Monday, August 1, 2011

rajin plak update bulan2 puasa gini :P

hye, assalamualaikum! :)

walaupun harini hari 1st day puasa tapi aku tau sume dh excited ngn preparation utk raya nnti kn
lagi2 aku..tapi aku excited cari baju syaqir jee
baju aku ngn laki selai pon takdok lagi
ehhh tipuuu..baju aku dh ade lah 2 lai..laki je selai pon takdok gi! :P
xpee..yg penting anakkk


google


nak jadikn kesah kitorang mmg dh shopping baju raya syaqir seminggu yg lalu
shopping kat mana? sogo lah! mane lagi!
orang melayu ni kalau tak cari baju raya kat sogo mcm tak sah lah kan!
macam taknak raya kalau tak gi sogo..haha
eh ade ke yg taknak raya? :D

so, kitorang gi shopping tu hari keje
saje mmg apply cuti sbb taknak berasak2 on wiken
so, dah balik umah tu excited lah bagi fitting kat anak
turn baju yg ke berape tah tengok2 ade lobang!
dangg! agak besar lobangnya! kat area belakang lak tu, mmg takleh sorok!



google
eh takde ah gini lobangnya..hehe


frust menonggenglah aku.. kalau murah xpe gak
ni dlm byk2 baju yg murah tu, yg koyak tu kire plg mahallah
kitorang shopping baju murah2 je
kalau nk cari yg mahal takde ah gi sogo! :P

so, aku nekad nk gi tukar gak
aku target nk pegi sebelum pose
nak taknak wiken baru2 ni jelah
husband keje, terpaksa ajak my sis temankan aku
taknak bawak syaqir tp xde org nak jaga die
terpaksa angkut syaqir skali

ri sabtu husbnd anta aku ke keramat umh akak aku pagi2 die nk gi keje tu
kebetolan plak hujan kemain rancak kat luar!
kami mane ade transpot kalo husband tak gi
gi ngan cab jelaa..kua umah dlm kul 10 lbh
terus zaapp ke sogo



google


bila sampai depan sogo nak fengsan rase aku!
sebab manusia masyaAllah ramainya! cm semut!
padahal mase tu kire awal lagi
rupe2nye haritu member card's day
takde mmber card takleh masok
tp sib baik ade maybank bankcard leh lepas masok

bile smpai atas kat children level tu skali lagi aku nak fengsan!
bukan kata berlaga montot, bahu, segala2nyalah berlaga!
kesiannya kat syaqir, tp nk wat cmne terpaksa

aku cepat2 gi kat tempat baju tu jumpe promoter tu terus tukar baju tuu
sib baik tak leceh prosedur die, kne tunjuk receipt then die bg baju baru
takyah scan, takyah gi counter.. selamatttt
pastu ktorg terus kua dr sogo.. tak sanggup aku nak shopping dlm keadaan cmtu!


google


tgk jam awal lagi, akak aku tanya nak g sg wang tak?
kat sana ade 1 butik baju murah tu
aku lajuu jee ckp nak
tgu cab lagi, zaapp ke sg wang

pas shopping kt sg wang tgu cab lagi
kalini nak ke carrefour wangsa maju
nak ke nagoya sbb ade org tu nak tuko langsir umoh
zaaapp naik cab ke wangsa maju lak
nak pilih kain lgsir bkn leh kejap
dlm sejam lebeh dlm nagoya, gi mkn kt chicken rice shop

tgh2 makan tgk jam kul 6
sedang elok husband habis keje terus suh die dtg ambik kat situu
selamat duet aku, klo x haritu habis duet derma kat cab jee


google


bayangkan dr umah ke sogo, ke sg wang,
patah lik ke wgsa maju haritu kat rm50 gaklah duet tambang..huhu
sebabnya 1 kl jem teruklah haritu..aissyy
kalau tak sbb nk gi tuko baju tu tak kose aku nak gi haritu

so, ri sabtu tu aku dh xlarat nak balik umah
cayy, cm balik jalan kaki..haha
malam tu kami bermalam je umh akak aku
sakit sume badan, kaki :(



**petang ni buka pose nk makan ape yee..ermmm..nyumm nyummm :D**

18 comments:

Mama Zara said...

mama tak pernah ke sogo untuk shopping raya...hehe

sbb tak suka suasananya yg sesak...

SayaAnim said...

wah g sogo..beshnye..

mmg best baju kat c2..ehee
tp jrg lah dpt g..

wah bestnye lg skali sebb dapat shopping raye daa.huhu

cik hani said...

KL mmg sesak sekarang

Ezy Chiaki said...

huhu.. nsb baek leh tukar kn..
kalo x rugi je dpt baju koyak..

~izan~ said...

sogo mmg terkenal dgn sale dan sesak..tak pernah lg nk bersesak2 mcm tu sebab memang tak sanggup lg2 ada anak kecik..tp kalau izan sorg2 sanggup aje hehe

axie said...

amboi soping raya sakan..
rama ek sogo time weekend? kena apply cuti untuk soping sehari jugak nih..

-Sara- said...

mama zara,

oyekee mama? hehe..tulah klo bleh gi la time awl2..krg sket sesaknya :)

-Sara- said...

sayaanim,

awk, mmg murah2..org pon ramai yg amat! sib baik sy dh shopping awl2..kesian kat anak2lah klo gi time last2 cmni..

-Sara- said...

cik hani,

baik mu gi ari keje ani weh! sbb mmg sesak yg amat!

-Sara- said...

ezy chiaki,

tulah awk..berbaloilah bersesak2 tgh org ramai tu :D

-Sara- said...

izan,

mmg x digalakkanla bwk ank2 pegi..kesian kat dorg..sbb sesak sgt2..

eh, klo izan sorg pon jd, leh jee sara temankan! hihikk

-Sara- said...

axie,

mmg wajib ambik cuti azie, sbb wiken mmg penoh lautan manusia!

dakcik said...

jarang dah g sogo..
sogo tu mmg kalo wiken mmg mcm lautan!hehe

mmg murah eh sara ? byk choice x?

Hanis Azla said...

akak pun ada beli sepasang dua baju anak kat sogo sebelum raya tu setelah bertahun tak ke sana.. he..he.. mmg prosedur nak tukar baju yg kita beli kat sogo senang sgt kan.. itu yg bagus tu.. baju raya utk akak, akak dah beli online.. tgh suspens juga ni takut tak muat atau tak berkenan pulak.. he..he..

-Sara- said...

dakcik,

betol! lautan manusia! :D

mmg byk choice n murah sbb tu ramai yg bersesak2!

-Sara- said...

hanis azla,

ehehe..sempat aje akak shopping online yee..sara xbrani sgt bli baju online ni takot cmtulah..kot xmuat, xberkenan..hehe

syariza09 said...

hamboi2....ni betul2 shopping raya..kejap zasss sana zasss sini..Last week KL mmg teruk jem..x sanggup nak tempuh

-Sara- said...

syariza09,

aah..sampai sakit badan sume :D