Sunday, February 13, 2011

warm-up!


salam korang! :)

fuhh semangat.. giler lame meninggalkan dunie blogging ni, cewah! ahaha, xde ah meninggalkan terus, kan dh bagitau last entry aku cume berehat seketika je sebab tak sihat.. now, alhamdulillah aku dh sihat n beransur pulih seperti sedia kala.. korang yg doakan aku tu thanx vey much ye! cayang korang! berkat doa korang agaknya aku kembali sihat dh arini :)  ni pon lewat mula operasi sebab bizi le pulek, bersepah2 atas meja aku ni, serabut tgk, aku setel kasi licin! baru tenang sket nk blogging! :D

sepanjang tempoh berpantang berehat tu bukanlah aku langsung xjenguk blog ni, jenguk still jenguk, bw sane sini, tinggal jejak sana sini tp cuma x berupdate jee.. yelah kn ke klo nk update blog ni kena ade semangat, barulah best kepala otak nak layan nak mengarut ape2 yang patot dlm blog ni, ye x? ishh banyak plak merapunye, lepas gian kata orang tua2! hahaha

eh,  aku nak cakap korangla rase aku baru2 ni yg aku demam tu demam paling teruk seumor hidup aku kot, series weh! dahla cuti seminggu kt kg, balik kl, smbung cuti dgn mc lagi seminggu, 2 minggu xjejak opis! tp ari rabu baru ni je aku dtg keje sehari, konon cam dh sihatla, lastnya terbaringg je aku kt bilik solat opis, lgsg xleh wat kje! giler ah!  bukan takat demam jee, mcm2 penyakit sekaligus plak datang.. tulah kate orang sakit ni penghapus dosa2 kecil ye x? nampak sangat aku ni mmg banyak no dosanya..hehe.. aku start demam dr kt kg lagi, series x nikmat weh demam kt kampung! rugi satu hal! sebab ape rugi sebabnya ape yg mak aku masak yg tahap best giler cipan pun sume jadi xsedap masuk mulot aku ni, tawor hebe jadinye! uhhh! sangat2 kesian kat aku kan? sepanjang tempoh sakit, 3 klinik aku terjah! mcm2 ubat aku telan! duet pon beratus gaklah melayang! huh! :D

dahla hari balik kl aritu sangkut jem tahap gila2 babas punye! bukan sket2 punye jem okey, tapi tahap dewa! perjalanan dr kg ke kl sebetolnye 7 ke 8 jam je tapi jadik 15 jam! ayooo! kematu montot mak duk dlm kerete, dgn demamnya, batok, seleseme, sakit tu, sakit nii.. oohh sgt2 xselesa! tgk2 dlm paper esoknya RNR genting sempah smpai habis stok minyak sebab terlalu banyak kerete.. bia betol! kalah cuti hari raye puase, manusia, kereta banyak sangat sampai habis stok minyak, petronas tutup, restoran2 pn sume habis makanan! kereta rosak bersepah-sepah tepi jalan! dasyat x dasyat weh! 

wohh! panjang giler story mory morning glory! ni permulaan bicara je nih! omputih kate warm-up! nanti pasnih baru aku story, tempek pic suasana balik kampung haritu yek! orang lain dh tutup kedai cerite balik kampung aku baru nk heboh! xpelah, kate orang sakit, baru sihat! slow lah sket ye x.. hehe :D

tunggu yeeeeeeeeeee.. kalo ade yg nak bacelahh ade kee? hahaha!


* selingan *

ni minum petang semalam.. biaselah org baru baik demam, baru2 dtg balik selere makan ni mcm2 inginnya.. suh la laki mak p bli kat pakcik lori kt umah tu masak sendiri malas.. cucur udang, cakoi, apam balik.. nah! selere kemain, tapi makan sket je pon, rase tu ciput, ni ciput dahlee :D

cuaca kl lately panas terik kan.. tak nak minum teh o panas ke, milo o panas ke, lagi berpeluh2 ketiak mak sekeluarga, so laki mak belikan delite laici sejukkk, wallahss minum d cuaca panas yang hamat! :D

c bini yg amat pemalas, sampai mihun goreng pn laki mak beli, ahaha!
nampak tak kat bawah hidung syaqir tu merah2? syaqir pn kena selesema gak, die asyik tenyeh2 hidung die ngn baju nak lap hingus sampai melecet2!



**psstt : say NO to valentine's day!


signsara

14 comments:

~SHiLA~ said...

cewah ptg br warm up..
pasneh smpi mlm la berupdet blog sakan..haha

Hanis Azla said...

lega dah sihat kan sara.. Alhamdulillah.. takpe take ur time to warm up.. he..he..
klu lepas demam mmg tekak ni demand mcm2 kan..

-Sara- said...

shila,

ye ah! hupdate sampai lebam! wakaka!

-Sara- said...

kak hanis,

alhamdulillah..
tulah kak, mcm2 rase nak makan! hehe :)

Adzriel AB said...

alhamdulillah dah sihat... banyaklah idea terkumpul tu.

MiSz eiN said...

ya allah teruk giler merah
sian dia...bagus pndai lap sndiri hingus
;)

-Sara- said...

adzril AB,

alhamdulillah :)
haah banyak ni kak, tengah edit pic jap! cewah! ehehe :D

axie said...

lamanya demam..
nasib baik dah ok :)

-Sara- said...

ein,

tau xpe mmg sian tp kdg tu geram gk sara sbb tgn die gatal sgt suke garu2 smpai berdarah!

hehe, xpe, MIL die jgn riso ye, ibu die sapu ubat hari2 tau :)

-Sara- said...

azie,

tulah azie, penghapus dose sbb byk ngat dose, hhehe :D

syariza09 said...

mak aii...lamanya 15jam, yg skt btambah skt lerr

dasyat tu, demam tp selera kalahkan org sihat jerr

Cik Ezy said...

lame nye 15jam.. cam dr hujung utara ke hujung selatan..
kalo raye pose xplak cam gni ye..
hehekk

-Sara- said...

syariza,

awk tau xpe! giler seksa 15 jam woo!

alah, tu semlm la awk! semlm kite dh sehatlah! *cover line* kakaka!!

-Sara- said...

cik ezy,

itula psl, yg herannye raye kite xla semeriah gtu! sabo jelaa..hehe