Wednesday, January 26, 2011

tak sampai hati pulak


salam korang! :)

pengalaman aku keje kt sini hampir 6 tahun kt sini memang macam2 ragam manusia yg aku jumpa.. tambah2 lagi bahagian aku nii merupakan antara bahagian plg besar kt rtm ni.. staff termasuk contract over 150... pening woii pegawai2 kat sini handle.. antara yg pening jgk termasoklah aku.. yelah aku kn cm merangkap pegawai multi-purpose kat sini! serba boleh u! sbb tulah susoh beno nk kuo bertukor drp sini..haha! tapi aku 'terpaksa redha'... kadang2 xhappy pn xblehla nk stress, terima jee.. n bile cmtu keje yg aku buat sebolehnye aku nk ikhlas buat.. tp bile kite kerjasam ngn org yg dh pijak kepala kita, mane nk dtg ikhlas tu? cakap hal keje aku tau mane2 pon ade stress, ade preasurenye.. tp selagi bleh tahan aku tahanlah, happykn diri! itu lebih  baik :)

cm pagi ni ade sorg staff ni tanya hal borang ***, aku pn bgtau skang xde tulis sndri, kena taip, kalu x dato' pengurusan xnak endorse.. dh aku pon nampak muke die blur jee, dh la otai.. bile dah macam tu aku xsampai hati pulak tengok.. aku ni dlm jahat2 pon ade baiknye gak tau, tapi tulah husband n kwn2 ckp kt aku, aku ni mudah sgt bg pertolongan kt org, mudah sangat cakap 'ya', tak pernah menolak, tu pasal dorg sedap jee arah tu, ini.. sampai dah kena pijak kepala sendiri pon xsedar.. uhuhu

tp cm kes yg pg tadi tu die pn staff admin sini, takpelah aku tolong die pn kali ni.. walaupon selama ni mmg dh byk lg hal2 keje lain aku tolong dia.. biar jelah.. pakcik tu pn nak pegi umrah, ade berkatnya jugak aku tolong ye x? ehehe.. pakcik tu kira sib baiklah sebab aku dlm mood yg agak baik pagi ni.. tp klo kne time aku cm last week tu.. on PMS..mintak maap bebanyak lah ye pakcik, kalo tunjuk muke blur2 camtu memang aku rase nk bagi penampor empatpulohempat kali laju2 la kt muke ko! kahkahkah! (^_^)

konon mood baik r tu
pagi2 dh snap pic sndri depan cermin
buweekkkk! :P



**psstt : mood baik, pagi2 pn dh update! :P



signsara

15 comments:

~~zaa~~ said...

itu masalahnya, bila kita tolong lain kali mesti orang akan take for granted. tapi kita yang baik ni susah nak tolak hihihhihi :p

-Sara- said...

zaa,

itula yang ooi, mule2 tolong, lame2 dh jd kje kite!

Hanis Azla said...

takpe sara.. tak salah nak buat baik dgn org.. klu tak dia yg balas balik, mungkin org lain yg balas kebaikan kita tu.. mmg rezeki dialah yer sbb mood sara sgtlah ok hari ni.. he..he..

DKosongLapan said...

itu le amsalah kite....oghang mintak tolong senang beno nak tolong....tapi ce kite dalam maslah....takde pun oghang nak tolonggg

♥ manje ♥ said...

hehe abiknya sara ni... bagus Tuhan suka buat baik ngan kawan2 kerja... (^_^) ~

♥ manje ♥ said...

'baik'nya... slah taip la plak hehe ~

syariza09 said...

sib baik pakcik, igtkan "makcik-makcik" tadi...hehe

cik hani said...

mod tgh baik....

-Sara- said...

kak hanis,

yelah kak, sara buat selagi boleh..haah pakcik tu bernasib baik harini..hehe :)

-Sara- said...

dkosonglapan,

tulah, cian kite ni kan..senasib plak :D

-Sara- said...

manja,

ehehe, xpe typing error dimaafkan :)

-Sara- said...

syariza,

awk! yg makcik2 kt cni xde makna nk layan sebaik itu okey! :P

-Sara- said...

cik hani,

harini jelaa..esok2 ntah baik ke dok! haha

MiSz eiN said...

phewit!!!
cun awek kat bawah tue
:)

-Sara- said...

ein,

agak2 leh jdik model shawl x? hahaha! :P