Tuesday, May 15, 2012

quality time with family

hye, assalamualaikum! :)


semalam kembali berkhidmat untuk negara.. hari jumaat memang dah apply cuti.. tapi hari senin  tercuti.. EL lah.. penattttttttttttttttttt badan.. sebab on weekend tu ada kenduri doa selamat rumah makcikku, sempena mereka akan pergi mengerjakan umrah weekend nanti... sama-sama ngan Kak Long n Abg Long aku... penatnyaa badan macam aku tukang masak.. bolehhhhh?? padahal tolong buat rempah ayam goreng jeeeeeee.. alah kira adalah jugak sumbangan tenaga aku kann.. walaupun realitinyaa kejap-kejap ribakan si Aqif nenenlah..apa lagi hihikkk


dua beradik berjubah... alamak, cekcilah pulak tershelak jubah Aqif :P








abang aqir macam biasa.. tak habis-habis dengan peace dia :D


ibu diaa? berjubah bagai jugak! anak sulong dah nak dekat bahu mak dah... betapa 'comel'nyaa ketinggianku... ohh tidakk! :P



dua minggu berturut-turut nii penuhlah agenda kami adik-beradik... mak datang kl sebab dorang berangkat hari ahad nii..pastu siaplah agenda kami pulak... orang tua tu kalau datang kl tak bawak jejalan memang tak sah.. paling kurang her feveret place ke IKEA!  tapi yang aku sentap tiap kali dia datang mesti tetengah bulannnnnnnnn.... ayoooooooo.. haritu call dia dah sound aku suruh bawak dia jalan-jalan umah adik aku kat Cyberjaya.. order siap-siap nampak! haruslah kena turutkan jugakkkkkkk :D


tambah, sekarang ni abang aku pun dah tinggal kat rumah aku.. dia dah keje kat kl dah... lagilah meriah kitorang adik beradik kat sini.. sume hangkut duk kl.. tinggal mak ngan adik bongsu je kat kampung.. sekali-sekala mak datang kl memang seronok... lalalala  sambil nyanyi riang ria dalam hati...





**dapat spend quality time with family sekali-sekala memang menyeronokkan kan.. sayang dorang ketat-ketat :D**

12 comments:

syariza09 said...

aar kan mcm awk lak yg msk..hihihi.
mak sy pun ada gak kt sini..minggu ni pon penuh aktiviti ngan mak.


suka tgk pic ngan adk bambam

Kakzakie said...

Sara... dlm banyak-banyak gambar yg capured ke 4 tu cute sangat sebab adik pun senyum sama...

IKEA kakak pernah beli penggantung langsir aje lain tak pernah itu pun kakak beli di S'pore... di JB tak pernah pergi pun

♥Eyza Qhairy♥ said...

comelnyerrrr aqif!

Cik FaRiZaM said...

comey nye dia snnyummmmmmmmmmm

ainnoraini said...

Lama tak ada baby ni..
Geram jer nengok...

wahida said...

comel giler anak2 ko..gerammmm!! mcm lama lak tak gi IKEA..

Salmiza said...

Comel la bdk2 pkai jubah..tp susah nak cari... Kt mane ada jual eh...

axie said...

bestkan kalo family dtg..
bwk diorg berjalan smpai ke malam..
pastu balik umah kaki sakit..
esok sambung lagi..hehehe
yang x best time diorang nak balik dah..
sebak jek rasa, hafiy wajib nangis kalo nak berpisah dgn tok aboh dia..

maya amir said...

oololoo..yg kecik tu pipi loyot ..geram betul tgk pipinye sara:)

dakcik said...

eee tembamnye aqif..comel!
mmg famly dtg sekali sekala wajib bwk jln..seronok kan :)

Ezy Chiaki said...

adik badik saye plak bersepah kat slngor ni..
tp saye plak nk balik ganu..
ahaha..

Irfa said...

tak seronok bila family datang masa kita tengah2 bulan..bukan apa,kalau boleh biarla dtg masa kita tengah lebat..baru syok berbelanja ;)