Thursday, January 20, 2011

day for family :)


salam! :)

semalam public holiday 'hari hantukkan kelapa kat kepala'.. hehe, aku n suami n syaqir cume lepaking kat umah sajo.. xkeluar ke mane2 pn, yelah cuti 1 hari jee, pastu esoknye kena keje cm xde semangat plak nak keluar, so duk la merendek je kami anak beranak kat umah.. lagi bahagia! :)

sebelum tu, hari rabu lepas balik keje, dengan penuh semangat nk buat triffle lagi, ceh xputus asa tau, 1st time wat dulu xjadi.. tapi yg ni bukan xjadi, bahan2 pn xcukup tapi aku bantai gak buat *terlebeh rajin*.. bkn bahan ape sgt yg xcukup tapi swiss roll cake tu sampai dekat nak habis diangkutnye syaqir makan, aduhh.. cmne nk jadi triffle aku tu.. tapi malang sungguh nasib aku ni kan.. kali ni pon still xjadi lagik, dh ikot sukatan pn lembek2 gak jelly n castard tu.. mane jadi lapisan2 tuu :(

pastu dh xjadi kecoh kt fb status "my triffle xjadi lagi, berapa kali nk buat baru jadi, huwwaaa!".. uhh sungguh keanak-anakan ribena! tehee... tp komen yg msuk berdesup2 plak, ade yg bg tips, ade yg bg semangat jgn putus asa, sila cuba lagi di masa akan datang! wahh! ade yg chat, ade yg ym tanya kenapa xjadi? ahahaha.. trus semangat aku nk buat lagi pasnih! *tapi tunggu mood rajin datang balik lah ye*

pagi2 bangun siapkan breakfast, then kemas2 rumah as usual klo wiken, sesi mendobi bagai, tghri plak masak lunch, just a simple dish kuah singgang pedas *mantop wa ckp lu*, long beans goreng telur pukul, potato goreng blackpaper sauce, laki aku makan smpai 3pinggan menambah! :)

petang plaks kelaparan menjelma! due2 ekor org laki bini ni kejenye nak mencekik jeeee, xsedar ke diri yg sorg makin bolat, yg sorg makin maju ke depan perotnyee.. c laki bangun2 je dr tdur order kt bini die "yang, buatlah cekodok kentang", ape lagi aku pn laju jee buat.. mengadap 3 beranak sambil cicah cili sos, memang wallaahh! same naik ngan syaqir!

tapi bangun pagi tadi badan syaqir agak panas, alahaiii cayang ibu ni nk demam lagi kee? ptutla semlm makan nsik 2 3 mulut je tolak, xnak makan *ibu ingat ibu masak xsedap*.. aissyy bile die demam mulelah aku cm meroyan! ssah hati sgt klo die demam, sbb sume benda xkena.. nsb baiklah esok wiken, klo demam pn dapatlah aku jage sndri c bucuk pengarang jantung hati aku tuu (-___-)

eh, tadi tibe2 dapat text from husband "yang, call b jap".. ingatkan ape kebende rupenye nk bgtau tempat keje die kena pecah masuk, hilang sebijik kete custemor, komputer, laptop, brg2 workshop sume hilang.. katenye nasib baik sebijik Audi custemor dorg xlarikan, xjumpa kunci kot, yg hilang satu tu Kembara.. kalo x mmpus nk mengganti rugi kt custemor, Audi kott!  macam2 hal lah dorg ni kan, mencurikkk je kejenyee!



**psstt : lapor wehhh!



signsara

10 comments:

~SHiLA~ said...

k da 2 entry..bile aku nk pos entry neh
tgu entry ko ke3 la..haha

DKosongLapan said...

tak gune punye pencughikkk.....nak duit senang.....pecah worksyop oghang...... sabo je le....ade le hikmah nye tuuuu

-Sara- said...

shila,

ahaha, da ko kate skang ngah xde mood, tu sal xpost enrty g harini ;))

-Sara- said...

dkosonglapan,

awk! tau xpe! kuang asam punye oghangggggggg! :D

~~zaa~~ said...

buat triffle sampai jadi ok. after CNY, bawak datang umah i! :D

dakcik said...

za : ain nakkk..xkire ah jd ke x..hahaha

-Sara- said...

zaa,

erkk..alamak! adakah itu satu paksaan? haha :P

-Sara- said...

ain,

aissyy! semek sorg nii, org ckp xjadi nok jugok! haha

syariza09 said...

pasni jgn lupa wat n3 resipi:

potato goreng blackpaper sauce,
cekodok kentang

mesti ! wajib! kawanmu ni dh ngidam nk mkn 2 alah nie ^_^

-Sara- said...

syariza,

ahahah..dan2 je plak awk ni ngidam yek, ok nohal! tgu next entry yee! :)