Sunday, January 9, 2011

WIR campaign : covering the chest is the best!


salam sume! :)


aku bersiaran lagi! sbb 'cat rumah' baru katenye knnnnn :P
semangat nk update blog tu lebeh sketlah
kt sini aku nk share tentang satu campaign yg aku ambk kt blog Sue Anna Joe
mmg aku sokong 200% kempen nii! *huh over! hehe*
eh jgn risau, dh name pon kempen mmg patutle same2 uar2kan, bkn cilok tau :)

well, WIR goes to Wear It Right campaign
ermm sume pn tau dada itu aurat kn
klo ikot sebetolnye pn hukum memakai tudung bg seorg wanita islam biarlah menutupi paras dadanya
tapi xramai yg  ikot hukum Allah nii
mmg klo bleh tgk pn ramai yg pki tdung cntik2 dh elok dh tapi xmenutupi dada plak
ade yg takat tutup leher dan rambut semata2.. nk kate cmne?

ikotkn aku, aku mmg prefer n mmg suke pki tdung melepasi paras dada
tp kadang2 tu terlajak gk tudung tu ke atas
xpayah ckp kt org lah sara ooii *suare dr belakang*
ehehe, kdg2 tu ikotkn fesyen, kdg tdung tu terkecit plak
*maafknlah insan yg tidak sempurna ini :P*

tp mmg aku sndri xsuke klo org yg pki anak tudung tp jadikn tudung
eii melampaulah kn! klo aku cmtu dh lame kne sound dek laki pki cmtuu :D
ehh adee jee yg pakai cmtuu..kate org buat syarat tutup rambut jee
alah yg mcm anak tudung ekin yg kecit tu kn, dorg buat pki tu je, tu kn anak tudung
ingat, dada tu lebih mengiurkan drp rambut!
org laki2 pon seronokss tengokkkkkk..wheeeeeeeeee :D

so, marilah kita same2 jayakan kempen ni yee kawan2
bende cmni kite xbleh mendadak trus berubah
slow2 n steady jelaa, insyaAllah berjaya :)
*peringatan utk diri sndiri jgk*

korang pn bleh je nk share kempen ni kt fb ke, blog korg sndri pon xpee
ia adalah sgt2 dialu2kan :)



**psstt : sharing is caring!



signsara

12 comments:

~SHiLA~ said...

k xmo komen la..
cbb tudung aku pn ats dade ;))

-Sara- said...

shila,

ahahaha..xnk komen tp komen ade gk nih..haha :P

~~*Lady Salwa*~~ said...

ye, sokong kempen ni 300% (up sket dari sara... hehe)

betul tu, lebih prefer tudung yang labuh dari dada. tapi cam sara cakap la, kadang2 ter'pakai' gak tudung yang sedikit singkat...

jom sama2 perbaiki pas ni... hehe

-Sara- said...

salwa,

wahh, over tau! hehe

tulah, kdg2 kn bleh jdi tersingkat plak! :D

syariza09 said...

oopppsss...tersentap jap!!

bunga_ros said...

Tima kasih sara.. InsyaAllah sama-sama kita usahakan yek.. ^_^

-Sara- said...

syariza,

ehehe..saling mengingatkn..sy pon smelah! heeee D

-Sara- said...

bunga rose,

iye rosee :)

~~zaa~~ said...

sokong jugak...insyaAllah kita sama-sama cuba ubah ke arah yang lebih baik kan :D

-Sara- said...

zaa,

ye syg! heeee :)

Wahida Shukeri said...

kena berjaga2 jugak ni..

-Sara- said...

wahida,

ehehe..xpe yang, slow2 n steady jee ekk.. :)