Monday, August 22, 2011

risaunya hati nii..

hye, assalamualaikum!


google


tetibe rase cam mood raya down.. petang semalam masa kat opis cik suami call.. bagitau my fil sakit teruk.. terkejut sangat dengar.. memang masa awal bulan puasa aritu ayah dah kene warded sebab tibi..dekat 2 minggu jugak kena tahan.. selama die kat spital tu adela beberapa kali aku call bertanyakan kabar.. biasalah org tua ni kan.. bila kita call mane dorang cakap sakit.. dia ckp sakit biasa2 je cume kene masuk air n makan ubat sebab tu kene tahan lama sket kat ward.. taknak bagi anak-anak bimbang..


aku : ayah still kat hospital ke?

ayah : aah.. sara takyah risaulah..ayah takde pape pon

aku : ermm kalau dapat cuti kitorang nak balik jugak jenguk ayah

ayah : takyahlah.. nnti raya nak balik lagi.. banyak lak pakai cuti

aku : ermm sara serba salah gak ni.. sara mintak maaflah ayah..ape2 pon sara tanya yus laa..

ayah : takpe..tak payah bimbangla..ayah takde ape.. ni ayah dh tukar ward

aku : ward mane lak?

ayah : ayah bosan duk dalam bilik, ayah mintak duk kat luar ni ngan orang ramai kat luar nii..ramai kawan2 ayah yg sakit kat luar nii.. taklah bosan sangat..


hihikkk.. nak tergelak lak aku dengar fil ckp gitu.. boleh lak ramai kawan2 die sakit ek..hihikk :D.. camtulah org tua ni kan sebolehnya dia cakap dia sihat walaupon dah kene tahan kat ward.. kalau sihat takkan masuk ward kan..


semalam tu pon bukan mil sendiri yg call bagitau cik suami, kak ipar yg call.. kak na cakap ikotkan ayah tak bagi bagitau kitorang yang kat kl ni sbb dah dekat sangat nak raya.. tapi bila dengar cakap ayah tak makan n takleh tido sejak kua ward aritu mane tak risau.. n ayah selalu mimpi yang ngarut2.. lagilah kitorang risau..


rasa macam arini nak balik jenguk tapi apakan daya.. komitmen keje.. n cuti raya pon dah lulus.. ikotkan cik suami still kena keje ri sabtu ni, tapi harini dia cuba mintak excuse el utk ari sabtu ni..means kitorang balik awal sehari drp plan asal..


lepas ayah kua ward, kitorang call mil takde pon cakap yg ayah xmakan n xleh tido.. ni sbb teruk sgt tu yg kak na call cik suami semalam.. memang risau jee hati aku dari semalam.. nak ke hari jumaat ni lambat lagi..  yg mampu aku buat cuma doakan yg baik2 untuk ayah..





** mood keje memang dah melayang-layang dah ni -_- **





26 comments:

Adzrien Shoppe said...

dia tak nak anak2 risau tu tapi anak2 balik & berada di sisi tanpa berkata apa2 pun dah ubat bagi dia.

mamyharraz said...

harap cepat sembuh nnt boleh raya dgn gembira :)

pCL [p@kcikLie] said...

salam singgah ziarah, semoga ayah awak cepat sembuh cm selalu..

dakcik said...

dia xnk anak menantu dia risau lah tue..beselah org tua kan..mane nk ckp benda xbaik..

hope ayah baik2 ajek..& selamat semuanya..=)

Kakzakie said...

Betul kalau org tua kita sakit kita lagi risau sebab jauh kan... Kalau boleh rasa nak terbang balik terus lihat keadaan dia.

Moga fil beransur sembuh....

-Sara- said...

adzrien shoppe,

tulah org tua ni mmg slalu cmtu..semlm pon die ckp klo ade anak2 lain sket rasenye..

-Sara- said...

mamyharraz,

harapnya cmtulah..tq mamy..

-Sara- said...

pcl, pakcik lie,

tq :)

-Sara- said...

dakcik,

tula ain..kite dh xsenang duduk dh ni..tq ain :)

-Sara- said...

kak zakie,

tak senang wat keje dh ni kak..tq kak..

~SHiLA~ said...

fil aku pulak da xleh nk mintak tlg ko tgk² kn da :p

aah la mood nk kje kureng,mood raye je mjadik².haha

PinKy MoMMa said...

ai doakan FIL u sihat spt sedia kala yang..banyakkan berdoa ya..

Madamme Anne said...

Sabar ek sara.. Insyaallah xde pape... Moga FIL sara cepat sihat.. Nnt klu dia dgr suara si cucu dia tu.. Kurang la cket sakit nyer.. :))

mama tims said...

salam knal sara..saya dah folo sni..jom singgah klu sudi folo la sekali..

Hopefully cepat sembuh..dah nak raya ni..Insyaallah doakan yg terbaik utk dia..

syariza09 said...

Org tua slalu camtu, kalo leh nk sembunyi2 kalo skt apa2 tu...lgpon dia tau, kita yg jauh2 ni banyak pakai cuti..doakanlah yg terbaik buat dia

cik hani said...

semoga FIL mu cept sembuh...mmg la risau kann..

~izan~ said...

seorang ayah atau ibu selalu tak nak risaukan anak2 mereka kan..tp kita memang risau kalau mereka sakit atau tak sihat...

semoga FIL sara cepat sembuh dan dapat sambut raya dengan kesihatan yg baik =)

axie said...

hope fil tak apa2 & cepat sembuh.
raya pun dah dekat ni..tak lama dah sara nak balik..

-Sara- said...

shila,

skang ni aku dh xde kene mengene ngn fil ko..dh jauh tercampak dh..huhu

-Sara- said...

pinky momma,

amin..hop so..tq..

-Sara- said...

madamme anne,

tq anne.. tula selagi xsampai kg selagi tu hati ni xtenang..

-Sara- said...

mama tims,

tq.. hop so.. n tq jgk sudi folo blog ni :)

-Sara- said...

syariza09,

tulah..harapnya baik2 jee..

-Sara- said...

cik hani,

selagi tgk ngn mata kepala sendiri mmg risaula ani..tq

-Sara- said...

izan,

tq izan..ni kat opis buat keje pon xtenang dah..semlm dh nanges2..malu lak bos panggil kebetolan mase tu tgh nanges :P

-Sara- said...

axie,

tq azie.. kitorg awalkn 2 hri balik kg..