Wednesday, August 10, 2011

sila ikut giliran masing-masing

hye, assalamualaikum! :)



google


pagi tadi aku bangun sediakan sahur macam biasa.. tapiii..... semalam cik suami yang sediakan sahur.. tq laling bucuk!  tapi alahai kemain awal beno die kejut aku bangun, kul 4.30 dah kejut bangun makan.. selalu aku kul 4.30 tu barulah bangun nak sediakan sahur.. bila aku tanya die bangun kul wape.. die cakap die kunci jam kul 3.50am.. makk aii.. awal sungguh!  die kata pukul 4 dia dah bangun.. siap goreng begedil! hikkk :P




google



tapii kan.. kite ni kan dah biasa bangun sediakan sahur tuu.. mase die mula2 bangun aku pon dah terjaga sebenarnya.. pastu nakla sambung tido balik sementara die duk 'bersilat' kat dapor tu kan.. tapi mata ni tak mau lelap laa.. agaknya risau duk pikir dia masak ape kee tak taulah kan..hahaha.. tapi bila time kite kene bangun nak sediakan sahur tu bukan main liat n berat lagii mata ni nak celik.. selalulah bape kali nak 'menjerit' jam tu baru reti nak bangun.. haha


so, start semalam kitorang bincang pasni selang seli kitorang akan bangun sediakan sahur.. kira ada giliran memasinglaa.. akula ni yang ngada2 cadangkan gitu.. korang ade buat gitu tak? ke aku sorang jee? mesti korang cop aku bini yang pemalas kan.. haha.. eh pahala besar tuuu sediakn sahur utk org berpuasa.. haruslah share same2 kan.. bukan ke isteri mithali namenye aku ni kann :D




** semalam buka puasa makan laksa jee.. 1st time buka tak makan nasik :D **




24 comments:

RynaHakimi said...

Sesekali tukar selera untuk berbuka best jugak kan.. Tapi kalo dah perut melayu, mesti set dalam kepala makan nasi baru kenyang.hehe..Selalu gitu..

Padahal makan kuih ngan kurma pon dah kenyang..Mula la nak membazir kan..hehe.. Anyway, sweet je gilir masak sahur.. Nak suh encik suami bangun masak gakla pasni..hehe :)

axie said...

papa hafiy masak nasi jek untuk sahur..yang lain azie

Mama Zara said...

tgk keadaan gak, kalau awal bangun...mama bersilat sensorang je kt dapur... kalau dh lewat, haruslah bersilat bersama-sama kan :)

~~zaa~~ said...

pehh...siap bergilir! hehehe sweet jugak ek yang???


nanti zaa nak suh kerol gilir jugak la...baru la best!

Hanis Azla said...

baguslah sara boleh bergilir macam tu.. bab masuk dpaur ni mmg akak tak boleh bergilir sbb en.asben akak mmg tak tahu pasal kerja dapur.. jdnya akaklah bergilir sorang2 hari2.. he..he..

-Sara- said...

rynahakimi,

aah ryna..skali skala xtau mkn ape tu mkn laksa :)

haa..ape kate try suh suami ryna sediakn sahur gak..hehekk

-Sara- said...

azie,

masak nasik pon kire ok dh tu :)

-Sara- said...

mama zara,

oyekee..hehe.. :)

-Sara- said...

zaa,

aah, suh jelah..pahala share sesame..hihikk :P

-Sara- said...

hanis azla,

oyekee kak hanis.. klo gitu nk xnk terpaksalah akk bersilat sorg2 kat dapo tu ek..hehe

~izan~ said...

bestnya..jeles tau sbb izan tak sempat rasa pengalaman nk gilir2 masak sahur ni..pernah sekali je tu pun 3,4hari puasa je huhu...

-Sara- said...

izan,

alaa..jgn jeles izan..nnti die blk izan masak same2 ngan asben k? mesti sweet jee kan ;)

ainnoraini said...

kak ain mmg bangun n masak ape2 yg patut same2 dgn en somi tu..baru la adil...

nasih baik en somi tu mmg rajin kedapur...tak kisah pun kalau dia kene masak...senang bangat bininye ni...

-Sara- said...

ainnoraini,

ehehe..untung camtu kak.. sara ni pon kdg2 rajin gak ke dapor die tuu..bini die sukeeee...hehe

nic@ said...

aku keluarkan arahan terus noks..hahha.feeling queen control sangat

-Sara- said...

nica,

ahaha..mu nebem lalu! haha

syariza09 said...

dasyat....best arr buat sistem giliran..

tp tu la, kalo sy wat camtu gak, mesti jd mcm sara, dia terjaga kita pon terjaga, x leh nk tido ngan tenang juga..x per la, biar sy sorang jerlah dpt pahala tu...hehehe mcm keder je

-Sara- said...

syariza09,

dasat x dasat gaklaa..haha

tulah, cm xconfident je die duk keletang keletung kt dapo sorg2 :P kederr ekk awk!

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, bagus la husband sara bangun sediakan sahur... hehe

setakat ni sal sorang je yg dok bangun sediakan sahur, husband sal tak pernah la lagi... hehe

-Sara- said...

lady salwa,

haa pe kate pasni wat gilir2 gak cm sara? mst die ok punyee..hihkk :D

~SHiLA~ said...

dulu time pregie pn cmtu.bkn selang seli tp byk laki je.haha.ala xpe time pregy mmg xlarat

thn ni br skali laki bgmasak, tu pn sbb bini x sht :p

-Sara- said...

shila,

ala..aku xnk time preggy jee..klo ok..thn2 depan pon aku nak selang seli gini gak! haha :P

dakcik said...

ain pun adie yg buat utk sahur..
tau2 dia kejut bangun n then makan..
hahaha..
kejam isteri dia..=)

-Sara- said...

dakcik,

ehehe..xkejam lah ain..okeylaa tuuu :D