Tuesday, January 4, 2011

year early story

salam sume! :)

hii guys! arini hari pertama bekerja d tahun 2011 tp cm krg excited
sbb aku terpaksa el 2 hari.. kenapa? nti aku story ye
n this is my 1st entry jgk in 2011
duk rumah xpat online g sbb berukbeng still xdipulangkan lagi, huh!
caca marba pale otak ni, mcm2 nk crite, mcm2 pikir!
blogwalking bru sempat half2 cmtu je, khatam ko! sbb kt seminggu xjenguk blog
mane yg sempat aku tinggal jejak tu adelah, yg xde sorry ye..

eh sebelum tu kn, nk bgtau arini jgk 1st day syaqir tinggal ngn pengasuh yg baru
ermm actually pengasuh yg lame tapi tempat lain
erkk, cmnee nk ckp ek?
cmnilah, senang2 aku crite dr awal

hari kamis lepas, mase ambk syaqir kt taska tibe2 dpt memo from pengetua taska tu
dorg ckp start jan 2011, taska diambil alih pengurusan yg baru
n pengurusan yg baru tu sebenarnye tadika, bkn taska
tadika tu trime bdk seawal umor 3thn
mmg sedang elokla syaqir pn dh 3thn bln ni kn
tp yg buat aku geram kenapa dh last minute bru bgtau?
dorg bg pamplet psl tadika yg baru tu, mmg okla, ade makan sume
masih tempat yg same, tp pengurusan sume tukar
bkn tokey yg sme, nama taska pn dh tukar
klo nk letak syaqir kt ctu pn kne byr 4 new fee registration
means org yg bru ni xde kne mengena ngn org yg lame tu
cmne dorg bleh ckp tukar pengurusan plak? *hati panas*

tgkkn pd pamplet yg dorg bg tu mmg bgos klo hantar syaqir kt sane
sbb die punye program pembelajaran pra tahfiz
syaqir pn mmg minat ke arah tu kn
bayaran pn mcm tadika biaselah, ade pendaftaran
bayar tu bayar ni, beli tu beli ini
aku xkesah psl duet klo demi kebaikn anak

tapi ble discuss blk ngn husbnd, setelah ditimbang2
kitorg fikir xpayah lg lah masukkn syaqir ke tadika
lg pn 3 thn kn, 4 thn okla bleh trime lg
ni krg ntah2 buku2 pensil ktorg bli tu die buat mainan jee
skang pn ade bli buku pensil sume kt die tp buat mainan jee
bile fikir2 nti mmbazir duet je byr bulan2 tp syaqir xbersedia lg sume tuu

nk cari pengasuh n pegi ke taska2 kt area situ punyelah susah
byk tu byk tp sume ttup, sbb kn friday tu public holiday
husbnd pn kje friday tu, ingt hr sabtu nk pegi survey taska lain tp sume ttup :(
aku mmg geram sgt kt taska yg lame tu sbb sesuka hati jee nk tutup cmtu last2 minit!
duk memikirkan masalah tu, cuti yg pnjg wiken lepas ktorg xkemana2 pon
tambah2 aku plak kureng sihat aritu
tibe2 je pening2 kepala dr hr jumaat smpai ahad tu xilang2 gak
puas dh telan ubat xjdi ape.. aissyy! (=,=)

last2 minit ari ahad tu aku try call pengasuh yg keje kt taska lama tu
dorg tinggal area ctu gak, last2 dptlah yg sorg tu nk jage budak
tp, satu hal plak die ckp rabu bru bleh hantar syaqir sbb dorg cti blk kg
aissyy, nk xnak terpaksalah aku cuti kemarin n semlm sbb jaga syaqir

pg td, nk hantar syaqir serba salah rasenye
sbb takot syaqir xbiase, die dh biase duk taska ramai kawan
nii tbe2 duk umah org, wlopon die dh biase ngn pengasuh tuu
pengasuh tu ade sorg anak, baby lagi, okla tu jd kwn syaqir

so, pagi td mase nk tinggalkn die punyelah melalak menangis
xpernah aku tgk die nangis cmtu :(
aku rse cm nk je blk umah xnk dtg kje, nk jge syaqir sndri :(
sbb takot syaqir xselese, bkn aku nk kata apa tp bile hantar ank kt pengasuh tadi
tgk keadaan rumah td mmg kurang memuaskn tp nk buat cmne, dh no choice
tambah2 last2 minit cmni, mase suntuk mne lg nk cri?

aduii, msuk opis dr pg td pn buat kje xtenang
wlopon kje melambak2, cube tenangkn hati
jap2 aku call pengasuh tanya syaqir ok x, jap2 call lg
tadi call die ckp syaqir okey, mkn mnum sume okey
lepas aku tinggal td die ckp syaqir nanges jap je pastu ok dh
hop sgt die oklah, hop krg aku ambk die happy2lah
xmola sedeh2, runsing fikirkan hal ni...


**psstt : dh banyak2 fikir cmni dtg blk pening2 pale aku nii..huh! (-____-)


sign5

13 comments:

~SHiLA~ said...

cm bodo je las mnt br gtaw..mane nk ready..len la klu ade mak ayah kt cni leh la tmpg smntara kn

-Sara- said...

shila,

tau xpe yang ooi, mati kutu aku 3ari cuti ritu, uhh! geram giler aku!

bunga_ros said...

aduyai.. cam fenin2 lalat ana baca ini entri.. begitu menjiwai watak.. Hehe.. Arap2 sara dh ok dan semua nya dipermudahkan oleh NYA..

-Sara- said...

bunga ros,

ehehe..sbb sara mmg tgh pening2 lalat pn ni rose, tq :)

syariza09 said...

problem kita lbh krg jer, last minute. Cuma nursery ank sy minta wet tambahan utk thn ni, tu pon bg tau last minute. Geram tul. Kita kan dh bajet awal2..

x per la, awk slow2 cari taska baru. Budak2 ni suka berkawan

MiSz eiN said...

meh la anta syakir bair aunty ein jg je next time ok ;)

arejue said...
This comment has been removed by the author.
arejue said...

skli panjang lebar cite nye..huhuhuhu

-Sara- said...

syariza,

oyeke? ade gak geng..hehe

tulah maybe temporary jelah hantar kt pengasuh ni, pasni try crik taska plak :)

-Sara- said...

ein,

einn!! sara hantar btol2 baru tau tau! kusut dh pikir hal nii..hehe :P

-Sara- said...

are-jue,

ehehe..pening xbace panjang2 cmtu? haha :P

Wahida Shukeri said...

sara, lama2 syaqir ok la aklu dh dpt kawan...

-Sara- said...

wahida,

ye wahida, harap die okey :)