Monday, January 10, 2011

manusia yg macam2 ragam..huh!

salam sume! :)

pagi ni msuk opis lambat sket, ade urusan setelkn kt luar... 10.30 baru muncul kt opis.. smpai2 je opis g kt 'pantry' minum jap, tapi sambil tu aku pegi sound dulu kt manusia yg sorg nii! dr semalam aku sakit hati! mmg xsangka giler rupe2nye die! mmg kurang ajar! tp, aku ni jenis yg sound xdelah smpai 'bahase longkang', aku masih jage tatatertib aku as pompuan n a staff kt opis nii ceet! :D.. korg mesti pelik kn? ape jgklah masalah aku kt sini.. sound situ sound sini.. eh cop! aku bkn jenis cmtu, tapi klo dh manusia tu perangai xsemenggah n dh nyusahkan aku, xkn aku nk buat diam jee kn! haruslah kita selesaikan dgn segera!  lebih2 lagi org lain memandang mulia kt org yg buat taik kt aku tuu! isshh, mmg xbleh jadi!

xpayahlah aku kepochi nk bercerite detail psal manusia yg buat taik ngn aku tu kt sini ek, merosakkan keindahan dan kewangian blog aku ni je kn?  tapi yg aku geram mmg die buat muke toye, muke xbersalah jee!  die ni klo takat org2 biase cm kite ni xpelah lagi aku leh trime lg, tapi klo dh die ni seorg yg dipandang mulia oleh masyarakat kt sini n luar, tapi perangai xsemenggah cmtu mmg cm haram r! dh lame aku geramm n simpan jee perasaan tuu..tp dh lame2 meletuplah kn! lg2 die dh ambk brg aku tanpa pengetahuan aku! senang cerite, curi! serius, xsangka die rupenye!  xpayahlah kalo setakat siang mlm bg ceramah sane sini, dgr ceramah agama kt opis sket punye kuat cm opis ni bapak ko yg punye tapi perangaiii..?? tuhan jelah yg tau! sib baik umor die bawah drp aku, xde r serba salah nk sound pon! huh!

klo nk ckp hal die ni mmg xhabis satu hari aku buat entry, baik dr segi personal attitude ke, commitment kt kje kee sume xleh pakai die ni! tapi, xpayahlah aku menambahkn dose bwk cerite krg enak tu kt sini, ini pon entry ni pasal aku dh geram sgt! mmg xbleh trime btol die wat cmtu kt aku! klo kt org lain tu, lantaklah, tp bile aku sndri yg keneeee? huh! malangnye nasib bini die! huh!

oklah, lepas dh segala bebanan, berleter pon dh pnjg, sound pon dah, skang ni perot aku lapar gilerrr! time utk membesarkan badanlah, ape lagiii? kul 1 dh woii! makan, makan..! jgn diet smpai skip lunch ek! peace! :D






**psstt : lambatnye gajiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :(



signsara

10 comments:

♥ manje ♥ said...

salam sara

hehe mmg blog ni tempat terbaik utk awak luahkan rasa tak puas hati tu... ~

-Sara- said...

manje,

wslam manje..yee..tulah.. lege sket rase.. :)

Hanis Azla said...

sabar yer sara.. harap2 lps meluahkan perasaan ni, segala yg terbuku kat dada tu reda dan terus hilang.. mmg klu selagi tak lepas, rasa sakit benar hati ni kan..

-Sara- said...

kak hanis,

yee kak.. simpan lame2 parah lagi jadinyee..tq kak :)

dakcik said...

ha, lepaskan aje perasaan tue..xyah simpan2..kang meletus gunung berapi..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Pas meluahkan perasaan marah or geram, sure rasa lapar je kan... hehe

tu la kan, nasib baik la ada blog... leh luahkan perasaan. salwa baru je lepas bebel kat blog semalam.. memang rasa lapang la lepas dapat luahkan apa yg terbuku di hati tu...

-Sara- said...

dakcik,

yee ain..geram btolla kt 'malaun' tu! blog jd mangsa lepas geram! hehe :)

-Sara- said...

lady salwa,

haah tulaa..bgos gk blog ni, kite nk lepas geram ke ape ke tulis je lam nih kn? mmg release sket! pastu trus jdik lapar! haha :P

syariza09 said...

apa yg dia curi tu?

-Sara- said...

syariza,

adelah brg yg agak penting, dh berape lame sy crik xjumpe2 gk, tuhan bg petunjuk kt sy jumpelah akhernyee..