Thursday, August 4, 2011

so, siapa yang boros sebenarnya ni?

hye, assalamualaikum! :)


seperti yg aku bagitau sebelom ni, setakat semalam kite berpuasa, aku hanya mampu perabih duit ke bazar.. nak masak memang jauh sekali..coppp! bukan faktor malas atau aku tak tau masak takde terer sangatlah masaknya :D tapi adalah kerana faktor masa! sejak bulan puasa ni, slalu sampai umah around 7 pm..so masak ape kebendenye kan? laki i taknak merempitlaa :(



google


mcm semalam, pukul 7.15 sampai umah sebab petang semlm kan hujan 1 kl ni! bile hujan jeee, jangan cakap apelah..ko cilok la kot hiway mane pong sumenye stuck! derita + seksa jiwa dan raga, nak buat camne..nak taknak kene lah jugakkan -__-



google


mase sampai kat bazar, still hujan lagi.. terpaksalah berpayung, aku awal2 cakap kat cik suami taknak turun, biar die turun sorg2 jee sebab lecehlah nk jalan tgh2 org ramai ngn payung bagai..ngan aku jln terkedek2..baik suh cik suami jee.. cepatlah skit kan.. dahla semlm hari pasar mlm kat bazar tu, so deretan gerai tu lagi panjang drp biasa..  kene tempuh gerai barang2 basah dulu baru jumpa gerai2 makanan.. tu aku suh cik suami je pegi sorg2..



google


tp cik suami ngade2 taknak berpayung, die ckp hujan renyai2 gitu jee, lambat lak klo ngn payung.. oklah, aku pon pesan je apa yg nak dibeli.. punyelah lama menunggu kat setengah jam gaklah..dh siap, die masok kete die ckp takleh nak jalan cepat2 gak sbb org lain sume berpayong.. haa tau pon.. pastu merungut dh habis basah sume, kompom demam pasni..haha.. padan muke sape suh taknak berpayung..


tp lain yg dipesan lain yg dibeli..sebab sume yg aku pesan takde katanya..oklah tak kisah pon...janji ade mende nak ditelan buke karang.. die beli takdelah banyak sangat.. tapi yg aku geram beli tepung pelita sampai RM 4! so, dapatlah 10 bijik.. bile makan..die nye rase hampess! tawor, tak rase lemok2 santan langsung! bile aku tanya nape beli smpai RM4, die cakap malas nak mintak sikit sbb dorg dah siap pack T_T


google


aissyy, padahal bleh jee klo takat nk beli 3 4 bijik kan..1 baru 40sen..aissyy..sabo jelah.. aku makan sebijik jee..dh rase tak sedap.. bila dh siap mkn, aku terus ke dapor basuh pinggan.. dah setel, pegi kat meje mkn nk kemas2 meje..tengok2 tepung pelita tu dh tingal 2 bijik.. bila masa die telan? bila aku tanya die ckp telan jelah tak sedap pon nak wat camane.. haha! bantai aku gelak.. yelah die tau aku takkan makan punye, tu pon mujur aku bebel gtu2 jee.. die mls dgr aku bebel kot nanti..haha..



google


tulah cik suamiku..klau mmbeli die mls tanya banyak2..tunjuk je nak yg tu nak yg ni..bile time bayar baru tau harge bape..mahal murah terpaksalah bayar sbb dah tunjuk dulu kan.. n lg 1 klo ape yg aku tgk n ckp mcm nak mesti die terus belikan..aku ckp takpelah esok jelah..die ckp dh cakap nak, ambik jelah watpe nk tunggu esok lak..huhu..jadinya tak mustahil kemarin total beli sume mknn kat bazar RM30++.. bile aku ckp taknak dh beli byk2 pasni.. die ckp takpelah dah nak makan..bukan watpe pon T_T


susah gak bile dh tak berkira ni kan -__-





**eh, terpanjanglah pulak entry nii..sorryyyyy :P**

15 comments:

axie said...

berkira susah, tak berkira pun susah ek?? hehe
perghh sampai Rm30++???
banyak tu beli..

cik hani said...

sekarng sume mahal weh..
duit terasa kuar macam air je..
kejap je, purse dah kempis..

RM30++ utk 3 orang makan aku rasa not bad la..

syariza09 said...

mcm shopping kt mall pula 30++.

Kot mmg x leh beli sikit kot, mmg slalu kalo kt param deme ni suka wat pek2 byk2,,pastu paksa org beli yg dh siap pek..tp apapun sib baik abis

syariza09 said...

mcm shopping kt mall pula 30++.

Kot mmg x leh beli sikit kot, mmg slalu kalo kt param deme ni suka wat pek2 byk2,,pastu paksa org beli yg dh siap pek..tp apapun sib baik abis

Hanis Azla said...

en. asben akak pun gitu juga sara.. klu membeli tu siap untuk anak2 dia sorang satu makanan tu.. padahal klu makan kongsi pun selalu tak habis.. bila kita ckp dia kata biarlah anak2 dia nak makan.. setakat ni tak pergi lagi pasar ramadhan.. esok cuti tak tahulah.. he..he..

-Sara- said...

axie,

tula azie..hehe
beli xbyk..tp sumenye mahal tu jd rm30++

-Sara- said...

cik hani,

yelah ani..beli sikit je dh rm20..ermm
ala, syaqir mkn ape sgt pon, kire utk mkn 2 org je tu..hihi

-Sara- said...

syariza09,

yelah awk..serba mahallah skang!
ermm xtau la tu, tp die ni mmg jenis xreti bli cikit :D

-Sara- said...

hanis azla,

oo sama spesis lak ek kak hanis,hehe..

sara ni klo sbb lmbat nk gk masak tp dh lewat sgt cmne..

dakcik said...

banyaknye beli?
tp xpe..sekali sekala kan..
lain kali xyah beli lagik..hehe

-Sara- said...

dakcik,

hari2 beli la ain :(

tp hari2 xde lah rm30++ sokmo..hihikkk

~izan~ said...

izan pun kalau bwk adik2 g PARAM mmg area tu la..RM30++.Diorang ni mcm2 nk,ayam la itu la ini la,skrg mknan dah mahal..tp tak kisah la sbb nak makan..bak kata asben sara...hehe

sama je ayat2 asben sara tu dgn asben izan.hihi

-Sara- said...

izan,

yelah izan, skrg ni serba mahallaa..

oyekee..same spesis lak ek..hihi

RynaHakimi said...

kite suka jugak jalan2 ke bazar ramadhan ni..cuma bab nak beli makanan tu cerewet sket..sebab selalu terkena ciri birit..tu yang masak sendiri je

-Sara- said...

rynahakimi,

eheee..yelah ryna..kne pilih2 sket takot terkene cirit tu yg haruuu..