Tuesday, August 16, 2011

barulah semangat nak tunjuk gambar! :P

hye, assalamualaikum! :)


baca daripada tajuk kemain semangat..! yelah nak tunjuk gambar aku main masak-masak untuk juadah buka puasa semalam!  yelah, 1st time kot aku masak sendiri di hari keje! selalu weekend je kan! heee.. tu yang semangat terlebeh tuu..haha..


semalam sampai umah awal..kul 6 dah sampai sebab semalam jalan adalah okey daripada hari2 biasa..jem gitu2 jee..sukeeeee.. memang pelik bila tak jem cik suami pon sampai awal.. tu yg sempat masak tuu..ape pon ok jum layan pic..zassssss! :D



kari ayam lagi.. buat ni sebab nak match makan ngan roti bom Mek Zaa  .. ade lagi tak habis2 hehe..


sambal ikan bilis.. isshh ni kalau taruk petai lagi best!


telur dadar :D


selere jowo datang kat tekak aku nii.. pecal.. RM2 beli kat kantin opish :D


agar2 santan ni pon ade lagi sket.. tak habis2..hehe.. tu kuih badak berendam pon beli kat kantin opish..


haa inilah die roti bom kebabom Mek Zaa tu.. hihikk


minuman? sirap bandung soda... ggrrpp.. alhamdulillah.. konyangggggggg (^_^)




** memang best kan sesi tayang2 gambar yg kita masak sendiri ni kan.. patotlah org lain semangat tempek pic masak2 dorang.. hari2 lagii..hihi.. **




16 comments:

~~zaa~~ said...

ade lagi roti tempayan tu???hahahah sebab u request i buat tua! hahahah

cik hani said...

kalu awal balik keje,mesti best kalu nak masak2 kan..

sedap tgk kari ayam mu..

~SHiLA~ said...

cay upenye mbe g trn kentin gak.haha.eh xnmpk pn smlm.aku trn awl kot :))

-Sara- said...

zaa,

ade g yang oii! tq sgt2 sbb memenuhi hajat hati i! i syg u lebeh lah! hehe ;)

-Sara- said...

cik hani,

mmg sdap pong! hehe *perasan :P

-Sara- said...

shila,

ah takde maknenye aku nk menapak semata2 sbb nk bli lauk..hehe

aku ade mting kt tv semlm..tu yg singgah kentin tu ;))

syariza09 said...

terasa ai..i pon rajin gak tepek makanan hahaha..

Sib baik sampai awal, leh la masak2 kan..

kalo dh msk sendiri tu mmg semangat nk tepek makanan tu terover sikit kannn :P

Lady of Leisure said...

adoi petang2 gini tengok pic makanan jadi pedih2 perut hehe..

maya amir said...

arghh bestnye sara..bestnye..ok, lagik 3 jam..lagik 3 jam..rilek2..hehehe

-Sara- said...

syariza09,

ahaha..nk terase ape lak..oklah tu awk msak hari2..sara jeles tau! :P

-Sara- said...

maya amir,

ahaha..kelakar la kak maya ni, cm budak tecit! hehe :P

-Sara- said...

lady of leisure,

ehehe..sorryyyyyy :D

~izan~ said...

rajin la sara ni.meh sini masakkan kekkeke

-Sara- said...

izan,

xde maknanya rajin izan oii.. tu sbb smpat tu terajin sket..hehe

axie said...

sedap jek nampak air bandung tu..buat sendiri ek?

-Sara- said...

axie,

yelah yang..buat sendiri lah..campo air soda f&n tu mmg terangkat tau! hihikk