Tuesday, January 25, 2011

diriku yang satu...


salam korangg! :)

sambung daripada tajuk tuu
ko ade..? huahuahua
yelah, dah tentunye sorg je org mcm aku kt dunie nii
aku sorang je yg perangai camni
aku sorang jee isteri kepada encik yusri
erkk, ntah ape aku melalut, ntah!

baru pas meeting weh! gaye kje cm pegawai penting!
mting kul 9, kul 12 bru habis! pergghh!
elok sangatlah tu drp kejenye duk ber fb, blogging, tehee
relax r, biase r tu kan :)

ok, yang sebenornye aku nk jwb tag
aku telah di tag oleh blogger Syariza
elok gak die tag aku sbb aku terasa cm nak cakap hal akulah
slalu cakap hal anak, hal orang2 lain, hal keje, dan hal2 lain
arini aku bercakap tentang diri aku sendiri
klo nk bace, silakan
kalo xnak bace, tutup je blog aku ni ye!
terima kasih.. :)

25 perkara tentang aku *banyak giler kott* :-
  1. seorang isteri, ibu , anak, kakak, adik, gov servant! sume2lah! tehee
  2. kuat makan! smpai badan dh jadik gedempol, berat paling berat seumur hidup aku adalah 65kg! dengan kegedikan pegi mmbuat trtmn ke slimming centre, drop to 58kg, pastu stuck kt ctuu.. tp aku rase ni dh stat naik balik! danggg!
  3. kuat merajuk dengan suami even bende remeh temeh pon! yg ni aku ngaku mmg perangai buruk akulah, sian husband nk kne pujuk bini die yg xberape semenggah perangainye ni!
  4. suke buat bad expectation kt seseorg yg aku baru kenal! jahat kn! tp bile dh kenal barulah tau org tu bukanlah seperti yg aku sangkakan! :P
  5. mempunyai mata yang bulat! mase practical dulu ade sorg abg tu slalu cakap kt aku "sara, mata sara ni kan cantik tau, bulat cam petaii!" kuang asam punye manusia! dh puji elok dh, tp persamaan ngn petai yg busuk tapi sedap itu plak! hahaha!
  6. susah nak senyum! yess! i admit yg ni pon perangai buruk aku! ermm, dh nk buat cmne, mulot ni payoh beno nk mengukirkan senyuman, tapi skali senyum maniss letingg lah! haha! :P
  7. trauma dengar somenthing kt umah kalo duk sesorg, sbbnye fobia umah sewa dulu penah kena pecah masuk! huwaahh! tobat weh! takott!
  8. penggeli yg amat pada cicak! lipas dimaafkn lagi lah, tp klo cicak takot cm nmpk buaya! heh!
  9. kadang2 cengeng gak! ade 2 3 times penah gadoh2 manje+gedik ngn laki, nangis smpai esok pagi pegi keje bengkak2 bijik mate! burukkkkk sgt!
  10. slalu mengharapkan suami aku jadik seorg yg romantic cm hero2 dlm korean drama tu, tapi hampes! sbb die bukanlah seorg yg romantic! *keciwe*
  11. seorang yg sgt2 tidak terer memasak, masuk perot laki sendiri bolehlah, blk umh PIL bolehlah sbb dorg xcerewet tang makan, tapi caye x klo aku ckp klo blk umah mak sndri aku xpenah masak ok! sbb klo aku masak msti xlaku! :( yg family PIL maybe xsedap pn dorg telan kot! haha
  12. sukekan warna yg soft tapi hari2 pegi keje pakai kaler terang2 sbb husband aku kuat komplen, pakai kaler soft nmpk tua! ggrr!
  13. aku xsuka org hipokrit ngn aku, kt depan manis leting, tapi kt belakang dielah syaitannirojim! hoii back stabber, nyah ko drp hidup aku!
  14. tak suke tgk badan sendri kt cermin sbb lemak tepu tersembul sane sini, jeles tgk org body mantop wallah! uhh sedehh :(
  15. tak minat bisnes, xtahu kenapa, padahal bisnes tu kn best leh dpt untung, maybe sbb xpandai berckp kot :D
  16. penakot nk drive kerete sendiri! smpai harini start ambk lesen 2006 xdrive weh! ermm
  17. kadang2 suke berangan *terapilah konon*
  18. suka tgk orang cantik2 yg semenggah perangainye, tp klo yg cntik tp cm annoying, erkk, mmg xleh trimelah :D
  19. kadang2 terfikir klo aku jadik artis, jadik penyanyi ke mesti xglamour sbb blog aku ni pn berape kerat je follower! hahaha
  20. dreaming 4 having a baby girl.. geram tgk bju bby girl yg kiut miut :)
  21. tak suke tgk muke aku pakai spek! rase buruk sgt drp yg dh sedia buruk! tehee!dulu mate aku okey, terang lagi jelas, skang dh rabun, power 200+ kot! nk pakai lense tiap2 ari xlarat kott, dh le mate aku ni sensitif! ermm..
okey, aku rase mase kt no 10 lagi dah aku stop menaip sbb xtau nk tulis ape dah, hahaha. 21 sudahlah ye, xlarat lak nk tulis smpai 25! padahal lg 4 jee..ehehe.. alah tu pon dh muak korg bace kn? kn? kn? jawablah takk muak pongg! :D 

c gemuk (i)

c gemuk (ii)

c gemuk (iii)
eh, tgk gmbr akulah yg makin gemoks tu, bkn sebelah tu, hehe
dis pic was taken bout 1week ago
terserlah kan semakin 'sihat' aku? :P

isshh, tak suke tgk muke sendiri pakai spec!
lagi2 bile laki sendri ckp xsuke tgk aku pakai spec!
dh bini awk ni rabun, nk wat cmne? :(

kadang2 tu sanggup berlagak cm mate ni xrabunlah!
sanggup tak pakai spec! haha
xsedor diri btoi! :P

pic 'kamilah pasangan plg bahagia didunia' harus ade! :D

okey, skang aku nk tag korang sume ek!
ikotkan 25 blogger, ermm ramainye nk tulis url tiap2 satu
xpelah, aku nk korg yg free buat tag ni ye!
(^_^)



**psstt : mood balik kg dh datang sket2! hihihi



signsara

16 comments:

mamyharraz said...

salam :)

dah baca & follow..

mana ada gemuk..tetap menten cun :)

-Sara- said...

mamyharraz,

wslam, tq kak sbb follow sara! :)

oo xgemuk ekk.. okey xjadi dietlah! hehe :D

~~zaa~~ said...

erkkk...aku pk 4 kali nak wat tag ni...panjanggggggg :D hehehehhe

siti said...

lawa baju kurung masa kat pantai tu ;))

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la yg no.20 tu... suka gak tengok baju bby girl yg cumel2 tu... gerammmmm je rasa...

Hanis Azla said...

mmg cunnnnn.. akak ikhlas puji ni..

-Sara- said...

zaa,

ahaha, ala zaa, buat 5 pastu simpan draft, pastu smbung g 5, pastu ckup 25 publish ah! hehe :P

-Sara- said...

siti,

sebenornye tuan die lg lawa! wakaka! :))

-Sara- said...

lady salwa,

kannn? cumliss gilak! :D

-Sara- said...

kak hanis,

aissyy, kembang semangkuk dh tuan die nih! hehe, tq kak! :)

dakcik said...

boleh la wat eh, tp xdak idea..cane?? hehe

anyway, awk mmg cung sara!!!mane ade gemok..=D

-Sara- said...

ain,

hikhik, cm sara ckp kt zaz tulah, buat sket2 time idea dtg okeh! nk tau gk hot mama kite ni cmne orgnye! :)

ooh, cunggg habih! haha :P

dakcik said...

sara,
kite ade tag awk joing contest tau..try la eh..;)

syariza09 said...

thanks sbb buat, kiranya cpt gak la tu. sy org tag ni, amik masa 2 minggu nk siap hehehe

betul ker pernah naik badan sapai 65kg, mcm x caye jer...Sara nampak slim melim jer

-Sara- said...

dakcik,

okeh! nti sara terjah blog awk ye! :)

-Sara- said...

syariza,

ehehe..kebetolan sbb nk tempek pic kte kt blog ni, dh lme xtempek pic sndri..pastu awk tag..kenelah tuu, tu laju jee buat..hehe :D

iyee.. btol laa awk.. ade dulu sara buat entry gmbr sara mse 65kg, dh separuh mati diet tulah hasilnye :)