Wednesday, August 17, 2011

hantu youtube

hye, assalamualaikum! ;)



budak nilah hantu utube.. gambar ni waktu yang dia demam haritu.. dalam demam-demam pon tapi dukk jee hadap utube.. mula2 dia akan panggil aku untuk cari apa yang dia nak.. lepas tu die suh aku duk jauh-jauh sebab pastu dia dah tau dah nak klik yg mana die nak.. suke hati jee kannnn -_-


bila aku gi dekat2 die, cepat2 die bangun tolak aku "awak duk sanalaa.. gi tengok tv laa" dengan muka-muka dia cakap kat aku.. dah tu dengan tak bersalah cakap saya-awak lak.. ingat kawan2 sekolah dia agaknya..haha

 
ade sekali baru-baru ni, aku masuk tido awal.. mula-mula tu aku layan jap utube, blog..pastu rase ngantuk, kul 10 aku dah masuk bilik nak membuta :D  pintu bilik aku tak tutup, bukak separuh, bapak dia layan tv, terus c syaqir lah yg konker layan utube kan..


dalam aku duk nak tido tu tapi takleh nak lena betol-betollah, sebabnya budak ni duk layan kartun joget-joget lagu techno kat utube sambil tangan die ketuk-ketuk meje, gelak-gelak sakan sebab geli hati tengok kartun2 tu joget kot memang kelakar pon kartun yg joget dlm tu, aku penah gak tengok video yg die slalu layan tu..


kira aku tido-tido ayam jelaa.. pastu kul 11 aku terjaga.. tengok2 budak tu tak bergerak2 lagi duk depan netbook tu.. tengah meriah lagi duk gelak2, joget2, pastu aku dengar suara cik suami dah marah2 kat dia sebab bising.. yelah anak ngan hal die layan utube, bapak lak nak layan tv, mau tak bergaduh.. nak tergelak pon ade aku dgr 2 beranak kat luar tu.. macam2 ragam..haha


alahaiii... syaqir..syaqir kartun jugak yang kamu layan.. pasni ibu nak bukak yg baik2 jelah, ngaji2 ke, lagu nasyid kee.. barulah sejuk sket hati ibu nii.. drp layan kartun lagu techno tuu... aissyy.. so, sape yg harus disalahkn ni? ibu? abah? atau syaqir sendiri? sebab bila nak bukak utube, awal-awal dia dah ckp "nak kartun joget"



(T____T)




** semalam ada beli 2 pasang jubah, 1 utk mak, 1 utk mil, tapi pening lak nak pilih antara 2 tu mane satu nak bagi kat mak, mane nak bagi kat mil :P **





22 comments:

♥ manje ♥ said...

alahai anak bujang ni... pandainya dia ber'utube' kan hehehe

~izan~ said...

sara,pejam mata,pilih satu utk mak,satu utk MIL hehe..

anak izan layan upin ipin kat situ..tak larat dh nk tgk budak botak 2 org tu kt laptop hihi..

pndai dia,siap awak2 lagi..mcm kwn yer..comel!~

axie said...

sara, kartun techno tu camna?
hafiy suka kartun pocoyo kalu mama dia bukak netbook..

Aleyn said...

Budak zaman sekarang...advance gitu...kadang tak terkejar kan

~SHiLA~ said...

tula danish pn cmtu.siap berebut.aku duk kt kusi,siap tolak suh bgn.dia je konker sensorang.tula bdk zaman skrg.pandai mcm².haha

cik hani said...

aku pun nak belu jubah untuk adik perempuan aku..tengah gila jubah dorang sekaramg

Hanis Azla said...

comel aje dialog dia dgn shaqir tu.. kusyuk betul dia kan.. anak2 akak pun gitu.. hantu u-tube juga.. klu kat rumah berebut lappy.. klu kat luar berebut hp canggih ayah dia utk layan u-tube.. nasib baik hp akak cikai.. he..he..

-Sara- said...

manje,

yelah kak, pantang on netbook tu..hehe

-Sara- said...

izan,

hehe, tulah kan..pejam mate jelah pilih yg mane! :D

ermm tau xpe, suke hati die je kan berawak2 ngn ibu die ni :P

-Sara- said...

aie,

azie search 'gammi bear' kat utube tu, keluarla kartun techno tu, mcm2 lagu ade..hihi

-Sara- said...

aleyn,

aah kak.. mmg tak terkejar..bdk2 zmn skrng ni kan..

-Sara- said...

shila,

haha..ko lak yg gadoh ngn anak..ingt bapak gadoh ngn anak :))

-Sara- said...

cik hani,

bdk2 kecit pakai jubah comel kan ani!

-Sara- said...

hanis azla,

ehehe..tulah kak.. siap tak bagi kita kacau kalau die tgh layan.. :D

RynaHakimi said...

Pandai Syakir ber'utube'.. hehe.. kanak2 tengah membesar, adatla kan =)

Mama Gee said...

tgk kartun takpe..
dh besau esok kena pantau..
takut kawan2 ngajar tgk benda2 lain..hishh

-Sara- said...

rynahakimi,

aah ryna, bdk zmn skrg :)

-Sara- said...

mama gee,

yelah mama.. mmg kene pantau.. harapnya jauh dr mende bkn2..

Lady Salwa said...

sal pun tak cari baju lagi ha... kami anak beranak tak ada pun lagi baju raya... hehe

**budak2 memang, sekali dpt layan apa yg diaorang minat, tak bergerak ke mana... dok la tercangok depan laptop tu... :)

-Sara- said...

lady salwa,

kite ni mak2 org pikir anak je dulu kan :)

tulah sal, smpai ralitlah dorg duk hadap :D

syariza09 said...

anak beranak gaduh tu, lam umah sy pon slalu jadi...isshh kekadang tu geram gak ngan asben sbb x mo ngalah ngan ank..

syakir tu ok lg la ckp awak..si Aiman ni ha..siap ckp "aku nk main la" ..haaa tekezut ai..ni mesti pengaruh kt nusery..huhuu

baling dadu la..x yah pening2 kpala pasal jubah tu

-Sara- said...

syariza09,

tulah esok nak gi cari lagi :)

aku? ishh lg advans aiman ni! hehe