Tuesday, August 2, 2011

topik pagi ~ macam2 ragam manusia

hye, assalamualaikum! :)


eh, bukan nk celoteh topik pagi rancangan aku sendiri banyaklah korang!
ni nak cakap pasal topik2 pagi yg biase aku layan kat radio

setiap pagi dalam kereta mesti layan topik pagi kat radio sementara duk tempuh jem tu kan
tak kirelah radio ape pon, tapi cik suami suke layan sinar fm
die kan ala2 otai sikit, tak rugget lah awk ni! :D
die cukup marah aku suke tukar2 stesen tiap kali iklan, haha

yelah, skang ni kat radio kemain meriah ngan iklan
bukan kat tv je meriah ngan iklan
lagi2 sinar fm tu, kemain banyok no iklannya!
biase pagi aku suke dgr antara radio sinar n hot fm lah, yg lain kureng sket

topik best yg menarik perhatian aku semlm segmen hot fm am krew
topiknya kahwin muda
ecececehh..sbb i kan kire kawen muda gak, 22 dh gatal kawen! :P



google


caller semlm byk yg cite pengalaman suke duke kawen mude
tapi tak kurang ade yg kondem kawin mude ni katanya kebykn menyusahkan mak bapak!
wat the lah kan!  terase i tau!
yg pasti yg condemn tu sbb dorg tak kwen2 lagi laa :D

sepanjang tempoh 4thn ++ kawen ni takde lagi kitorg mintak walau sesen duet mak bapak kitorg
selagi boleh ssh senang kitorg survive sendiri
nak nyusahkan mak bapak jauh skali
pandai2lah nak hidup kan dh gatal sgt kawen awl :P

tu 1 hal, then ade sorg caller ni lagi best tau, pompuan la
antara petikan yg die ckp mase die call tu lebih kurang ginila


"i mmg kawen muda, skrg ni umur i 32 thn n anak sulong i dh berumur 15thn..mmg selalu kalau keluar mane2 anak i panggil mama kat i ade yg terkejutlah, tak percaya ade yg tanya eh, mama ke? mcm kakak ngan adik jee.. hehe.. haa kan best kawen awal nii..mude2 lagi anak dah besar.. mmg seronok..tp satu jee yg i tak puas hati, u all bayangkan disebabkan i kawen muda nii, so dgn umur i skrg dh 32 thn tapi i tak pernah pegi clubbing"


ni lagi sorg, what the lah kan! clubbing? itu yg dia sesalkan? 
aku ingatkn die nakla ckp


"satu je yg i tak puas hati, sbb kawen muda ni i tak sempat nak merase sambung belajar ke peringkat yg lebih tinggi"


oklah jugak kan..ini yg tu yg die sesalkan?
aissyy manusia ni kn mcm2 ragam
bulan2 pose lak tu ko ckp mende gitu..huuu
tak pasal2 si usop wilcha tu tanya kat die


"eh, clubbing tu ape? menu baru utk buke pose ek?"


yg lain tergelak jee, sbb si ucop tu perli camtu kat caller tuu
entah ape2 jee kan..

n utk harini lak topik 2 dalam 1
tak kirelah pasal ape2 pon yg korg buat, jnji cerita psl 2 dlm 1
mase kitorg on radio tu kebetolan mmg ade sorg caller nii yg duk on air
caller tu pompuan ok, seorang wanita
petikan die yg aku ingat yg die ckp lebih kurang ginila


"sebelum ni i mmg banyak kali bercinta, n setiap kali bercinta mesti i akan bercinta dgn 2 org sekaligus.. yg mula2 i bercinta at last putus ngan dua2 org tu..then i bercinta lagi..pon dgn 2 org lelaki, tapi i berjaya tertunang tertunang ko! ngan salah seorang drp 2 org tadi, n i still bercinta ngan yg sorg lagi tuu.. then jodoh i kawenlah ngan tunang i tuu.. n dlm mase same still bercinta  ngan yg sorg lagi tuu..tp jodoh i tak panjang, akhirnya i bercerai jugak dgn husband i.. i buat camtu bukan ape..i bercinta ngan 2 org lelaki dlm masa yg sama sebabnya i rase tak finalise n tak konfiden antara dorg tuu..kirenye i tak betol2 buat pilihan mase tuu.. n i rase skrg ni kalau org tu bercinta ngan 2 org sekaligus sebabnya dorg tak tahu nak buat pilihan yg betol2 tau..bukan suke2 jee nak bercinta ngan 2 org sekaligus"


erkkk..bolehhhh? sume dj2 hot tu pon mcm terkedu ngn stetmen pompuan ni
tulah aku ckp tadi, manusia ni mcm2 ragam n pemikirannya kan
kadang2 cam tak leh diterima dek akal lak
malas nak cakap lebih2 krg org aim aku ape plak
korang rase camane?

tepuk dada, tanyalah iman! :)


**kalau tanya aku,aku rasa die je kot yg pikir camtu, org lain tak!**

20 comments:

Madamme Anne said...

Hahaha.. Kelakar la diorg ni..
Anne kawin lg muda..
Rasenye so far menambahkan rase senang pada parent ada lah.. Hehehe

~SHiLA~ said...

aku ari² dgr hot tp dgr part len la sbb aku dgr dr 6.30pg-7pg skgni.klu dulu 7.30pg br dgr.haha

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal pun hari2 dengar hot fm on the way nak pergi kerja... hehe

sempat gak dengar yg pasal caller bercinta dgn 2 lelaki dalam satu masa tu...

**sama la, baru je ingat caller yg kawin muda tu nak cakap yg dia nyesal kawin awal sbb tak sempat sambung study...

-Sara- said...

madamme anne,

tau xpee anne..ntah pape je dorg ni..

-Sara- said...

shila,

aku mmg 7.30 baru dgr ;))

-Sara- said...

lady salwa,

tulah..itu lak yg di cakapnya kn..tah pape jee kan..

Chuu Muqhlis said...

nak kawen muda, tp mungkin idak
kewangan kena stabil dulu :(

-Sara- said...

chuu muqhlis,

aah, at least stabilkn financial dulu laa sblum kawen :)

Myra Jay said...

Hmm alahai, napela clubbing yg dikesalkan kan??

Yg bercinta ngan 2orang tu pun 1 hal, dah kawen pun dok cinta ngan org lain lg, mmg cari nahas, mungkin sbb tu kot jodoh tak panjang..

Dunia oh dunia...

Hanis Azla said...

bila dgr mcm2 topik tu, mcm2 citer juga yg kita dengar kan.. kdg tu mmg kita pause kejap jdnya sbb rasa mcm biar betul dia org ni boleh keluarkan statement mcm tu.. tp itulahkan.. byk org byk ragam..

dakcik said...

erk? mmg mcm2 ragam kan?
kelako jek bace..
diorg ckp mcm xde akal nk pk..huh!
eh tetibe sentap..;)

syariza09 said...

dorang tu pendek akal, sbb tu ckp ikut sedap mulut jer..
pg2 slalu dengar Hot FM gak.
tp yg best part kahwin muda tu, ada caller ckp kalo lah suami2 ni leh cari kt Tesco kan senang...tergelak2 Fafau

-Sara- said...

myra jay,

itulaa..ke situ plak..

yg tu mmg cari nahas..cm desperate pon ade..huuu

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak.. manusia kan..kdg2 xleh nak jangka ape dorg fikir..

-Sara- said...

dakcik,

sara pon sentap mase dgr tu ain.. suke hati dorg jee ckp cmtu..

-Sara- said...

syariza09,

oo yg ckp nk bli suami kt tesco tula yg kondem org kawen mude..huh..sentap i tau! hihikk

axie said...

azie pun selalu dgr hotfm onw ke opis..
tapi yang part sara citer tu tak sempat dgr..

-Sara- said...

axie,

yelaa azie masok keje awl kan..yg tu dh kat kul 8 rasenye :)

~izan~ said...

izan pun kawen muda,23.dah la tgh wat degree time tu.final sem,pregnantkan fasya hehe,bwk perot g class,hubby kat laut..perghh mmg survive giler huhu..dah jodoh dariNya...

bila baca n3 sara ni,mmg menarik sgt part caller yg tak sempat clubbing tu hehehe..perkataan yg agak jengkel bg kita2 ni kan huuhu

-Sara- said...

izan,

oyekee izan..pee..izan mmg kuat sungguh hadapi dugaan dari Dia :)
tapi tula dh jodoh kan..sara ni kawen awl sbb umur muda dh keje tetap..hihikkk

tau xpee..jengkel sgt2..xfikir kot die tu main ckp jee..