Wednesday, August 17, 2011

persiapan raya..........

hye, assalamualaikum! :)



google


aissyyy.. sana sini sume duk bershopping raya... sume seronok duk pi perabih duet kat sogo, jalan tar.. siap ambik cuti khas 1 hari untuk shopping raya kan! aku memanglah dah cuti 1 hari seminggu sebelom pose ritu utk shopping tapii tu cuma baju syaqir jeeeee.. baju aku, cik suami, adik2, adik2 ipar, pil belom lagiiiiii.. ayoooo! semalam tu pon sempat singgah outlet kedai arab kat tesco selayang, dapatlah grab 2 lai jubah cantik utk mak n mil..yg lain2 tak setel giii :(



google



our colour theme 4 dis year is soft purple.. baju melayu 2 beranak tu dah selamat mak aku beli kat kg.. tak kuase nak cari kat sini mintak mak tolong belikan, duet tak bayor g oii :D.. tapi aku lak yang memboyot ni tak tau nak pakai ape utk pagi raya nnti.. raya ke2, ke3 belasahlah pakai uniform kan.. ermm semlm usha2 gak kaftan yg cun2.. kot2 ade yg leh muat perot aku ni tapi sumenye utk org slim2.. bergetah kat pinggang.. kot tak selese nak pakai kan.. pastu karang nak cedok rendang meleret2 lak tangan kaftan tu masuk lam rendang..haha :P



google


ermmm.. duk buntu gi ni aku nak pakai ape pagi raya nnti? korang leh suggest tak ape yg sesuai aku nak pakai? jubah lak cik suami tak berkenan aku pakai.. dia kata cam ustazah.. yelah kalau jubah moden yang ade dart tu cantiklah kan..tp dah boyot gini mane leh nak pakai yg ade dart tu, mau tercekik baby lam peyot ni! :D




** tadi dah tukor duet raya, tapi duet RM 5 dapat duit lama, kuang asam punye bank! **






27 comments:

Anonymous said...

as salam.
menyinggah jap kat cni.
samela kite..duit 5 hengget dpt yang lame.katenye yang abru xde.xtaula tul ke x..hu³.:(

siti said...

rasanya xde duit rm5 baru...thn lps pon sama dpt yg burok, dan rasa mls nk kasi kat org hihi spoil mood aku! ok jubah byk yg cantek la skrg...ape pulak cam ustazah~

dianizan said...

mane ader cam ustazah..jubah skang dah cantik..siang ader bling2 lagi..kan ader jubah yang ader tali kat bakang jubah tu besar muat tuk org mengandung..tapi corak dia tak mcm jubah pun cam baju biasa..

~izan~ said...

duit RM5 kat maybank sini pun dia dah tulis,duit recycle huhu... lain2 duit baru tp RM1 terhad RM200 je..

preggy seswai jubah jugak kot..mcm2 pesen dah skrg ni.preggy woman mcm sara mesti cantik pakai =)

-Sara- said...

anonymous,

wslam, tq dtg sini :)

tulah, ade dgr jgk thn ni xde duet rm5 baru..

-Sara- said...

siti,

entahlah laki akak tu! hehe

tp semlm nmpk jubah sume besar2
panjang jee, meleret2lah i pakai ;))

-Sara- said...

dianizan,

semlm bru survey 1 tempat, agaknya sara xjumpa yg sesuai kot, tu yg asben xkenan

-Sara- said...

izan,

tulah rasenye mmg xde duet rm5 barula thn ni izan..

ehehe..pandai je izan ni ek :P
nnt mmg nk survey lagii..

PinKy MoMMa said...

ketidaksabaran melanda nak pegi sogo huhu..tunggu mggu depan balik ke sana ngeehhh ;)

-Sara- said...

pinky momma,

ishh awk! kompom kene bersesak nnti tau! hehe..slmt bershopping! :)

RynaHakimi said...

Kite beli atas mydin je..hehe...Kaler ijau pucuk pisang.. tapi ok la, murah dan design not bad..beli kurung moden.. kaftan memang tak sesuey la ngan fizikal diri ini yang tak bape nak kurus.sob3x..hehehe.

Uncle Lee said...

Hi Sara, nice blog posting.
You da habis shopping? Kasut, handbag, sarong kebaya semua da ready for hari raya?
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

axie said...

jubah pun ok..
tapi kaftan pun cantik2 sara..
beli yang lengan tak meleret, takdelah masuk dalam rendang nanti..hehe

syariza09 said...

cer cari jubah yg x grip kt pinggang tu...ada tau..cantik2 lagi

sy pon lom bli baju raya lagi, sepasang pon non ada..sedih..sob sob

Hanis Azla said...

akak pun tak cari lagi baju raya utk diri sendiri. tahun ni mmg trend jubah kaftan tu kan.. teringin juga nak pakai wp sedar tinggi tak seberapa.. he..he..

-Sara- said...

ryna hakimi,

ryna, mane2 beli pon xpee jnji cntik n ade kualiti kan :)

-Sara- said...

uncle lee,

hye, tq :)

kasut, hndbag,baju sume belom ade lagi tau..esok baru nak cari..hehe

-Sara- said...

axie,

aah byk yg cantik tp takot xkene ngan saiz badanku yg xckup inci ni azie..hihikk

-Sara- said...

syariza09,

jgn sedeh2..awk leh geng ngan sara la..1 pon xde g bju raya tau :D

-Sara- said...

hanis azla,

ala samela sara pon kak, xcukup inci tp nak gak try pakai sbb tgk org pakai cantikk jee..hehe

~SHiLA~ said...

eh i dpt rm5 baru.wehuuu :p

-Sara- said...

shila,

yeke? amne aci!

dakcik said...

pakai la kaftan sara..
yg longgar kat perut byk la..
mesti comel!

eh jubah pon cantik la..mcm2 patern..
ain ade satu..=)

ain dpt RM5 baru..hehehe

-Sara- said...

dakcik,

aah..tulah sara xjumpe yg sesuai kot..esok sara nak cari lagi :D

mane aci tau! :(

nic@ said...

aku pom tgh buntu nak pakai baju gaye hape 1st day raya nanti..aku berharap aku beranak sebelum raya la senang

-Sara- said...

nica,

haha, doh tu, klu xberanok gok nok wat gane noks? hehe :P

Solomon said...

In my view everybody must go through it.
SPAs in London | colleges in NY | wedding invitations