Monday, August 8, 2011

sekali sekala ada bagusnya dia ni kan! :D

hye, assalamualaikum! :)


semalam aku menyepi jee petangnya tu kan.. aku ada appointment kat klinik sebenarnya ptg semlm.. kul 12.30 dah cabot..hikkk.. my boss pon memang takde semalam, die cuti.. semalam checkup utk 6 months.. alhamdulillah sumenye okey, baby sihat seadanya.. ibunya jee letih terlebih semalam! sampai tahap nak berbuka rasenyee, tak tahan dah lembik sangat! :P


yelah mane tak lembik, dari opis kul 12.30 tghri buta, matahari memacak atas kepala cair otak aku  aku terkedek2 turun ke bawah.. menapak ke ktm stationlaa, mane lagi .. pagi2 cik suami dah cakap die tak sempat dtg jemput.. balik sendiri sobsssssss, nnti die jemputla kat ktm station sane sobsssss lagi... nak taknak terpaksala terkedek2 tengah2 panas tu sampai ke bawah nun.. payung takde.. tutup ngan tangan kononnya tahan panas.. tak jadi pe pon..


dah selamat sampai kat station dh beli tiket sume, tengah2 tunggu tren dlm 5 minit gtu, cik suami pon call


cik suami : syg tunggu kat bus stop tula, b dah punch out kul 1, b g ambk syg kat sane..


gggggrrrrrr... hanginnnnn je aku.. pagi tadi bile aku suh jemput mcm2 ckp tak sempatlah, banyak kejelah.. ni elok lak leh kua awl.. nyampah! membazir tenaga puasa aku, terkedek2 tengah2 panas, membazir duit tambang! aissyyy! redhaaa


bila sampai kat klinik, prosedur mcm biasa gak, timbang berat, ambik darah, urin test puaslah aku duk lam toilet tu nak tunggu tuutt tak keluar2 :P yelah dah puasa kan..badan dah kering air, menapak td badan dah berpeloh2.. dalam kul 3 setengah setel sume..


cadangnya nak singgah tesco jap, nak cari barang masak skit tapi badan aku dah lembik sgt2.. semalam hari paling letih aku puasa.. yelah banyak tenaga dah habis, cucuk ambik darah, pastu cucuk kancing gigi..cucuk sana sini mane tak lembikk :(


aku : ya Allah letihnyaa harini.. tadi nurse pesan kalau letih sgt, tak larat puasa buka jelah..pregnant takpe.. puasa leh ganti..jangan paksa diri

cik suami : habis tu? alaa.. ni dah kul wape..lagi bape jam jee.. sayanglaa kalu buka sekarang


ehehe.. ade jugak bagosnya laki aku ni :P.. yelah kalau buka time tu dh petang, ade lg 3 jam jee nk masok waktu buka sayang gak kan.. bini die ni ngengade lebih2 kan ^_^




** lenguh sebelah tangan ni kesan cucuk kancing gigi semalam :( **



14 comments:

Hanis Azla said...

klu takde org cakap mcm tu dan beri semangat mmg dah buka dah kan sara.. itulah untungnya ada insan tersayang yg ada dgn kita..

~~zaa~~ said...

olololo ciannye makyong penat ye...takpe yang...kalo tak larat, buka je la...

syariza09 said...

baca ni pon dh tahu letih...tp kan betul gak kat asben tu, x lama dah kan...

-Sara- said...

hanis azla,

aahla kak,klo die xckp gtu balik umah tu terus bukak periuk nasikla! haha :P

-Sara- said...

zaa,

kene kuat iman betol ni yang! ;D

-Sara- said...

syariza09,

tau xpe :(

aah, nsb baik die bg kata2 semangat..hehe

Ezy Chiaki said...

nasib baek ade cik suami..
kalo x dh berbuke kan..
ekeke

-Sara- said...

ezy chiaki,

aah awk..klo tak dh selamat buka puasa..hihi

axie said...

alo..cian dia..
kalo tak larat sangat boleh buka..
tapi kalo lagi berapa jam tu, sayang jugak..

-Sara- said...

aie,

ehehe..semlm still selamat lg, iman kuat lagilah :P

♥ manje ♥ said...

mmg bagus! hehe bukan sekali sekala aje tau

take a very good care dear! ~

-Sara- said...

manje,

hehe..selaluuu ponn :)

tq kak :)

dakcik said...

byknya kene cucuk..dlu2 ain xde pun cucuk byk..ee ngeri la plak..huhu

-Sara- said...

dakcik,

yee ain..byk no cucuknya bln2 pose gini :(

eh, tp cucuk kancing gigi tu kan wajib, ain xkena ke?