelah, mase on his birthday tu kami dua-dua orang mc, xsihat.. duk je berehat kat rumah, dua-dua xde nafsu nak celebrate, tehee.. just a wish jelah from me to him haritu :)

so, aku plan lah nk buat makan2 romantic ala2 dlm filem tu lah kan *kononlah*.. mulanya fikir nak wat surprise kat die, bia aku prepare sume tu sorang2, bila dah siap sume baru aku nak surprisekan die kan, tapi cam x logik lah pulak, bila mase aku nk bli barang2 masak, kalau x dgn die x sah lah kn, bukannya aku drive myself kan.. ermm..nak tak nak mase blk keje hari jumaat tu pegi bli groceries kt giant ngan die terpaksalah bagitau nak buat dinner kat die.. die sengihhh jelaa.. yelah terpaksalah bagitau karang pelik plak die tgk aku beli marinated lamb sume2 tu.. tehee.. k lah, xnak taip2 dh, jum  layan gambar jee yee! :)

:

:

:

:

:

:

:


gelap, kata romantic kan! :D
xde kek, ade macaron je! lainlah sket kn..
*manis giler weh macaron ni*

lamb steak, cooked by me.. xdelah tipu ah tu kan, kn dh ckp beli yg dh siap marinated tu, balik masak je trus,haha.. pastu aku goreng fries, then taruk boiled cauliflower + carrot n cinonet mayo..  ni lamb steak style aku, main taram je.. mane bahan yg ade.. xpelah kan, jnji i do it by myself kan? minuman plak sparkling apple juice ;)

close up sket walaupon xmenarik perhatian korang langsung utk membedalnya! tehee!
*agak dried sket lamb tu sbb aku masak lame sgt kot*

okey, muke 'bufday boy'
*boy?*

laki bini trademark 'peace' xsudah2, haha
*bersiap lebih2, mcm aku lak yg diraikan, haha*

muke xsabar nak membedal! :P

opps ni bukan prezen tau, ni packaging macaron tu :)
*prezen mane? ssshhhhhhh :D*

okey, pecah rahsia!
sebenarnya d sebalik suasana yg konon-kononnya romantic tu adelah terselit c kecik nih, haha..
yelah mane nak taruk budak ni kan? kalau nak tunggu die tidur mmg x lah kan, sebabnya budak tu kan 'burung hantu'.. so, agak spoiled sketlah kan, kan dah cakap byk kali tadi, konon romanticlah kan.. haha :P

so, die pon konker lah makanan ibu die sambil mulut bising2 "ala, bukak lampula, gelap"
ibu ngan abah die : (T________T)
mmg sgt2 spoiled! haha

okey, makan dalam keadaan cerah, no more romantic2 ye! :D

muke frust sebab 1st, syaqir mmg pengacau mlm romantic dinner kitorg,
2nd sebab die konker makanan aku! haha

okeh, berjaya merampas!
muke penuh nafsu habis nk membedal lamb steak tuh! :D

sedaaaappppp! :)

okey, dh licin!
husband punye

ni aku n syaqir punya.. lamb tu ade sket tinggal, xlarat dh tekak aku ni nak habiskan...
*comot giler!*

muke puas hati, best katenye! huhu

okey, selesai isi perut, mule beraksi depan kamera :P

aksi bini konon manja ah tu! boooo! :P
*dah! 2 keping je ckup, karang korang muntah laks!*

mane bleh gambar berdua je, haruslah budak tu cepat2 menyelit!
*muke syaqir xde perasaan lgsg, haha*

to my husband,

"syg tau hari2 b bace blog ni, so just wanna say Happy Birthday 1 more time! i luv u so much! hope b syg syg macamni sampai bile2 tau! okey dah tu je! :)"

*karang muntah lak orang bace blog ni, nak berjiwang karat kat blog, masuk bilik la woii!*
hahaha

 and this song dadicated to my husband, its really2 just like all my feelings to u :)


From This Moment On by Shania Twain


"From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment, I have been blessed
I live only, for your happiness
And for your love, I give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
I can't wait to live my life with you I can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment, as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing, I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment, as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing, I wouldn't give
From this moment, I will love you
As long as I live from this moment on"



**psstt : malam tu xsempat set-up lappy pasang lagu ni, bukak radio kat astro jee, yg channel lagu jiwang2 tu, ape tah namanye! hehe :D



signsara

14 comments:

dakcik said...

ala romantik nyee sara n hubby...=D

pndai sungguh die masak eh..hehehe

-Sara- said...

dakcik,

buat2 romantic! hehe :D

alah, bli siap balik masak je ain, ain pon boleh..huhu :)

III bDkNaKaL III said...

so suweeettttttt!!!

cik hani said...

muka besday boy mu same ng besday boy yg diraikan di kg (syakir)..
hihihikkk


anak mu jadi pelayan ke masa mu ng laki duk mkn??? hahahah

-Sara- said...

bdk nakal,

hehehe... :D

-Sara- said...

cik hani,

means???

muke dorg mmg sejibikk kannnnn?! haha :D

Hanis Azla said...

wah romantiknya.. syakir pula jd penyeri suasana.. he..he..

-Sara- said...

kak hanis,

ahaha, penyeri sgt2 tau kak! :D

~SHiLA~ said...

pnt carik tmpt komen kt ats..
upenye da tuko kt bwh..haha

bini siap pki tudung cantek²..laki pki singlet je..haha

-Sara- said...

shila,

tula pasal, xtau nape leh turun ke bawah lak, pastu kecik lak tu tulisannye, ishh! :(

haah, bini yg beria, laki tersexy lah plak, haha

Ogy said...

SERONOKNYAA...mama nk buat romantic dinner ni tak buat2 lg....tunggu anniversarrylah kot..

-Sara- said...

mama ogy,

ehehe.. seronok tau sbb kite masak sndri, mama pon buat la eh :)

axie said...

hehe..tergelak sorang2 baca entry ni..
syaqir penngacau romantika korang..
hahaha...last2 bukak lampu jgk..

-Sara- said...

azie,

haha, tau xpe azie! heeeee :D