Monday, May 7, 2012

day after day... now he's 6 months old!

hye, assalamualaikum! :)


perkembangan Aqif 6 bulan :-


~ minggu lepas dah kena cucuk 6 bulan.. haritu 2 cucuk sekaligus.. yg 5 bulan sekali.. sebab masa appointment 5 bulan dia batuk n selesema.. doc cakap nanti combine cucuk ngan 6 bulan.. ciannya anak ibu..kiri kanan kena cucuk *dahla peha gebus macam drumstik kepci..nurse yg tu yg cakap*.. tapi nanges jap je masa cucuk tu.. macam rambolah anak ibu ni! :D


~ dah boleh meniarapkan diri sikit-sikit... baru-baru lagi tengah belajar.. so bila meniarap tu kejap-kejap jee.. mulot lelebih bising suruh orang terbalikkan badan dia balik :)


~ dah start makan masa betol-betol masuk 6 months haritu.. so, dah seminggu aqif makan n seminggu jugak ibu dia gigih menyediakan solid food dia pagi-pagi :D


~ dah pandai panggil-panggil orang.. tiap kali naik lift umah, sape je ada dalam lift tu mesti dia panggil "hey, haii" gitulah lebih kurang :D


~ dah pandai main n capai menan.. main soft toy dia.. pastu masuk dalam mulot.. ermm biasalah kan..


~  sekarang suke ketap-ketap bibir dia.. tengok gaya macam gatal gusi.. nak tumbuh gigi ye bucuk ibu nii ;D


~  suka membebel sambil minum.. kalau tengah nenen, nak jugak bunyi suara dia..pastu abg aqir marah "isshh, bebel lak adik aqif nii..diam ah minum cucu (susu) tu" hahaha *abg dia pelat tak habis-habis :P*


~  suka orang menyembang dengan dia.. kalau duk layan dia tak jadi buat kerja orang tau :D



masyam jee muka.. baru bangun tido..kena kejut ngan ibu nak angkut pegi JJ :D


mamai lagi..


ewahh.. macam maher zain lah pulak..haha :P


nak galok-galok doh :P


sukanya diaaaa.....


dengan ibu.. comot je ibu dia gi JJ..mentang-mentang belakang umah je..haha :P






* puas dapat tengok anak membesar depan mata sendiri.. anugerah terindah dalam hidup :)*



10 comments:

wahida said...

comel giler masa dia tgh gelak tu...rasa nak cubit2 je pipi tu...

mamyharraz said...

comeynya adikkkk geram.

hari tu sara tanya rate rmh utk akk bg sewa dlam rm450 (boleh dibincang) mahal sikit sbb dah full renov

Salmiza said...

comellllnya...geram..
hepi dpt tgk perkembangannya depan mata kan..?

salam kenal:)

Salmiza said...

comellllnya...geram..
hepi dpt tgk perkembangannya depan mata kan..?

salam kenal:)

ieda said...

kejap je masa berlalu kan ..
aqif dah 6 bulan .. x sangka lak .. cumel .. pipi montel ..

Ezy Chiaki said...

makin besar makin ensem..
nk chop wat mennatu boleh? kikiki

axie said...

eee.comel budak tecik ni. mata bulat.

Hanis Azla said...

mmg sgt comel baby sara tu.. pakai topi mcm tu mmg dah macam maher zain..

maya amir said...

hah...tu dah dpt muka abg die dah tu:)

syariza09 said...

aar la mcm maher zain...gebu gebas :)